A i owszem, a i rozsądniej. Tyle, że ci na górze z uporem maniaka upychają ten rozsądek po przepastnych magistrackich szufladach!
Niewątpliwie!
http://tiny.pl/h726z
Nie wiem czy wam wiadomo, ale to właśnie pani Elżbieta wybiera tematy które muszą się znależć w danym dniu w informacjach piotrkowskich. Producent programu czyli firma zewnętrzna nie ma tu nic do gadania, wykonuje zlecenie i tyle. Może więc pani Elżbiecie trzeba złożyć serdeczne podziękowania za to że nam tak upycha w odbiorniku każdą wolną przestrzeń panem prezydentem, który jest jej przełożonym.
Sam byłem świadkiem, jak pani Jarszak w niewybrednych słowach krytykowała dziennikarzy, że czegoś tam jak zwykle chwalebnego nie powiedzieli o prezydencie. Moj przedmowca ma racje, to pani Elżbieta jest odpowiedzialna za ten badziew, te przedwyborcza kielbase, ba, nawet pasztetowa, ktora na jej polecenie serwuje nam TTL, cokolwiek to znaczy. Jak dla mnie Ta Telewizyjna Lipa.
Podgardlana wyborcza!
Nie wiem nawet, czy teraz jest w sklepach mięsnych tak zwana podgardlana? To było coś bardziej przaśnego od pasztetowej i nawet od wątrobianej.
Psy tego nie chciały ruszyć.
Ale spotykane było w peerelowskiej Polszcze, że dodawano do tej pogardzanej podgardlanej w masarniach... papier toaletowy. Był wówczas na rynku tylko jeden, szary, więc akuratnie komponował się z tym wszystkim szarym, co ta podgardlana w swej zmielonej masie zawierała.
Jedną z takich afer wykryto w Piotrkowie i odpowiedzialni za to poszli nawet do kicia.
W ogóle, proponuję tutaj pisanie w kontekście wyborów nie o kiełbasie wyborczej, ale o podgardlanej wyborczej, bo najwyżej na takie tylko przaśne określenie - jak na razie - te przedwyborcze podskoki i umizgi zasługują.
PS Wiem, wiem, że tamta podgardlana i tak 100 razy była zdrowsza aniżeli obecna parówkowa czy wszelkie inne rodzaje parówek.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!