myślę że bardziej jest potrzebne wybudowanie nowej szkoły , przedszkola , czy basenu niż dodatkowego kościoła.
przeczytałem komentarze wszystkie i całkowicie się zgadzam,ze potrzebniejsze są inne rzeczy niż kościół na pewno i na pewno wie o tym również P. Prezydent Krzysztof Ch. ale no właśnie ale...cóż na świecie jest tak ,że zawsze jest coś za coś a w świecie zaściankowej polityki jest zawsze i na pewno.Przecież P. Prezydent na Ch. musi pospłacać długi , które zaciągnął w czasie kampanii wyborczej i pomalutku je spłaca - bo jakby to wyglądało aby wszyscy zaraz po wyborach dostali obiecane apanaże.A tak proszę doradca do spraw sportu,doradca do czegoś , doradczyni do czegoś , i dalej i dalej.NO i wreszcie przyszedł czas na najpotężniejszego promotora i protektora - Kościół , który jak wiemy bierze wszystko a zachłanność jego nie ma końca !i tu w tej chwili nie ma znaczenia ,ze coś jest bardziej potrzebne obiecane i koniec - trzeba "cielca nauczyć chodzić po schodach " i koniec a jak jeden user nie mógł pojąć skąd kościół ma już warunki zabudowy a "dyskusja" o terenie "dopiero w trakcie"-to możne mu naswietiłem szczyptę jak działa polityka na szczeblu gminnym w wykonaniu " profesjonalistów " - jeszcze wiele spraw Was zaskoczy - pozdrawiam
[cytat="stefan"]myślę że bardziej jest potrzebne wybudowanie nowej szkoły , przedszkola , czy basenu niż dodatkowego kościoła. [/cytatbaseny mamy dwa, szkół też jest trochę, stacji benzynowych i marketów od zatrzęsienia, kościołów masa cała, a terenów zielony w tej części miasta nie ma wcale, nie ma porządnych placów zabaw dla dzieci, tylko mury, mury, mury, blokowiska. Tragedia!
Witam WIERNYCH
Patrząc na sprawe kościoła w piotrkowie prosze zwrócić uwagę że w tych kościołach co są, na mszach w niedzielę jest tak dużo miejsca że wszyscy się pomieszczą i jest tyle wolnego miejsca że można spokojnie tirem zawrócić więc nie mogę zrozumieć ki diabeł wymyślił taki szatański pomysł by stawiać następną świątynie za taka kase by zakłucała niedzielny spokuj po całym tygodniu pracy mieszkańcom bloków na Modrzewskiego.Dzwony o 6 rano to delicje dla uszu wiernych niepraktykujących . Lepiej zbudować przedszkole lub szpital albo plac zabaw których jest tak mało w naszej sypialni miasta
Pomyliłeś kościoły z siedzibami SLD.Od komuchów to szczury nawet s........ją.Weterani też już wkrótce spotkają się z wodzami WKP(b)i wzorem Warszawy(Rozbrat)trzeba będzie sprzedawać siedziby i czerwony problem rozwiąże się sam.Stop komunie!
Za to czarny zostanie. Cóż... ciemnogród mamy. :(
Grunt wart ładnych parę złotych, lekką ręką bez przetargu. Następny przekręt Czarnej Mafii. A może za te same pieniądze sprzedać tą ziemię komuś kto postawi tam jakiś zakład przemysłowy i da ludziom pracę i wypłatę a nie gusła i obietnice raju po śmierci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!