- Przedmiotem konkursu jest wykonanie pracy konkursowej w postaci przepisu potrawy wraz z jej zdjęciem i historią pochodzenia. Celem jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych, regionalnych potrawach stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu oraz promowanie wykorzystania lokalnej, tradycyjnej żywności. Potrawa konkursowa (mięsna lub półmięsna) musi nawiązywać do tradycji jej przygotowywania w danej rodzinie, regionie lub lokalnej społeczności i nie może być powszechnie znana - mówi Sylwia Miller z Urzędu Miejskiego w Sulejowie.
Szczegółowy regulamin - na stronie internetowej Urzędu Miejskiego w Sulejowie www.sulejow.pl.
- Województwo Łódzkie stawia na kulturę i turystykę. Już wiemy, które projekty zostaną zrealizowane dzięki wsparciu z Funduszy Europejskich.
- 25 samorządów z województwa łódzkiego otrzyma niemal 42 mln euro
- Łódzkie dla Ciebie: Fundusze unijne nie tylko na kulturę i turystykę. Poprawa jakości leczenia
- Parki krajobrazowe Województwa Łódzkiego pod specjalną ochroną
- Łódzkie dla Ciebie: Świętujemy z ŁKA, wspieramy młodych
- Łódzkie dla Ciebie: Wspieramy sport, młodzież i malujemy bezpieczeństwo w Łódzkiem
- Łódzkie dla Ciebie: Stawiamy na kreatywność młodych i przedsiębiorców
- Męska sprawa, profilaktyka urologiczna – Zdrowy Mężczyzna – konferencja i seminarium
- Zmieniamy otoczenie, stawiamy na bezpieczeństwo