Kojec 2x2 może być większy ale i tak to jest lepsze dla psa niż łańcuch.
tak a dlaczego??? czym to sie rózni? czy nikt nie jest w stanie odpowiedziec na to pytanie. przecierz łancuch tez moze byc dłuzszy
Kojec zawsze trochę osłoni od śniegu wiatru czy deszczu , łańcuchy wbijają się w szyję psa i trzeba go później usuwać chirurgicznie.
To mylisz pojęcie "cela" a "kojec". Cela jest w więzieniu, a kojec jest to miejsce w którym znajduje się zwierzę co nie ogranicza mu w tak znacznym stopniu wolności jak łańcuch, drugi + kojca to to że nie wbija się w szyje, i nie powoduje tak dużej traumy. Pozatym kojec też musi być dopasowany do wielkości psa.
no tak ale kojec tez moze byc maly zrobiony z samej siatki i bez budy w srodku , a pies moze miec obroze i miec bude ocieplona i łancuch 5 metrow dlugi. no i w tym przypadku co jest lepsze . nadal niejestes w stanie mi odpowiedziec i odpowiednio argumentowac swojego punktu widenia
ktory pies ma wiekszy wybieg pies na lancuchu 5 metrow czy pies w kojcu 2x2?
Jak chcesz możesz mieć 10 metrowy łańcuch , ale i tak zostanie ślad w psychice psa , trzeba dać ciepłą budę jedzenie , świeżą wodę ale ludzie zaniedbują psy łańcuchowe zostawiają je na kilka dni bo o nich zapominają .Zwierzęta cierpią na łańcuchu , cieszą się jak raz na kiedy przyjdzie właściciel i pogłaszcze . Ile osób bije psy na łańcuchu jaki pies coś zrobi . WY NIE MACIE SERCA DO CIERPIĄCYCH ZWIERZĄT , ZROBIŁY WAM COŚ BY BYŁY TRAKTOWANE W TAKICH WARUNKACH !!!.Pies to najlepszy przyjaciel człowieka mam 2 psy i żaden nie jest na łańcuchu .
Kwitujac zadne z ponizszych rozwiazan nie jest dobre dla psa . Uwarzam ze decydujac sie na psa trzeba zadbac o jego wytresowanie . ale zeczywistosc jest jaka jest . mozemy dyskutowac co jest mniejszym zlem . ale to nic nie da bo nic sie niezmieni nadal beda psy ze wrosnientymi łancuchami i wmałych kojcach bez zadnej oslony. takie jest zycie poprostu
ja tez mam psa i on niema kojca , nie ma lancucha jest wyszkolony i nie potrzebuje ani jednego ani drugiego
Chciałeś argumentacje dla trzymania psów na łańcuchach i psów w kojcach, a więc proszę:
łańcuchy:
+ nie znam żadnego
- powouje ogromny łańcuch chorób
- psa na łańcuchu dręczy ogromna nuda
- jeżeli buda stoi w słońcu pies dostanie udaru.
KOJEC:
+ pies nie ma tak bardzo jak na łańcuchu ograniczonej wolności ruchów.
+ Psa nie dręczy tak ogromna nuda zawsze można mu dać zabawke która mu nie ucieknie.
+ nie powoduje żadnych skutków zdrowotnych.
- droższy w kupnie niż buda.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!