metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
wojciech ~wojciech (Gość)28.01.2025 18:17

Mam tylko nadzieję, że uczeń który nękał chłopaka zostanie karnie usunięty ze szkoły pomimo tego, że tatuś bogaty. I, że poniesie również konsekwencje karne.

451

uczen R. ~uczen R. (Gość)29.01.2025 10:18

proszę jeszcze zweryfikowac nauczycieli co dorabiaja sie na korepetycjach ucząc swoich uczniów a rodziców stac zeby płacic gruba kasę zeby dostac sie na studia bo tam trafiają uczniowie z wyższej elity a Ci zdolni i z normalnego srodowiska kończą własnie tak .

242

Bartek.K ~Bartek.K (Gość)29.01.2025 10:19

Po komentarzach już widać jaka jest znieczulica społeczna ale to lepiej nie będzie a tylko gorzej szkoda tylko chłopaka

150

Niewozimu się na WFi ~Niewozimu się na WFi (Gość)28.01.2025 21:01

Zróbcie porządek w SP 3.
Tam musi być zmiana Warty !

131

wieśniak ~wieśniak (Gość)29.01.2025 09:59

po tym artykule jestem w rozterce, bo plany na liceum mojego dziecka dotyczą również tej szkoły, która jednak w mojej ocenie należała do tych "lepszych". Zawsze wydawało mi się, że do takich liceów dostają się jednak nieco poważniejsi młodzi ludzie, a temat nękania, szykanowania dotyczy raczej szkół zawodowych, czy techników - przynajmniej tak było za moich szkolnych czasów. I wynika z tego, że jestem w ogromnym błędzie. PS. dyrektor tej szkoły uczył mnie historii i wówczas należał do grona "normalnych" nauczycieli.

71

Stary człowiek ~Stary człowiek (Gość)29.01.2025 11:21

~Do Dyrektora ~Co znaczy (...)zwłaszcza polska(...). Jestem tzw.opinią publiczną , zwłaszcza polską i domagam się sprawiedliwości - bo jestem rodzicem .

181

EP ~EP (Gość)29.01.2025 11:36

Właśnie tutaj w komentarzach ukazuje się obraz naszego społeczeństwa. Wielkie oburzenie (i słusznie) gnębieniem dziecka, ale już problemu w hejtowaniu niewinnych uczniów tej placówki nie widzą. Od zawsze wiedziałem że to miasto chamów i zawistnych ludzi ale teraz Piotrkowanie przechodzą samych siebie

128

Ludzie co Wami? ~Ludzie co Wami? (Gość)29.01.2025 11:38

Panie profesorze Jędrzejko, dziękuję za nazwanie sprawy po imieniu.

161

halina gość ~halina gość (Gość)29.01.2025 11:46

chodziłam do tej szkoły atmosfera fatalna podział na tych ze wsi i z miasta, imprezy we własnym gronie, nauczyciele wywalone mieli na wszystko nawet dopisywanie ocen w dzienniku ( wtedy był papierowy) im nie przeszkadzało, klasy już wtedy liczyły prawie 40 osób, gdybym była w innym liceum myślę, że mniej bym tego żałowała, a moje życie wyglądałoby inaczej

133

rozwagi ~rozwagi (Gość)28.01.2025 18:48

Szanowna Redakcjo!
Jaki jest prawdziwy cel tego artykułu?
To z pewnością nie jest ani czas ani tym bardziej miejsce na szukanie prawdy, no chyba, że.... chodzi o skandal i rozgłos!
Tragedia, bo to niewątpliwie ogromna tragedia, która się wydarzyła, z pewnością miała swoją przyczynę, ale kto i czym zawinił, i będzie musiał ponieść odpowiedzialność to dopiero się okaże. Śledztwo nadal trwa, a w komentarzach poniżej "prokuratorzy" już ferują wyroki! Obrzucana również błotem jest bez wyjątku cała społeczność szkolna. Pomyśleliście choć przez chwilę o pozostałych uczniach, na których w tej chwili w komentarzach wylewa się ogromny hejt? Czemu to ma służyć?
Czy jeśli śledztwo się zakończy i znany będzie jego wynik, to z takim samym zaangażowaniem będziecie pisać sprostowania i przeprosiny?
I najważniejsze czy pomyśleliście choć przez moment o Najbliższej Rodzinie i Bliskich Zmarłego...???
Rozwagi i umiaru w szukaniu sensacji!
Ja nie wiem jak było naprawdę, więc się nie wypowiem. Natomiast uważam, że wszyscy, którzy tak ochoczo dzielą się swoją wiedzą i przemyśleniami w sprawie tutaj na forum i w przytoczonych w artykule kuluarach w różnych środowiskach, a zwłaszcza anonimowi pedagodzy, znając takie szczegóły co do tego: kto zrobił, co zrobił, kiedy zrobił i od jak dawna domniemana sytuacja miała miejsce, powinni byli z tej wiedzy zrobić użytek wcześniej i zgłosić co trzeba i gdzie trzeba. Bo jak dla mnie to teraz powinni czuć się współwinni tej niewyobrażalnej tragedii.

2942

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat