Od przyszłego roku macie kolejny minus 1 nie zamierzam to dłużej mieszkać jak nie umią rządzić i dbać o ludzi to żegnajcie
Wprowadźcie jeszcze większe opłaty za parkowanie, większe strefy parkingowe, zakazy wjazdu dla diesli, zakazy palenia na balkonach, zakazy grilowania, zakazy zakazywania, itd to wszyscy wyprowadzą się z miast na wieś.
1) Obowiązek meldunkowy - działa we dwie strony - osoby opuszczające miasto np absolwenci szkół średnich wyjeżdżający na studia znikają z miasta ale pozostają w ewidencji jako zameldowani w mieście. Ciekawe jakie jest saldo obecnych nie zameldowanych do nieobecnych zameldowanych?
2) Podstawowym instrumentem do zatrzymania mieszkańców lub przyciągnięcia nowych - są miejsca pracy. Po stronie magistratu oznacza to przygotowane tereny inwestycyjne pod przemysł. Fakt w PT-City coś takiego nie występuje i jest to ewidentne zaniedbanie.
3) Programy typu: „Piotrków Trybunalski – tu mieszkam" są jak najbardziej OK. ale ludzie nie dlatego wyjeżdżają do Warszawy czy Wrocławia bo tam są tanie działki czy mieszkania tylko dla dobrych miejsc pracy.
PS Niestety samym składaniem kwiatów z okazji zwyczajowych rocznic zwijania miasta się nie zatrzyma.
Zapewnić wysokie wynagrodzenia w dobrej pracy i problem się rozwiąże
Zmienić rządzących miastem.
Potrzebny jest ktoś kto potrafi spowodować rozwój. Obecnie to tylko zapaść.
Nic dziwnego nie ma rozwoju w tym mieście od pracy po zarobki mieszkania i ceny za media nie ma nic dla młodych ludzi nie ma nic dla ludzi darmowych lin MZK basenów kąpieliska
Ale was się nie chce czytać jesteście tak dobrzy jak wasze województwo. Piotrkow to miasto tragiczne podobnie jak cale województwo. Mieszkałem w kilku województwach w Polsce w tym w woj Łódzkim a dokładnie w tym zaścianku jakim jest Piotrkow Tryb. W tej chwili juz tam nie jestem i mogę po raz kolejny ocenic to miasteczko . Jedyne słowa które przychodzą mi na myśl to dno i wodorosty . Zachęcam wszystkich nie zdecydowanych do opuszczenia tej tragedii bo naprawdę warto .
Komu się nie podoba, droga wolna,
Dla mnie PT świetne miasto o dobrej lokalizacji i da się żyć i pracować, ale jak ktoś jest cienkim Bolkiem niech szuka szczęścia w świecie, jeszcze zatęsknicie za tym Miastem
A gdzie jest zameldowany szanowny pan rzecznik? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!