Mało wam kościołów w mieście!!!!!!!!!!!
LEPIEJ ZRÓBCIE PLACE ZABAW DLA DZIECI!!
OOOO taaak kościołów jest nad wyraz za mało w Piotrkowie ...!!
jak i marketów ... brawo rozwojowy Piotrków
Wszystko fajnie ale.... powstało przy Modrzewskiego tyle nowych bloków a co za tym idzie małżeństw z małymi dziećmi .
Mam pytanie dlaczego nie PRZEDSZKOLE???? Dlaczego nie mowy plac zabaw z parkiem ???
Nie jestem preciwnikiem kościołów ale są ważne rzecy i ważniejsze !!!
Liczba mieszkańców sukcesywnie w Piotrkowie maleje, zatem i liczba kościołów powinna maleć (a przynajmniej pozostać na dotychczasowym poziomie).
Dlaczego nie przedszkole (jak pisał przedmówca?)
Dlaczego miasto!!!!Przecież kościół posiada wiele tysięcy hektarów ziemi, ogromną ilość budynków i jeszcze wyciąga rękę po taki skrawek ziemi. Nie jest to żenujące!!
Przykład z hierarchii kościelnej wzięli politycy, zasiadający we władzach i też uważają że im należy się wszystko w zamian nic nie dając.
Oczywiście, że lepszy byłby plac zabaw z parkiem. W tamtym rejonie nie ma w ogóle terenów zielonych nadających się do spaceru. Ale jak znam życie, to będzie kościół.... Żenada. Może niech zrobią referendum??
Po za tym nie każdy jest wierzący. W Piotrkowie kościołów tyle samo co marketów. Myślę że jak wreszcie jakaś mądra głowa bez strachu przed klerem wprowadzi opodatkowanie wiernych tak jak w Niemczech . To prawdziwych katolików będzie 20% a kościoły na powiedzmy biblioteki przerobią . Jak to ma być z naszych wspólnych pieniędzy to poproszę referendum. Wygra wola budowy kościoła proszę bardzo. Bo mi nie podoba się narzucanie i właściwie pewność kleru że jak chcą kościół to on i tak będzie. Ja w swojej przestrzeni publicznej nie chcę kościoła. Ja wolę plac zabaw, Przedszkole. No i słowo dla innych czytających. Każdy ma prawo do swoich poglądów więc proszę uszanować mój i z polemiki nie zrobić obrzucania fekaliami.
To jest zupełnie bez sensu. Księża odpychają ludzi od wiary, od chodzenia do kościoła. Mieszkańców Piotrkowa jest coraz mniej, wierzących też, niedługo to będą zwykłe pustostany przerabiane na dyskoteki, albo i na supermarkety.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!