Cytując Prezydenta:
mamy zrobić promień odległości od miasta? Ciężko jest to ugryźć, ponieważ jest takich ludzi dość sporo.
"Problem" z uczniami można rozwiązać poprzez legitymację szkolną/studencką (przy założeniu każdy uczeń szkoły w Piotrkowie - darmowe przejazdy).
Jak najbardziej na plus darmowe przejazdy dla uczniów.
Dajmy na to mieszka ktoś np w Rakowie na tym wielkim osiedlu domków. Do Piotrkowa ma z 3km max ale podatki płaci w gminie Moszczenica bo nie chce mieszkać w Piotrkowie ale za to że ja mieszkam w Piotrkowie płacę podatki powinienem zasponsorować mu darmowe MZK dla zasady. Ich niedoczekanie.
Pytam dlaczego tylko młodzież? Siedzą, miejsca nie ustąpią, zapatrzeni w najnowszy, drogi sprzęt. Dlaczego ktoś schorowany musi bilet kasować i stać w godzinach szczytu, a dorośli uczniowie siedzą za darmoszkę. Starsi przesiadaja się na rowery, oszczędzając na wykup leków. Proszę nie radzić, że mam się wyprowadzić.
Jakich wykluczeń? Co mnie mieszkańcy innych gmin interesują? Niech im gminy sponsorują bilety miesięczne, a nie ja im będę z podatków dokładać
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!