Co ten Chojniak narobił przez tyle lat, że dziś nauczyciele skaczą sobie do gardła.
I bardzo dobrze, że pan Sikora zostaje, bo wydźwignął szkołę, która była w fatalnej kondycji, dowodząc, że nie miejsce a koncepcja pracy jest najważniejsza.
Ludzie mają dość traktowania ich z wyższością i po macoszemu jeśli nie prezentujesz określonego stanowiska. Załatwiania podwójnych etatów i kombinacji z nadgodzinami dla swoich. Nawet teraz odchodzący dyrektorzy próbują zabarykadować etaty dla siebie lub swoich znajomych.
Zostanie rozbita klika dyrektorów przyznających sobie i swoim klakierom godziny ponadwymiarowe co na to kolesie z Urzędu Miasta Kaczmerek i Kacperek. A co z zatrudnieniem pana Włodarczyka w ZSP NR 1 których nie realizował o brał wynagrodzenie następnie dyrektor ZSP NR 2 zatrudnia katechetke swoją koleżankę i brała pieniądze za 40 godzin ale nie miała kie zrealizować.ŻADNEGO zainteresowania referatu edukacji.
Panie Prezydencie wyślij swoich przedstawicieli do szkół tam gdzie konkursy się dopiero mają odbyć /) Dowiesz się wszystkiego, jak wyglądają głosowania, komu przyznaje się nagrody i jak traktuje nauczycieli którzy wyraża swoje zdanie :)
W czterech szkołach podstawowych w których pojawią się nowi dyrektorzy powinno się przeprowadzić audyt oraz inwentaryzacje sprzętu. Celem wyjaśnienia sprawy które krążą w opinii publicznej od przynajmniej 4-5lat! Ja sobie nie wyobrażam przejąć tak odpowiedzialnego stanowiska bez sprawdzenia stanu faktycznego placówki oświatowej!!!
Pan Zbigniew w kościółku udaje świętego, ale niestety z moralnością ma niewiele wspólnego. Cieszy mnie, ze tylu nauczycieli odważyło się o wszystkim powiedzieć.
Życzę Wam z całego serca i proszę Was o to, abyście w nadchodzących latach nie dali mu zapomnieć o waszych krzywdach. Czas najwyższy aby to panisko pokutowalo za lata grzechów.
Prośba do nowej dyrekcji SP8 i ZSP1 - pilnujcie go na każdym kroku, czy realizuje zajęcia i czy robi to dobrze. Żadnych ustępstw! I proszę się dobrze zastanowić czy taki ktoś zasługuje na bycie wychowawcą klasy. Ponieważ od 3 lat sam sobie przyznaje wychowawstwo (widocznie trudno sobie poradzić bez dodatkowych 300 zł) zamiast wykorzystać do tego innych dostępnych nauczycieli.
I jeszcze proszę mieć oko na panią Elunie, jego przyboczna.
Super, Pan Sebastian był bardzo cenionym przeze mnie nauczycielem w czasach mojej edukacji podchodzący do swoich uczniów z pasją. W pełni zasłużył na stołek.
Ta dyskusja zdecydowanie zaszła za daleko. Kilka osób dało upust swej radości ze zmiany, kilka wylało gorzkie żale, a później zaczęło się obrzucanie błotem, zgadywanie kto to co pisał i publiczne przypinanie łatek ludziom, którzy nawet nie brali udziału w całym tym cyrku z komentowaniem albo ograniczyli komentarze do zaledwie 1 czy 2.
Zachowanie komentujących (głównie nauczycieli niestety) przypomina mi obraz Pokutnego Marszu Wstydu z Gry o Tron. Najlepiej ze wszystkiego obnażyć, zagonić by biegł nago ulicą i rzucać w niego pomyjami.
Kto co przeskrobał - będzie to przekazane nowym dyrektorom i do nich nalezy decyzja co dalej zrobią.
Kto co ukradł, malwersował czy co tam jeszcze - być może w drugiej fazie audytu szkół uda się coś udowodnić i wtedy walczyć o konsekwencje.
Sugeruję zamknąć już tą dyskusję. Bo za chwilę piotrkowscy rodzice przepiszą swoje dzieci do szkół poza miasto, widząc nasz poziom kulturalny i umysłowy. I wtedy będzie płacz, lament, zamykanie etatów i nawet całych szkół.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!