Jak bierzesz psa to są i obowiązki , koszty a kojec tak dużo nie kosztuje , masz psa to masz odpowiedzialność za zapewnienie mu jakieś normalne warunki.Przecież wy nie śpicie w budach przypięci łańcuchem , tylko w ciepłych domach.
Jak pies przy budzie będzie miał 3 metrowy łańcuch przypięty do niezaciasnej obroży, ciepłą budę i będzie najedzony, to nie widzę potrzeby robić mu kojca w którym będzie miał powierzchnię 2 x 2 m a na łańcuchu 3 metrowym 6 metrów wokół budy. Woda, jedzenie i szczepienia są psu potrzebne i tego nie neguję. Jak chłop weźmie psa ze schroniska który był w kojcu i przywiąże do budy spełniając wszystkie wymogi to nie widzę nic w tym złego ani odrobiny okrucieństwa. W schroniskach psy bardzo cierpią. One po prostu dziczeją z samotności.
Aha, czyli sądzisz że samo trzymanie psów na łańcuchach złe nie jest złe jest tylko to jak mają zakrótki łańcuch i nie mają wody, tak? Przynajmniej tak wynika z twoich wypowiedzi.A więc proponuje Ci byś przywiązał się do łańcucha który ma 3 metry (może być za pomocą obroży) i wytrzymał tak chodziarz 3 dni. I wtedy powiesz jak to jest. I wtedy będziesz się wypowiadał?
Ja nie jestem psem, żebym był na łańcuchu. To ty się przywiąż. Jesteś chory i idź do lekarza najlepiej do weterynarza.
He śmieszny jesteś
Ja mam się przykuć zrobiłem to wczoraj, na akcji. A to nie ja sadze że jeżeli pies ma 3 metry łańcucha to nie ma sprawy. A poza tym nie życzę sobie twoich komentarzy typu "jesteś chory ..."
To nie jest koncert życzeń.
Dobrze kończę z tobą dyskusje ponieważ do ni kąt Ona nie prowadzi, ty i tak nie zrozumiesz, myślę że mieszkasz gdzieś na wsi, lub w mieści, ale na pewno trzymasz psa na łańcuchu. Dlatego powtarzam, przywiąż się do łańcucha nawet 5 metrowego i zobacz jak to jest być trzymanym na łańcuchu.!!!
tacy jestescie madrzy co jest lepsze cela 2x2 czy łancuch ? teraz mi odpowiedzcie na to pytanie a nie prowadzicie pustą dyskusje
nie rozumie twojego komentarza, gdyż wynika z niego że chodzi Ci o to czy lepiej ma pies na łańcuchy czy więzień w celi 2x2 czy tak??
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!