metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
fuks0426 ~fuks0426 (Gość)05.10.2009 15:34

Cytuję:
Pies napisał(a) :
Ci komentujący obrońcy zwierząt z uwzględnieniem piesków niech z własnej kieszeni zapłacą za kojce, siatki elektryczne. I skąd wiecie jakie traumy i choroby psychiczne mają psy - zwierzają się wam w psim języku czy wchodzicie do ich mózgu(a fe!)i wiecei co sie w nim dzieje. Najważniejszy i jedynie jest człowiek, a nie zwierzęta, jakie by nie były śliczne i kochane.

Jak bierzesz psa to są i obowiązki , koszty a kojec tak dużo nie kosztuje , masz psa to masz odpowiedzialność za zapewnienie mu jakieś normalne warunki.Przecież wy nie śpicie w budach przypięci łańcuchem , tylko w ciepłych domach.

Komentarz był edytowany przez autora: 05.10.2009 15:35

00

wiejskie psy na łańcuch ~wiejskie psy na łańcuch (Gość)05.10.2009 15:36

"Ziutek" napisał(a):

Trzymanie psów na łańcuchach w Schronisku nie jest po to by zwierzęta uwięzić bo to taki nam się widzi,. Nie ma aktualnie możliwości innego zabezpieczenia tych zwierząt.

Jak pies przy budzie będzie miał 3 metrowy łańcuch przypięty do niezaciasnej obroży, ciepłą budę i będzie najedzony, to nie widzę potrzeby robić mu kojca w którym będzie miał powierzchnię 2 x 2 m a na łańcuchu 3 metrowym 6 metrów wokół budy. Woda, jedzenie i szczepienia są psu potrzebne i tego nie neguję. Jak chłop weźmie psa ze schroniska który był w kojcu i przywiąże do budy spełniając wszystkie wymogi to nie widzę nic w tym złego ani odrobiny okrucieństwa. W schroniskach psy bardzo cierpią. One po prostu dziczeją z samotności.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)05.10.2009 16:45

"wiejskie-psy-na-lancuch" napisał(a):
Jak pies przy budzie będzie miał 3 metrowy łańcuch przypięty do niezaciasnej obroży, ciepłą budę i będzie najedzony, to nie widzę potrzeby robić mu kojca w którym będzie miał powierzchnię 2 x 2 m a na łańcuchu 3 metrowym 6 metrów wokół budy. Woda, jedzenie i szczepienia są psu potrzebne i tego nie neguję. Jak chłop weźmie psa ze schroniska który był w kojcu i przywiąże do budy spełniając wszystkie wymogi to nie widzę nic w tym złego ani odrobiny okrucieństwa. W schroniskach psy bardzo cierpią. One po prostu dziczeją z samotności.

Aha, czyli sądzisz że samo trzymanie psów na łańcuchach złe nie jest złe jest tylko to jak mają zakrótki łańcuch i nie mają wody, tak? Przynajmniej tak wynika z twoich wypowiedzi.A więc proponuje Ci byś przywiązał się do łańcucha który ma 3 metry (może być za pomocą obroży) i wytrzymał tak chodziarz 3 dni. I wtedy powiesz jak to jest. I wtedy będziesz się wypowiadał?

00

wiejskie psy na łańcuch ~wiejskie psy na łańcuch (Gość)05.10.2009 18:04

"Ziutek" napisał(a):
A więc proponuje Ci byś przywiązał się do łańcucha który ma 3 metry (może być za pomocą obroży) i wytrzymał tak chodziarz 3 dni. I wtedy powiesz jak to jest. I wtedy będziesz się wypowiadał?

Ja nie jestem psem, żebym był na łańcuchu. To ty się przywiąż. Jesteś chory i idź do lekarza najlepiej do weterynarza.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)05.10.2009 18:25

Ja nie jestem psem, żebym był na łańcuchu. To ty się przywiąż. Jesteś chory i idź do lekarza najlepiej do weterynarza.

He śmieszny jesteś
Ja mam się przykuć zrobiłem to wczoraj, na akcji. A to nie ja sadze że jeżeli pies ma 3 metry łańcucha to nie ma sprawy. A poza tym nie życzę sobie twoich komentarzy typu "jesteś chory ..."

00

wiejskie psy na łańcuch ~wiejskie psy na łańcuch (Gość)05.10.2009 19:10

"Ziutek" napisał(a):
A poza tym nie życzę sobie twoich komentarzy typu "jesteś chory ..."

To nie jest koncert życzeń.

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)05.10.2009 19:47

To nie jest koncert życzeń.

Dobrze kończę z tobą dyskusje ponieważ do ni kąt Ona nie prowadzi, ty i tak nie zrozumiesz, myślę że mieszkasz gdzieś na wsi, lub w mieści, ale na pewno trzymasz psa na łańcuchu. Dlatego powtarzam, przywiąż się do łańcucha nawet 5 metrowego i zobacz jak to jest być trzymanym na łańcuchu.!!!

00

michal3776 ~michal3776 (Gość)05.10.2009 20:02

tacy jestescie madrzy co jest lepsze cela 2x2 czy łancuch ? teraz mi odpowiedzcie na to pytanie a nie prowadzicie pustą dyskusje

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)05.10.2009 20:04

"michal3776" napisał(a):
tacy jestescie madrzy co jest lepsze cela 2x2 czy łancuch ? teraz mi odpowiedzcie na to pytanie a nie prowadzicie pustą dyskusje

nie rozumie twojego komentarza, gdyż wynika z niego że chodzi Ci o to czy lepiej ma pies na łańcuchy czy więzień w celi 2x2 czy tak??

00

michal3776 ~michal3776 (Gość)05.10.2009 20:09

chodzi mi o kojec dla tego psa to nic innego jak cela

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat