Life is brutal and full off zasadzkas.
Tu autor żenującego tekstu. Napisałem go na "gorąco" bo wiedziałem, że spora część mieszkańców naszego regionu nie ma zielonego pojęcia skąd pochodzi abp Życiński.
Myślałem, że komentatorzy podkreślą jaką znaczącą postacią był ten kapłan.
Pisząc tekst (może trochę "na kolanie") nie sądziłem, że znaczenie będą miały:
1. wykrzyknik
2. słaba jakość zdjęcia
3. literówki
4. Nowa czy Stara Wieś (nawet w samej gminie Rozprza ludzie nie są zgodni skąd pochodził. Bazując na książce Z. Bartczaka podałem oczywiście Starą Wieś)
5. Nie podanie faktu, że był filozofem
Ponadto zanim jeszcze AMAN napisał swój intrygujący tekst reporter Strefy FM już nagrywał wspomnienia ludzi, którzy go znali i co ważne są (byli) związani z naszym regionem. Ktoś pomyślał...eeee niemożliwe. MOŻNA SOBIE POSŁUCHAĆ W DŹWIĘK...
Ale jak rozumiem nie każdy - jak śpiewał Grzegorz Stróżniak - na życie patrzy bez emocji...
Tutaj też Ja coś wtrącę bo może tak było, że dawniej część Nowej Wsi należała do Starej Wsi i osoba ta urodziła się w SW, a teraz ten obszar to NW.
Agnieszko. Aman i inni mają rację w tym sensie, że zwracają uwagę na niedociągnięcia. Czy to źle ? Dopytują się dlaczego tak, a nie inaczej coś zostało napisane. Nikt tutaj nie krytykuje kogoś za byle co. To krytyka pozytywna by uzyskać jasność w wypowiedzi, artykule itp.
Myślę, że Aman, MARKPIO, powinni dać sobie spokój z komentowaniem tutaj artykułów i odejść tak samo jak Ja niedługo to uczynię. Widać, że wielu osobom jest to na rękę lub po ich myśli. Niech zostaną tutaj tylko same artykuły lub małolaty z epitetami.
Lola i Piotr Włostowic dali sobie spokój z publikacjami swoimi tutaj.
Masz czas w pracy z szefem sobie puszczać uśmieszki to dobrze, że masz z kogo się pośmiać. Ale z czasem tego wam braknie i nuda będzie tylko was otaczać.
Nie rozumiem Was za krytykowanie krytyki słusznej, konstruktywnej. Wspieracie obłudę i wciskanie kitu samym sobie. To smutne jest. I to Wam winno być żal siebie samych niż osób takich jak wyżej wspomnianych.
Dla Autora piątka za zamieszczenie artykułu nawet tego z tymi błędami, grunt że taki materiał powstał. Kilku osobom uzmysłowiło fakt, że ta osoba urodziła się i żyła wokół nas. W tym mnie aczkolwiek dla mnie ta cała sekta katolicka jest obca. Jednak wiedza to dziś podstawa. Czegoś się dowiedziałem i nauczyłem, a to plus dla redaktora.
Konstruktywna krytyka owszem. Ale częściej ona przybiera tu charakter dokopania niestety. A Wlostowic tylko nik zmienił. Nic wiecej.
A powinieneś był sądzić. Bo to jest abecadło dziennikarza.
I nie "może trochę na kolanie", ale po prostu - na kolanie.
Do AUTORA: Autorze, poradziłeś sobie z napisaniem sporego tekstu historycznego. Artukuł na portalu był godzinę po podaniu informacji o śmierci arcybiskupa w mediach krajowych. A to, co najważniejsze tekst głównie zawiera wątki "piotrkowskie". Takie wiadomośći interesowały mnie w dzień śmierci duchownego. Dobra robota, a błędy zostały następnego dnia szybko poprawione. Zatem nie mam ŻAL'tu do AUTORA:)
patchwork. Co ty wiesz o abecadle? Rozumiem, że zdjęcie nalezy do tegoż? Czy literówki, które czasami się zdarzają, bo jesteśmy tylko ludźmi? A wykrzyknik nie był błędem. Może nie był na miejscu, ale nie był błędem. A o abecadle to ty chyba słyszałeś w pierwszej klasie ostatnio, bo pojęcia nie masz o czym piszesz.
Wszystko na ten temat Nic dodać,nic ująć.Brawo klet!
Piotruś?????to ty .....wróć tęsknie..
Urodzil sie w Nowej Wsi a nie Starej Wsi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!