- Przedmiotem konkursu jest wykonanie pracy konkursowej w postaci przepisu potrawy wraz z jej zdjęciem i historią pochodzenia. Celem jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych, regionalnych potrawach stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu oraz promowanie wykorzystania lokalnej, tradycyjnej żywności. Potrawa konkursowa (mięsna lub półmięsna) musi nawiązywać do tradycji jej przygotowywania w danej rodzinie, regionie lub lokalnej społeczności i nie może być powszechnie znana - mówi Sylwia Miller z Urzędu Miejskiego w Sulejowie.
Szczegółowy regulamin - na stronie internetowej Urzędu Miejskiego w Sulejowie www.sulejow.pl.
- Łódzkie dla Ciebie: Wspieramy sport, młodzież i malujemy bezpieczeństwo w Łódzkiem
- Łódzkie dla Ciebie: Stawiamy na kreatywność młodych i przedsiębiorców
- Męska sprawa, profilaktyka urologiczna – Zdrowy Mężczyzna – konferencja i seminarium
- Zmieniamy otoczenie, stawiamy na bezpieczeństwo
- Z nami odkryjesz swój zawodowy potencjał!
- „Dzień Zdrowia Mężczyzny” - mobilny gabinet w Focus Mall w Piotrkowie
- Sięgnij po skarby regionu! Nowa atrakcja dla mieszkańców i gości
- #Łódzkie: Serce dla powodzian. Działamy obywatelsko
- Warsztaty jazzowe rozpoczęły 8. Love Polish Jazz Festival