metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mac ~Mac (Gość)24.05.2011 12:34

Co to za weterynarz, który zamiast ratować zabija?

00

P51 ~P51 (Gość)24.05.2011 11:45

Jak tak czytam te wasze wpisy to czuję,że wniosek o powołanie komisji nadzwyczajnej do zbadania tej sprawy wisi w powietrzu!
Trzeba koniecznie udowodnić,że wszystko było ukartowane a łosie przekupione...
Niedługo takie komentarze będą się pojawiać jak będzie gradobicie ( szukanie winnego zjawiska przyrodniczego).
A w domu u was wszyscy zdrowi...?

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)24.05.2011 11:41

"Edyta" napisał(a):
Są dwa wyjścia;
- właściciel posesji je trzymał
- ktoś je na posesję zagonił
Jak zawsze winny jest człowiek niema żadnej wątpliwości !!!

Znałem jedną Edytę. 100% blondynka.
A łosi bardzo szkoda.

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)24.05.2011 10:54

"Edyta-" napisał(a):
Sytuacja ta jest bardzo zagadkowa, ponieważ samica zawisła nie wskakując na posiadłość tylko zawisła wyskakując z tej posiadłości.
Jeśli zawisła wyskakując z posiadłości to jak się tam znalazła, dodatkowo nie miałaby możliwości przeskoczyć na posiadłość bo jest bardzo wysoko .Wiec pozostaje domniemywać że łosie były na tej posesji i z niej uciekły .

Brama wjazdowa na działkę na której ogrodzeniu ze stalowych prętów zawisła samica łosia, była otwarta. Żeby zdjąć tego łosia (byłem przy tym) musieli odkręcić przęsło ogrodzenia i dopiero razem z tym przęsłem zdjęli powieszoną za pachwinę u tylnej nogi samicę. Ten stalowy pręt wbił się jej głęboko. Teren z którego usiłowała wyskoczyć na ulicę Stromą jest wyższy o około 6-80 cm od jezdni. Ta samica przednimi nogami oparła się o jezdnię a tył zawisł na ogrodzeniu. A że było wyżej z tyłu niż z przodu to szarpiąc się wykrwawiła się na śmierć. Dla niej nie było już ratunku. Ten młody samiec z małymi 2-3 cm różkami to jej dziecko. Nie wiem czy żyje czy nie. Radio Strefa FM podało, że tez nie żyje. Straż Miejska za pieniądze podatników kilka lat temu kupiła specjalną strzelbę do podsypiania agresywnych psów żeby można było je przewieźć do schroniska. Ta strzelba by się przydała do łosi ale gdzieś się zapodziała. Należy to wyjaśnić publicznie, dlaczego straż Miejska ma na stanie sprzęt nie nadający się do użycia który kosztował piotrkowskich podatników kilka tysięcy złotych. A co gdyby zaszła nagła potrzeba użycia takiej strzelby ze środkiem usypiającym względem agresywnych psów a tu jej nie ma? Chyba strażnicy miejscy musieliby biegać za tymi psami ze strzykawką.

00

Young ~Young (Gość)24.05.2011 07:24

"Lola" napisał(a):
żenada

nie tylko obowiązkowa "ŻENADA" ale i "ŚMIECH NA SALI"

"losSuperKtos" napisał(a):
Śmiech na sali

śmiech na sali, słownictwo i co to w ogóle znaczy to klepanie śmiech na sali

00

zet ~zet (Gość)24.05.2011 07:55

nawet nie wiedziałem ze zyja w piotrkowskich lasach te zwierzatka

00

omnibus69 ~omnibus69 (Gość)24.05.2011 09:19

widze ze zadne z was nie ma pojęcia o czym mówi jestem myśliwym i znam takie sytuacjez własnego doświadczenia niekiedy zwierze może paść na sam skutek szoku jakiego dostanie po spotkaniu z człowiekiem a tu jeszcze taki ruch w mieśćie i ogrom ludzi zastanawia mnie jedynie fakt skad ta para sie znalażła w tak daleko umieszczonym od lasu miejscu....do przemyślenia dla innych

00

sierano90 ~sierano90 (Gość)24.05.2011 09:56

k... z Alaski ich tu przywialo;) ale pozatym to ten kolo zusu zyl i zyje do tej pory tylko byl wycienczony.

00

ŁośSuperKtoś ~ŁośSuperKtoś (Gość)24.05.2011 00:02

Tak Edyta :D Właściciel posesji na pewno kupił Łosie na giełdzie i trzymał je w kojcu na podwórku :D ale niestety uciekły z kojca.. i oto cała kwestia :D Śmiech na sali jeśli chodzi o zdolności interpretacji wydarzeń u niektórych osób !

00

bieberomania ~bieberomania (Gość)23.05.2011 23:21

Dlaczego kobitki jak jeden tu na forum i na wszystkich forach używają z jakimś upodobaniem słówka 'żenada'. W/g mnie to dziecinne, wszystko dla kobitek jest 'żenada'. Wezmą coś na język i mielą.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat