Wszyscy jak jeden jesteście siebie warci. Zastanówcie się nad sobą nad tym co mówicie i jakim echem odbije się to na odbiorcach tej "gównoburzy" którą robicie.
Proszę wyłączyć komentowanie ten artykuł nie jest oo to aby krytykować ale współczuć a tu widać jaką mamy znieczulicę i do czego doprowadza nienawiść wśród ludzi tym bardziej młodzieży
a co takie wrażliwe dziecko robiło na tak trudnym kierunku w tak wymagającej szkole?
Bardzo dobrze, że temat został poruszony. Wojtkowi nie pomożemy, ale może innej Młodzieży już tak.
Sama pracuję w szkole średniej, wiem jaka może być młodzież i wiem też z jakimi problemami czasami musi się mierzyć. I nie mówię tu tylko o hejcie rówieśników, ale też sytuacjach domowych, zdrowotnych czy rodzinnych. Ale, żeby to wiedzieć, to trzeba się Uczniem interesować, pytać i słuchać, a nie liczyć tylko na wyniki i to, że mają być najlepsi. Niestety śmiem twierdzić, że w I LO takie zainteresowanie Uczniem nie istnieje... Bo w sumie jak, skoro Rady Pedagogiczne odbywają się zamiast lekcji o godz. 14 (młodzież sama się wtedy sobą zajmuje), przy nieobecnościach nauczycieli bardzo często nie ma za nich zastępstw, Uczniowie mają okienka (czyt. sami się sobą zajmują), o nauczaniu nie wspominając (zamiast pracy nauczyciela w szkole - korepetycje).
Chrobry ma historię, bardzo dobrą - to niewątpliwie. Ale tylko historię i na niej się promuje.
Szkoda, że mimo wszystkich tych informacji nadal promuje się wszędzie tylko I LO, a zapomina o pozostałych szkołach w tym technikach, gdzie młodzież oprócz matury zdaje również egzaminy zawodowe i ma dwa razy więcej zajęć i pracy niż Uczniowe liceów.
W każdej szkole są przypadki nękania kolegów zdarzają się też przypadki nękania uczniów przez nauczycieli i nikt nic nie widzi a próba zgłoszenia jest piętnowana wiem coś o tym doświadczył tego mój syn w jednej z tzw świetnych podstawówek dyrektor nigdy nie zareagował
O nauczycielu historii w tej szkole krążą juz takie historie a nikt nie odważy się go ruszyć
Moje dziecko uczęszcza do tej szkoły i jak na razie problemów nie ma , ale kiedy chodził do szkoły podstawowej został okaleczony przez nie zastosowanie zasad bezpieczeństwa przez wychowawcę (szkoła podstawowa) kiedy zwróciłam uwagę nauczycielowi rozpętała się wielką burza i nalot na dziecko (piętnowanie ze strony rodziców, nauczycieli i dzieci, których rodzice tego nauczyli - obrzydzenie) Dobrze , że my rodzice nie daliśmy się "zaszczuć" i obroniliśmy dziecko. Także zgłaszanie problemów w szkole może niestety skończyć nie tragicznie dla dziecka dlatego niektórzy rodzice boją się zgłaszać problemów. Współczujemy rodzicom ś.p Wojtka. A rodzicom by zajęli się wychowywani dzieci i młodzieży a nie hodowaniem bo to jest podstawowy problem dzisiejszych czasów.
Gdzie byli RODZICE tego chłopca oraz inni pozostałych uczniów. Nie zdziwiłbym się gdyby chodziło o substancje albo tzw. zawód miłosny. Chłopiec był prawdopodobnie zbyt wrażliwy i pękł. Robienie sensacji z tragedii jest bardzo obrzydliwe i obleśnie śmierdzące. Niech policja i prokuratura spokojnie i bez presji działa. Chociaż raz im zaufajmy, a oni niech się wykażą zawodowa dociekliwością do prawdy, bo ruszą ich sumienia. Co oby się spełniło. Wątków pewnie jest sprawdzanych i rozważanych wiele i każdy może być właściwy. A tak na marginesie, to ciało pedagogiczne i uczniowie mogli wykazać się klasa i zrezygnować ze studniówki. To pisze były uczeń i maturzysta tego L. O. Za dyr. Bartczak Zenka nie było takich rzeczy i nie byłoby takiego postępowania PO tragedii. To tak jest, jak szkołę z tradycją i historia prowadzą ludzie nie związani emocjonalnie i mentalnie z tym liceum i często z Piotrkowem. Z Bogiem. Pozdrawiam.
Moim zdaniem jest to sprawa do zgłoszenia do "uwagi" jeżeli oczywiście rodzice wyraża na to zgodę. Osobiście bardzo poruszyła mnie ta tragedia. Dyrektor zamiata wszystko pod dywan. Osoby które nękały tego chlopca powinni ponieść konsekwencje a dyrektor powinien zostać wydalony z placówki.
14 letni, urodziny miałby w styczniu. W chwili śmierci zarówno rocznikowo jak i kalendarzowo wciąż miał 14.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!