jako przedstawiciel wieśniaków w tym miejscu poczułem się delikatnie urażony ale generalnie zgadzam się z przedmówcą.
Wywozić pieski na spacery do Łochyńska tem mają 4hektary parku a kierownictwo DPSu nadaje się do darmowego wyprowadzania ich na spacerki.
Ludzie ale problem macie. Zebrać wszystkich posiadaczy psów, podzielić na brygady, wydzielić im rejony wokół swoich osiedli, wyposażyć w miotły i łopaty ewentualnie we własnym zakresie i do dzieła! Skoro pies potrafi nawalić kupę to niech właściciel psa potrafi ją sprzątnąć! Bez obrazy ale te nasze osiedla to jeden wielki gnojownik...
A może by tak panie prezydencie wynajmować sprzątaczy z odkurzaczami, którzy by sprzątali po pieskach za kasę pobieraną np. miesięcznie od właścicieli psów? W ten sposób temat psich odchodów jest załatwiony w jednym z krajów Europy. Może by tak w Piotrkowie...To chyba lepszy sposób niż wzajemne donoszenie na siebie, prawda panie prezydencie...
moze palacze by tak posprzatali swoje pety?a tak swoja droga to ciekaw jestem kto sprzatal kupki na drogach po koniach zanim nastaly konie "mechaniczne"?
Koń, jaki jest, każdy widzi...
Koń to roślinożerca, więc jego kupa to czysta obornicza przyjemność. Co innego kupy mięso i padlinożerców...
Hmmm... Czyli, gdyby się okazało, że ten facet, który niedawno wysrał się na dworcowych schodach był wegetarianinem, to cały ten raban, który się podniósł, byłby nieuzasadniony? ;) :D
I tak jest nieuzasadniony. Trzeźwy by nie defekował publicznie. A, jak wiadomo, alkohol potrafi z ludzi zrobić zwierzęta. A przecież na zwierzęta nie ma się ci obrażać, że wydalają, kiedy czują taka potrzebę. Dla zwierzęcia wydalanie jest takim samym przejawem życia, jak spożywanie czy kopulacja. Te rzeczy nie podlegają żadnym kategoriom: ani etycznej, ani estetycznej. Jeżeli zwierzę się chowa (ukrywa), to po to, żeby mu nie przeszkadzano.
I tyle.
Nikt do zwierząt nie ma pretensji! Nikt nie stwierdził, że psy są nieestetyczne bo srają. Jeśli ktoś użyłby tego stwierdzenia to znaczy, że jest idiotą. Robiący kupę pies mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi to co po nim zostaje, to jasne. Tu już zaczynają się kategorie estetyczne a nawet sanitarno-epidemiologiczne. Odchody są psa, pies jest właściciela więc sprzątać!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!