Wprawdzie jest po konkursach, i dzieku Bogu, że tak się skonczyło w SP8, ale wczoraj z ciekawości spojrzałam na składy komisji....
I jako przedstawiciel RADY RODZICÓW była wystawiona przez szkołe osoba, która jednocześnie jest tam NAUCZYCIELEM !!! Pracownik miał oceniać własnego szefa jako rodzic??? Panie Zbigniewie, aż tak się pan bał utraty stołeczka, że trzeba było tak naginać bezstronność komisji ?
Całe szczęście, że organ prowadzący i inni głosujący przeciwko połapali się co to za jegomość...
O boże , czytam te komentarze i oczy przecieram ze zdumienia, jaka patologia w jest w piotrkowskiej oświacie.
Do Picasso - Właśnie mi powiedziano jaki komentarz tutaj padł. Jeżeli jest skierowany do mnie, poprzedniej pracowniczki, to proszę go teraz przepisać pod prawdziwym nazwiskiem na Facebooku, wskazać konkretnie moje personalia i konkretne zarzuty decydujące o ocenie mojej pracy. Jeżeli są to kolejne śmieci, które słyszałam w sądzie pracy w wykonaniu czwórki spośród kadry szkoły, trafimy ponownie do sądu. Tym razem karnego.
Odwlekałam decyzję o zawiadomieniu Komisji Dyscyplinarnej Nauczycieli albo Prokuratury, ale chyba jednak muszę się na to zdecydować.
PS : Nie wszystkie negatywne opinie pochodzą ode mnie. Sprawdź adres IP autora komentarza, zanim kogoś o coś jawnie posądzisz. Ja piszę publicznie tylko o tym, co mogę łatwo udowodnić. Może nie jestem przebiegła (w negatywnym tego słowa znaczeniu), ale na pewno nie głupia.
Oby dyrektorzy zmienili też kadrę- młodzi nauczyciele pracują w kilku placówkach a starsi, którzy mogli by być dawno na emeryturze nawet nie myślą, żeby się na nią wybrać. Od lat staram się w piotrkowskich szkołach o pracę pedagoga szkolnego- ponad 10 lat doświadczenia i naprawdę lubię tą pracę, ale notorycznie jestem wręcz wyśmiewana - bo nikt z Urzędu Miasta nie wykonał magicznego telefonu ????
Panie Prezydencie warto sprawdzić ile nadgodzin maja osoby z kadry kierowniczej i ile płatnych zastępstw. Kiedy to się skończy? Kiedy skończy się zatrudnianie emerytów? W Piotrkowie są ludzie,
którzy nie mają pracy,a emeryci zatrudniani są na etatach.
Oby dyrektorzy zmienili też kadrę- młodzi nauczyciele pracują w kilku placówkach a starsi, którzy mogli by być dawno na emeryturze nawet nie myślą, żeby się na nią wybrać. Od lat staram się w piotrkowskich szkołach o pracę pedagoga szkolnego- ponad 10 lat doświadczenia i naprawdę lubię tą pracę, ale notorycznie jestem wręcz wyśmiewana - bo nikt z Urzędu Miasta nie wykonał magicznego telefonu ????
SP nr 11 od wielu lat również prosi się o zmianę dyrekcji !!! Zarówno jednej pani dyrektor jak i drugiej wraz z pedagogiem szkolnym. Może nowy prezydent zadziała jak należy w tej szkole
Każda władza obsadza swoich. Obecnie panujący prezio będzie postępował według tego samego schematu
Wreszcie zostaje rozbita klika towarzystwa wzajemnej adoracji :)
Buta i arogancja dyrektorów chroniących się za plecami poprzedniej władzy wybiła w kosmos. Może osoba odpowiedzialna za edukację w urzędzie zainteresowałaby się w jaki sposób dyrektorzy z poprzedniego rozdania dopieszczają swoich klakierów. Rozdział godzin, fikcyjne etaty, ciągle te same firmy remontowe. To co jeszcze do wymiany SP5, SP3 , SP16, SP13 , piąteczka pierwsza :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!