Dyrektor w trybie natychmiastowym powinien zostać wywalony. Jak można pozwolić aby w szkole czyli w drugim domu uczniów jeden na drugim się znęcał. Wydaleni ze szkoły w trybie natychmiastowym powinni być również uczniowie którzy brali udział w tym procederze.
Czytam to wszystko ,te wpisy i zastanawiam się ile jest w nich zawiści tych któryz do tego liceum się nie dostali bo mieli za małą liczbę punktów, a może ilu jest nauczycieli którzy mają ambicje w tym ;liceum uczyć ale też się nie dostali? Generalnie jestem już wiekowym człowiekiem na emeryturze i z obserwacji mogę powiedzieć że świat się bardzo zmienił od czasów gdy biegałem w szkolnym mundurku. Zmienił się podział ról, nauczyciele powinni wychowywać nasze dzieci i wnuki, bo dorośli zajęci są zarabianiem pieniędzy i zaspokajaniu potrzeb materialnych sowich pupilków.O ile dobrze zrozumiałem to nauczyciel i dyrektor szkoły jest od wychowywania, opieki całodobowej nad dzieckiem, zapobiegania i leczenia depresji.Więc pytam sie kto ma uczyć i wymagać - rodzice?, bo tak z tych wpisów wynika. Dzisiaj młoldzież musi mieć wszytsko: laptopy, najnowocześniejsze smartfony, samochody , i markowe ciuchy - taki jest obecny świat wartości. Nie dorównuje kolegom statusem materialnym- tragedia. Więc może przyjrzyjmy się naszym dzieciom lub wnukom żeby zapobiec kolejnej tragedii
Róbta co chceta- a dorośli nie widzą co wyprawia młodzież, to wina wychowania a nie pedagogów w szkole średniej już za późno.
W wielu szkołach nękanie zamiata się pod dywan mówi się uczeń sam sobie jest winien bo jest inny, bo nie uczestniczy w życiu przeciętnych kolegów tak się dzieje w 16 i w 12 na przykład i tam na przykład wszystko zamiata się pod dywan
A jakich cudownych pedagogów mamy w Piotrkowie... Zgłaszanie nękania przez inne osoby u nich jest traktowane jako chamskie podrywanie, albo słyszy się, że niektórzy po prostu wolniej dojrzewają.
Nie raz byłam świadkiem jak chłopiec, który jest szykanowany przez kolegów w klasie był również poniżany przez nauczyciela w klasie. Ktoś kto jest nieśmiały, jaka się że stresu przy odpowiedzi i czerwieni jest obrażany przez nauczyciela przy tych samych dręczących go kolegach. Cytuję nauczyciela "zmężniej trochę". Do czego to prowadzi?
Już nie mówię o wielu innych sytuacjach, gdzie nauczyciele poruszają podczas zajęć kwestie dotyczące religii, spraw osobistych uczniów podczas zajęć przez nauczycieli. Etyka zawodu pedagoga się kłania.
Dramat co dzieje się za zamkniętymi drzwiami piotrkowskich szkół. Nie polecam.
Dejta wincyj pieniędzy nauczycielom. A tak w ogóle gdzie są organy kontroli skarbowej, które powinny sprawdzać nieopodatkowane dochody z korepetycji?! Lepiej czepić się staruszki na targu co sprzedaje pietruszkę?
Sp 16 dzieje się to samo nauczyciele i dzieci boją się jednej Pani ,a ta robi co chce dyrekcja nie widzi problemu
Profesor streścił 13 lat życia młodych ludzi - patologia w dobrych domach - wylewa się z internetow jak z zapchanej rury szambo. Wychowanie bezstresowe, pewnie jeszcze rodzice tych parchów pod drzwi szkoły dostarczali. Kanalie powinny wylecieć z wilczym biletem i szkoły powinny dostać w ręce prawne narzędzie by mogły reagować na takie sytuacje ... To wilki i dziki w stadzie chronią się by przeżyć a człowiek to największe bydle jakie zrodziła Ziemia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!