Na ogólnopolskim portalu jest artykuł o innej prześladowanej osobie z tego liceum. Była kontrola kuratorium, wnioski. Wynika z tego, że władze szkoły to zlekceważyły... Wygląda na to, że źle się dzieje w tej szkole. Czas najwyższy zrobić tam porządek.
Gratuluje Pani radnej, która nauczyła się wreszcie pisać i mówić samodzielnie a nie czyta to co nakaże jej druga osoba
Pani Chojnacka tak bardzo skupiła się na tym że jest ważna i ktoś w końcu zwrócił na nią uwagę że zapomniała o najważniejszym, rozmowie z rodzicami zmarłego. Tak bardzo pani dba o dobro mieszkańców miasta, dlaczego nie pomyślała pani jak mogą czuć się rodzice chłopca?
Większość nauczycieli udziela korepetycji. Bez różnicy czy to jest nauczyciel z I, II, III, iV-go LO, ciężko się wbić do kogoś na korepetycje. Korepetycje są źle rozumowane. Rodzice wykupują dodatkowe godziny nauki żeby zwiększyć szanse swoich dzieci na dostanie się na obrany kierunek studiów. Myślę, że mało jest uczniów w Chrobrym, którzy chodzą na korepetycje ponieważ sobie nie radzą z nauką.
Ja widzę co się dzieje w szkołach. Uważam że nauczyciele nie umieją rozmawiać z młodzieżą wręcz przeciwnie sprawiają że mlodzi gorzej się buntują. Nie traktują ich na równi. Ja wiem ze teraz ciężkie czasy i są jacy są ale wystarczy poznac ich świat i wpuszcza cie do niego. Spróbujcie czasem ich zrozumieć i wtedy rozmawiać a nie tylko rozkazywać zakazywać bo to ich buntuje. Niestety ale nie potraficie z nimi rozmawiać.
Czytam te komentarze, czytam i analizuję po swojemu. Jestem od urodzenia piotrkowianką i moje dzieci też. Żadne z nas nie uczyło się w I LO. Ale każde z nas uczyło się dla siebie i wykorzystało tę wiedzę w życiu zawodowym. Szkoły, które kończyliśmy w Piotrkowie Tryb. zatrudniały nauczycieli, którzy uczyli w godzinach pracy w szkole. Nikt nie oczekiwał dodatkowej pracy na korkach. Niestety I LO od lat ma opinie, że tam nauczyciele wzajemnie się polecają, dla dodatkowego zarobku na korkach.
Rodzice, których stać na korki dla swoich dzieci, fundują im to. Nie ma to odzwierciedlenia w talencie do przyszłych zawodów tych dzieci. Dlatego mamy w Piotrkowie lekarzy nieudaczników, prawników nieudaczników, a nawet samorządowców nieudaczników - którzy uważają, że to ich zawód. Odnosząc się do samobójstwa 15-latka - może nie nadążał za rówieśnikami, może rodziców nie było stać na korki z każdego przedmiotu, a może dawali mu korki kosztem innych wyrzeczeń np skromniejszym ubraniem. Nie znam prawdy, ale coś w tym wszystkim nie zadziałało. Dzieci rodziców dobrze sytuowanych gardzą innymi rówieśnikami. Dlaczego? Bo rodzice nie poświęcają im zbyt dużo czasu, bo gonią za pieniędzmi i uważąją, że płacąc za korki i drogie ubrania spełnili swój obowiązek. Nie tędy droga. Druga sprawa - konsekwencje tego co się stało powinni ponieść rodzice hejtujących dzieci wraz ze swymi pupilkami oraz dyrekcja szkoły. Bo p. Michalski mało się tym interesował. Wręcz ważniejsza dla niego była sympatyzacja z władzami miasta. To tyle. Oceńcie sami, choć może nie zgodzicie się ze mna.
Czytając wszystkie poniższe komentarze można dojść do wniosków że my wszyscy, zarówno nauczyciele jak i uczniowie, jesteśmy mordercami i sadystami. Cóż ja nie wiem, nikt tak naprawdę nie wie, co było przyczyną decyzji Wojtka (był wyśmiewany to prawda i osoby które były za to odpowiedzialne powinny za to odpowiedzieć to napewno, ale nie wiemy czy to było przyczyną). Uważam że wszyscy powinniśmy poczekać na wyniki śledztwa, które wbrew temu co wielu mówi mimo wszystko trwa. A obecna narracja jest przede wszystkim hejtem w całą naszą szkołę, a nie w osoby które mogły zawinić. Mam wrażenie że nikt nie myśli o najbliższych Wojtka, którzy chcieliby w spokoju przeczekać żałobę a nie oganiać się od dziennikarzy. Bo z tego co mi wiadomo nikt tam nie chciał takiego rozgłosu. Można też odczuć wrażenie czytając te komentarze, że większość osób traktuje to jako pretekst żeby powiedzieć cokolwiek złego na Chrobrego, przykładowo to że nikt w tej szkole nic nie robi, żyjemy dzięki korkom i jesteśmy po prostu snobami bez krzty kultury. Nie wiem na jakiej podstawie osoby które nie mają jak widać nic wspólnego z tą szkołą wypisują tak negatywne komentarze, bo jeśliby miały coś wspólnego to wiedziałyby dokładnie że to wszystko same bzdury. Rozczarowując wielu, my naprawdę się uczymy, wiele osób nie chodzi na żadne korepetycje, a nauczyciele naprawdę wymagają co szczególnie widać w klasach biologicznych, z resztą wyniki matur mówią naprawdę same za siebie. Naprawdę proszę o to, żeby wszystkie osoby komentujące i rozsiewające często nieprawdziwe informacje dwa razy się zastanowiły, bo czytanie tego nie pomaga osobom, które były blisko Wojtka
Szkoda jak się czyta te komentarze. Widać że w Piotrkowie mieszka plebs gorszy niż w powiecie. Sami specjaliści od hejtu i od powiązań w Piotrkowie. Siedzicie cały czas na tych komórkach wypisujecie głupoty tu i na Facebook i innych stronach a nie ma cie czasu na dziecko. Oddajecie dzieciakom pół pensji, żeby Wam nie przeszkadzali w wypisywaniu takich głupot, żeby nie przeszkadzali wisieć na komórkach. A nie ma cie czasu na rozmowe z dzieckiem i z tego czasem się biorą podobne tragedie. Miesiąc po tragedi znalazło się tysiące specjalistów i geniuszy bo ktoś wrzucił wpis na spotted.
no i gitara - powiedział dyrektor tadeusz nt. tego ucznia, bo jego rodzice nie mają pretensji do szkoły. Myślę, że nie mają bo jeszcze nie ochłonęli po takiej tragedii i na razie nie w głowie im szukanie zemsty. Łatwo znaleźć winnego panie dyrektorze, ale taki już los dyrektora jakiejkolwiek instytucji czy firmy, że to on ponosi odpowiedzialność nawet jeśli nie jego wina. Uważam również, że jeśli prawdą jest to iż ten chłopak zgłaszał panu swoje problemy lub jeśli miał pan wiedzę o tych ściąganiach spodni i nic pan z tymi informacjami nie uczynił, to poza wywaleniem z zawodu pedagoga powinna dosięgnąć pana również odpowiedzialność karna. Znam pana i mimo wszystko mam nadzieję, że pan o tym nie wiedział.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!