A dlaczego z moich podatków mają korzystać mieszkancy innych miejscowosci. Niech gminy podpiszą porozumienie i dopłacają do przejazdu. A jak radni tacy hojni to niech ustalą sobie dietę na poziomie 100 zl na miesiąc, a reszte przeznaczą do budżetu. Takie darmowe przejazdy pownny być tylko dla mieszkańców.
Niech samorządy płacą Piotrkowowi za kazdego ucznia skoro ktoś jest z poza Piotrkowa. Czas zachować się jak Trump. Twardo a nie jak jakas ci... pa
tym sposobem komunikacją miejską w dalszym ciągu jeździć będzie głównie powietrze. Skoro ja nie jem jabłek to inni też nie zeżrą.
Zresztą jak młodzież ma czekać 20 minut żeby przejechać przystanek czy dwa to woli pójść pieszo i tak.
A ja za darmo dojade np do Gorzkowic z Piotrkowa, chyba nie? Więc płacić za bilety jak nie jesteś z Piotrkowskiej arystokracji
Twoim tokiem myślenia tow Grudziądzu też powinni zlikwidować tramwaje a miasto podobne
Ja tu nie widzę problemu. To oczywiste że darmowe przejazdy są dla tych którzy są zameldowani w Piotrkowie i płacą tu podatki. To jest przywilej tylko dla Piotrkowian i tak powinno zostać.
Jest problem by ludzie z innych gmin mieli dojazdy MZK bo gminy nie chcą na to płacić a dawać przejazdy darmowe dla tych co podatki płacą w innych miastach?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!