Ludzie skończcie z tym hejtem na nauczycieli! Gdyby nie oni to kto by Wasze dzieci wychował? Zrobilibyście to lepiej - nauczyli je fizyki, matematyki w stopniu rozszerzonym lub tysięcy słówek w wielu językach albo literatury języka polskiego. Najłatwiej Wam opluwać ludzi, ale dlaczego ? Bo mają wyższe wykształcenie i chcą żyć na przyzwoitym poziomie? Mają rację i ich popieram. Praca za 1800 zł po kilku latach ciężkich studiów i przygotowaniu pedagogicznym jest uwłaczająca dla tych ludzi. Nauczanie to nie jest łatwe zajęcie - spróbujcie odpowiadać za życie i zdrowie dzieci, którymi się opiekujecie oraz za to by osiągały wyniki. To praca heroiczna i powinna być doceniona. Zdaję mi się, że część z Was zapomniała już o tym jak była w szkole i nie wie jak oni cieżko pracują.
Pozdrawiam Nauczycieli i nie poddawajcie się :) Student z Wawy
Pamiętam ten stres przed maturą, stres czy dostanę się na studia. Dostałam się i to nie dzięki nauczycielom, tylko mojej ciężkiej pracy. Dlaczego dokładacie dzieciom negatywnych emocji? Walczycie z rządem czy uczniami? To tak jakby chirurg odszedł od stołu operacyjnego. Ktoś wspomina Korczaka. Takich nauczycieli już nie ma. Wojna zniszczyła polską inteligencję. Żenujące, przebieracie się za krowy, układacie piosenki, robicie sobie zdjęcia z pączkami, na forach dla nauczycieli nazywacie uczniów "gnojami".
Jako pedagog z wykształcenia i osoba powiązana ze środowiskiem nauczycielskim, powiem że mam już dosyć słuchania o tym jak nauczyciele są pokrzywdzeni. Studia nauczycielskie są takie same jak każde inne studia. Powiem nawet, że przez pracodawców spoza szkół traktowane jak wielkie g...
Nauczycielem trzeba się urodzić albo mieć predyspozycje, albo iść na studia pedagogiczne jak nigdzie już nas nie przyjmą. Taka jest prawda. W każdej szkole tak naprawdę jest tylko kilku zapaleńców, prawdziwych nauczycieli, których młodzież szanuje i docenia, bo nauczyciele traktują ich jak partnerów. Reszta to ludzie z przypadku, którym udało się złapać posadkę w państwowej szkółce za "małe" pieniądze.
A co mają powiedzieć nauczyciele w prywatnych szkołach, gdzie pracodawca płaci Zus od najniżeszgo, gdzie nie mają pełnopłatnych wakacji i nie mogą strajkować, bo zostaliby zwolnieni. I z tymi się nie solidaryzujemy.
A co ma powiedzieć połowa społeczeństwa, która też skończyła ciężkie studia i po 30 latach w instytucji państwowej 40 godzin tygodniowo, zarabia 2.300 netto. Mamy współczuć nauczycielom? Dlaczego? Moje dzieci też chodzą do szkoły i opowiadają, jak nauczyciele prowadzą lekcje, i jak się bardzo angażują w swoją pracę. I przecież tak naprawdę jest to tajemnicą poliszynela, na naszym piotrkowskim podwórku, kto jest prawdziwie oddanym uczniom , a kto olewa pracę ale przez cały tydzień dorabia do późnych godzin nocnych.
Wstydźcie się nauczyciele. Wasza hipokryzja jest porażająca, a głupota żeby tak dać się wykorzystać politycznie ludziom, dla których jestescie marionetkami i ignorancja że tylko Wam sie należy, bo jesteście .... kim?, jest po prostu żenująca.
Może czas najwyższy dać Wam szanse popracować jak pracują wszyscy Polacy,bez przywilejów i piedestałów, to uszanujecie uczniów, rodziców i docenicie swoją pracę.
z o. Knabitem, wg którego sprawą powinien z urzędu zająć się prokurator
Ile dni może nie przychodzić do pracy nauczyciel bez konsekwencji to przecież nieobecność w pracy. Rząd nie powinien ustąpić to stanowczo za duża podwyżka każdy resort by tak chciał. APEL nauczyciele, Broniarz wyprowadzi Was na manowce.
Niepojęte wychodzi profesorka przed kamery TVN i mówi że strajk po to, aby był wyższy poziom nauczania,Czyli rozumiem, że teraz to olewają nauczanie, a jak dostana te 1000 zł to będą nauczać jak należy
za ten stan odpowiada Broniarz, tfu! - broniarz i wszyscy, którzy wymyślili taką formę strajku w takim czasie. Za ewentualny brak promocji uczniów odpowiada broniarz i banda. Nic ich nie usprawiedliwia. Taką formę strajku można porównać do strajku, w którym strażacy przestaliby gasić pożary, lekarze pozamykali szpitale, policja pozwoliła na dokonywanie przestępstw.
. Jak zobaczyłem ubranych na czarno strajkujących nauczycieli, przepuszczających szpalerem nauczycieli idących do dzieci, to przypomniałem sobie ze stanu wojennego szpaler oszalałych zomowców (też ubranych jednolicie) i aresztowanych działaczy Solidarności pałowanych na tej ścieżce zdrowia.
wszystko czegoś uczy -nauczyciele wlasnie pokazali swoje prawdziwe oblicze, pora żeby rodzice i wójtowie przyjrzeli się z kim maja do czynienia; etos nauczyciela legł w gruzach, wychowawcy którzy odstąpili od uczniów w najtrudniejszych momentach nie nadaja się na wychowawcow!!! nauczyciele chcą zarabiać więcej niż np. wojt? Śmiechu warte! Czas na wielkie zmiany w oświacie! tylu wykształconych młodych ludzi czeka na pracę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!