Mówisz że mieszkasz w sąsiedniej wsi bo się wstydzisz przyznac że to ty sam się o tą furtkę zabijasz jak samochód zobaczysz
To co stoi w Zalesicach to są "wiatraczki" jakiś używany shit z Holandii. One częściej stoją niż się kręcą.
Nie chce mi się czytać tego artu jeszcze raz ale z tego co pamiętam to inwestor dopiero jest na etapie określania uwarunkowań przyrodniczych a jeśli tak to droga do pozwolenia na budowę jeszcze daleka. Jeśli ktoś teraz by wystąpił na budynek mieszkalny zapewne dostałby szybciej pozwolenie i nie chodzi o to żeby je stawiać przy wiatrakach ale żeby wejść w obecną ich strefę oddziaływania. Konieczność jej korekty opóźni całą inwestycję a być może nawet sprawi, że będzie ona nieopłacalna. Wg mnie 400 m to jest grubo za mało szczególnie dla takich wielkich siłowni.
C I E M N O G R Ó D.Po wojnie też elektryfikacji nie chcieli,w latach siedemdziesiątych nie chcieli kombajnów,w XXI wieku nie chcą wiatraków.Mam w Zalesicach wiatraki i co?I cisza.A ptaki są nadal.
jeśli chodzi o zatruwanie to może Pani źle się wyraziła, ale chodzi o brak równowagi w ekosystemie, np nie bedzie ptaków to poajwi się wiecej gryzoni, owadów itp. w zalesiscach wiatraki są ponad 1km od zabudowan, tutaj sporo blizej, w zalesicach są wiatraki 0,5 mw a tutaj 2mw, duzo większe instalacje
te wiatraki lezą już na polu i czekają na twardy grunt pod ciezki maszyny
pociąg przejeżdża raz na jakiś czas, drogi są izolowane ekranami dźwiękochłonnymi, a wiatraki działają cały czas i wywołują... poczytaj google wie lepiej.
Odległością graniczną dla wydania warunków zabudowy budynku mieszkalnego jest 400 metrów od wiatraka. W Kałku ma być 600m i więcej więc o co chodzi?
Nikt nie dostanie warunków zabudowy w bezpośrednim sąsiedztwie wiatraków chociażby przez brak dostępu z drogi publicznej.
i Bardzo Dobrze. Bo ceny za grunt w tym miejscu to FANTAZJA sprzedającym puściła.
Bardzo Mnie to cieszy !!!!
Atomową niech tam stawiają.
80 zl / m2 a 100 zł jest w Piotrkowie.
Tam 30 zł/m2 to góra.
Mi tam wiatraki w Kałku nie przeszkadzają. Nawet w Podkałku by mi nie przeszkadzały.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!