Strażacy na TAK, Wójt na NIE. Wójt do wymiany: przez obecnego wójta nasza gmina jest strasznie podzielona i skłócona między sobą, z powiatem. Zdecydowane NIE dla tego wójta. Potrzebna jest odnowa naszej gminy.
Na stronie gminy jest jak skorzystać z programu czyste powietrze. Panie wójcie kpina - a gdzie informacja jak skorzystać z ulgi inwestycyjnej w podatku rolnym np. na fotowoltaikę. Tego Pan nie zamieści bo by ubyło sporo podatków. A nie jest Pan skory do dawania jak człowiek nie jest z Pana drużyny.
Gdzie leży prawda?
Kolejny ciekawy komentarz: Szanowny Panie Wójcie,
piszemy jako nowy, obecny zarządca osiedla.
Zapomniał Pan wspomnieć, że w przypadku przejęcia własności kotłowni głównym kosztem wspólnot byłby nie wykup pomieszczenia, ale konieczność sfinansowania infrastruktury. Mowa o znalezieniu pomocy w dofinansowaniu brzmi ładnie, ale na ten moment nie mamy wiedzy na ile ta pomoc byłaby możliwa oraz jakiej byłaby wysokości, a koszt inwestycji jest znaczny i wymagałby zaciągnięcia przez wspólnoty kredytu. Co stanowi kolejny problem: wspólnot mieszkaniowych tworzących osiedle jest 7, osiedle nie jest jednym podmiotem, każda z nich ma inny stan i możliwości finansowe, dodatkowo kredyt nie zostanie udzielony zbiorowo wszystkim wspólnotom, co jest jeszcze dodatkowym kłopotem formalnym. Ponadto, o czym Pan nie wspomina, kotłownia odpowiada również za ogrzewanie budynków stanowiących własność gminy Wola Krzysztoporska, co również należy uwzględnić.
Ja nasze spotkanie w sprawie kotłowni pamiętam inaczej: w obecności mojej oraz przedstawicieli zarządów wspólnot obiecał Pan przedstawienie przybliżonego wyliczenia kosztów ogrzewania w sytuacji w której gmina przejęłaby kotłownię oraz zobowiązał się Pan do pozyskania ze swojej strony dodatkowych ofert na modernizację infrastruktury. Spotkanie odbyło się w wakacje.
Ponadto na spotkaniu z urzędnikami Urzędu Gminy w lutym deklarowałem już, że wolą wspólnot mieszkaniowych jest, by kotłownią zajmowała się bezpośrednio gmina, z uwagi na wspomniane przeze mnie wyżej trudności.
Z poważaniem,
A jak tam nowo wybudowane Osiedle bogów we Woli Krzysztoporskiej. Słyszałem że mieszkańcom podobno cudownie się żyje. Opływają w dosłownym tego znaczeniu.
Dlaczego powiatowa droga na gminie jest taka wąska. Może Pan Panie wójcie wytłumaczy sie?
Panie Wójcie a czy numery domów od 41 to już nie kacprów ? Piszę Pan że udało się założyć kanalizację w Kacprowie .Tylko nie dodał Pan że nie do końca. Ta część Kacprowa zawsze była traktowana gorzej i zapomniana.
Jak to jest z budowaniem domów? Są równi i równiejsi. Panie wójcie proszę o wypowiedź do poniższego komentarza: "A jak człowiek chciał postawić 3 domy na działce w miejscowości Kreżna to otrzymał odpowiedź że nie można tworzyć sztucznych osiedli w obrębie rolniczym."
przestań pięknymi słowami manipulować ludźmi. W szczególności na spotkaniu w Oprzężowie. A może wspomożesz ludzi żeby zbadać czy ta biogazownia jest zasadna na etapie decyzji środowiskowych. A może trzeba ją zablokować. A może trzeba teraz wydać decyzję negatywną. A Ty stawiasz ludzi przed faktem dokonanym jakby już zostało zatwierdzone że biogazownia powstanie. Mówisz już o etapie budowy. Dobry z Ciebie Manipulator Poniżej cytat z Facebook-a: Mieszkańcy również akcentowali swój niepokój wynikający z planów uruchomienia w Oprzężowie biogazowni rolniczej. Rozumiem ich obawy i zapewniam, że o ile dojdzie do realizacji tej inwestycji, uczynię wszystko by zachowane zostały technologie i procedury związane z budową i eksploatacją tej instalacji, zgodne z najwyższymi standardami ekologicznymi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!