Jak to ugryźć? Dziecko, młodzież chodzi do szkoły w Piotrkowie ma darmowe przejazdy. Dokumentem niech będzie legitymacja szkolna...
Zatem niech ościenne gminy dopłacają, jeśli jest taki pomysł. Dlaczego ja - jako podatnik mieszkający w Piotrkowie - mam się dokładać do osób z sąsiednich gmin?
Panie Prezydencie. Jeśli są chęci to sposób i rozwiązanie też się znajdzie. Liczę na Pana.
Co za mentalność. Nie było przejazdów to nikt nie jeździł. Dali dla mieszkańców miasta, to pretensje, bo ktoś wykluczony.Daj palec a wezmą rękę. I najlepiej żeby nikt nie jeździł, skoro my nie możemy.
Piotrków dla Piotrkowian.
Czy w Tomaszowie Piotrkowianie jeżdżą za darmo? Nie. Tam też tylko ich mieszkańcy mają przywileje, itd. Żeby cała młodzież jeździła za darmo to muszą być rozwiązania na gruncie państwa a nie samorządu.
Wykluczeni w mieście, wykluczeniu w powiecie i wykluczeni w województwie. Transport w naszym regionie leży na łopatki.
Komunikacja miejska powinna dać być darmowa dla wszystkich mieszkańców
Może warto byłoby przeanalizować rozkłady jazdy zmienić na te newralgiczne godziny kiedy ludzie jada i wracają z pracy u mnie np w gminie Wola Krzysztoporska firma która wykonuje przewozy chyba nie do końca realizuje przewozy do aktualnych potrzeb mieszkańców I może warto byłoby pomyśleć nad zmianą przewoźnika
Jeśli gminy ościenne teżchcą darmowych przejazdów, to proszęwybrać sobie włodarzy, którzy podejmą dialog z władzami miasta i dojdą do konstruktywnych rozwiązań a nie "dej".
Zacznijmy od tego że 5 powinna jezdzic do Granicznej tak jak na Wronia dlacego nie zawraca właśnie tam rozklad tylko do 21 20 a co z ludźmi którzy pracują do 22 po 22 nie mają czym wrócić do domu a co Graniczna to nie jest teren Piotrkowa dlaczego wszystkie kursy tam nie są wykonywane
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!