metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mąż innej nauczycielki ~Mąż innej nauczycielki (Gość)15.04.2019 15:34

Szanowni rodzice! Zajmijcie się sami nauczaniem swoich dzieci. Może nie być łatwo, bo jak mówi żona, niektórzy z was nie ukrywają, że w domu mają tyle spokoju, ile czasu ich dzieci spędzają w szkole. Dość mam waszego, delikatnie mówiąc, niemądrego gadania. Porady w stylu: Zmień, pracę, idź do magazynu, kamieniołomów itp... zastosujcie do SIEBIE!!! Sami jesteście tak biedni, jak nauczyciele. Gdybyście pracowali więcej, lub bardziej wydajnie, to posłalibyście dziecko do porządnej szkoły, może nawet zagranicą (Jak np. p.Adamowicz z Gdańska). Ale przecież jesteście biedakami pracującymi w magazynach, kamieniołomach itp... za marne grosze. Do kogo więc te pretensje? Do nauczycieli? Pojęcia o tej pracy nie macie, odreagowujecie tylko swoje frustracje z czasów własnej edukacji. Nie przyjmujecie do wiadomości, że ludzie nie rodzą się równi. Jedni są wybitnie zdolni, inni zdolni, mniej zdolni. Ale są jeszcze mało zdolni i wręcz... no. Może najpierw wypadałoby dziecię zdiagnozować, ale przed tym się bronicie z siłą godną lepszej sprawy. A jeśli nawet, to diagnozy zwyczajnie nie przyjmujecie do wiadomości, bo wg was, psycholodzy to "głupki", tylko trochę mądrzejsi od psychiatrów. Pytanie, skąd to wszystko wiem, skoro jestem tylko mężem nauczycielki? Wiem jeszcze dużo więcej, bo cały dom żyje Jej pracą. Ona to wszystko odreagowuje po powrocie do domu, bo w szkole na wszystko i wszystkich musi uważać, żeby kogoś, a zwłaszcza wspaniałych dzieci i ich cudownych rodziców, nie urazić. Oprócz tego, jest cała lista ludzi i instytucji, których się najzwyczajniej boi. Kuratorium, Urząd Miejski, prokurator. Przy tym wszystkim dyrektor szkoły, to "pikuś". Zresztą on się boi jeszcze bardziej. To jest właśnie obraz polskiej szkoły. A egzaminy? Rząd wam wmawia, że to jest bardzo ważna sprawa, a ZNP korzysta z tej propagandy. Nikt się nawet nie zająknie, że wynik tych egzaminów jest nader często dziełem przypadku i w niewielkim stopniu odzwierciedla rzeczywistą wiedzę ucznia. Co do matur? Gdyby dzisiejszym abiturientom przyszło zdawać maturę wg zasad z lat siedemdziesiątych, to miałbym kolejkę chętnych do skopania ogródka. A tak, muszę sam.

43

prosty chłop ~prosty chłop (Gość)14.04.2019 15:19

GENIALNY SPOSÓB NA ZAKOŃCZENIE STRAJKU NAUCZYCIELI: 1) samorządy podpisują umowy-zlecenia z emerytowanymi nauczycielami o prowadzenie zajęć w czasie strajku nauczycieli ZA PÓŁ CENY PENSJI NAUCZYCIELA :)) 2) emeryci są szczęśliwi mogąc sobie dorobić 3) samorządy są szczęśliwe, bo zaoszczędzają PÓŁ PENSJI NAUCZYCIELA (mogą to później przekazać w nagrodach dla tych, którzy nie strajkowali), 3) nauczyciele potulnie i szybo z podkulonym ogonem wracają do pracy... :))

105

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat