- Przedmiotem konkursu jest wykonanie pracy konkursowej w postaci przepisu potrawy wraz z jej zdjęciem i historią pochodzenia. Celem jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych, regionalnych potrawach stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu oraz promowanie wykorzystania lokalnej, tradycyjnej żywności. Potrawa konkursowa (mięsna lub półmięsna) musi nawiązywać do tradycji jej przygotowywania w danej rodzinie, regionie lub lokalnej społeczności i nie może być powszechnie znana - mówi Sylwia Miller z Urzędu Miejskiego w Sulejowie.
Szczegółowy regulamin - na stronie internetowej Urzędu Miejskiego w Sulejowie www.sulejow.pl.
- Polanik się rozbudowuje dzięki dotacjom unijnym
- Łódzkie dla Ciebie: Dokładamy sportowcom, chronimy klimat
- Inspirujemy przedsiębiorców, zachęcamy do sportu, lansujemy kulturę Łódzkiego
- Wspieramy sport i opiekę zdrowotną. Upraszczamy budżet obywatelski
- Kulturalny weekend w MOK Sulejów
- Obóz Narciarsko-Snowboardowy w Białce Tatrzańskiej - ferie 2025
- Łódzkie dla Ciebie: Fundusze na szkolenia, nagrody dla innowatorów
- Województwo Łódzkie stawia na kulturę i turystykę. Już wiemy, które projekty zostaną zrealizowane dzięki wsparciu z Funduszy Europejskich.
- 25 samorządów z województwa łódzkiego otrzyma niemal 42 mln euro