Ogólna drożyzna zmusza ludzi do oszczędności. Po co mieszkać w drogim mieście, jak można poza jego granicami za połowę ceny mieć mieszkanie i nawet z dojazdami wyjdzie taniej. Po drugie mądre samorządy dbają o mieszkańców tworząc im miejsca pracy czy warunki do życia poza pracą.
Jaki jest nasz samorząd to wiemy, jakie tu są płace, wiemy. Polska staje się kolonią eurokołchozu, ceny jak w unii, a zarobki jak na Ukrainie.
Skoro , padło stwierdzenie że Piotrków ma taką świetną lokalizację i warunki to mam takie pytanie głównie skierowane do magistratu " Jakie inwestycje i kroki zostały poczynione w ostatnich 20 latach aby to wykorzystać by zrównać To wspaniałe miasto do porównywalnych wielkością o gorszej LOKALIZACJI , i zrównać stopę życiową mieszkańców , bo opłaty zostały wyrównane a zarobki nie koniecznie , przykładów jest wiele nawet w budżetowych posadach pracownicy niskiego szczebla zarabiają mniej niż pracownicy np. w Radomsku , nie wspomnę o tym ile ludzi codziennie jedzie do łodzi po uczciwe pieniądze a nie jak tutaj po grosze które są zabrane na opłaty czynsze ogrzewanie śmieci ect .
w cywilizowanych i rozwiniętych krajach ludzie mieszkają głównie w dużych miastach, a nie na wsiach jak w Polsce. A w Polsce wmówiono ludziom, że domek z ogródkiem to jest szczyt marzeń, ale trzeba toto utrzymać, a pracy nie ma ......więc o co chodzi ?
Jeszcze niech się wyprowadzą, wszelkiej maści chamscy pseudo rajdowcy, którzy po nocach ryczą tymi swoimi przerobionymi złomami.
A gdzie jest zameldowany szanowny pan rzecznik? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Komu się nie podoba, droga wolna,
Dla mnie PT świetne miasto o dobrej lokalizacji i da się żyć i pracować, ale jak ktoś jest cienkim Bolkiem niech szuka szczęścia w świecie, jeszcze zatęsknicie za tym Miastem
Ale was się nie chce czytać jesteście tak dobrzy jak wasze województwo. Piotrkow to miasto tragiczne podobnie jak cale województwo. Mieszkałem w kilku województwach w Polsce w tym w woj Łódzkim a dokładnie w tym zaścianku jakim jest Piotrkow Tryb. W tej chwili juz tam nie jestem i mogę po raz kolejny ocenic to miasteczko . Jedyne słowa które przychodzą mi na myśl to dno i wodorosty . Zachęcam wszystkich nie zdecydowanych do opuszczenia tej tragedii bo naprawdę warto .
Nic dziwnego nie ma rozwoju w tym mieście od pracy po zarobki mieszkania i ceny za media nie ma nic dla młodych ludzi nie ma nic dla ludzi darmowych lin MZK basenów kąpieliska
Zmienić rządzących miastem.
Potrzebny jest ktoś kto potrafi spowodować rozwój. Obecnie to tylko zapaść.
Zapewnić wysokie wynagrodzenia w dobrej pracy i problem się rozwiąże
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!