Ja nic o tych wiatrakach nie wiedziałam. Kupiłam działkę złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę w grudniu . A pani z gminy dzwoni do mnie dwa dni temu że nie mogę się postawić bo wiatraki mają być. To jakaś kpina jest.
Znalezione obrazy dla zapytania jaka odległość wiatraków od budynków.
Zgodnie z ustawą nowy wiatrak można postawić w odległości nie mniejszej niż 10-krotność jego wysokości (licząc z łopatami) od domów mieszkalnych. A ponieważ maja to być wiatraki wysokie gdzie wysokość niektórych turbin wynosi 200 m, ich odległość od budynków powinna sięgać 2 km. Panie wójcie będziemy dokładnie mierzyć, może być pan pewny.
Szkoły likwiduje, wiatraki buduje-tylko "pozazdrościć" takiego gospodarza!!!
Władze nasze robią co chcą !!! Szkołę zabrali teraz wam działki zabierają to jest cyrk co się w tej gminie wyprawia. Ale Apel do Was mieszkańcy dość stanowcze dość robienia prywatnego Folwarku w naszej gminie. Protestujmy bo za chwilę wszystkich nas sprzedadzą!!!!
Niestety ale mieszkańcy zarówno wsi Gazomia Stara jak i Gazomia Nowa nie zostali oficjalnie poinformowani o budowie żadnych wiatraków!!!
O budowie dowiadujemy się w chwili obecnej z owego portalu internetowego i zostajemy postawieni przed faktem dokonanym.
Kolejną kwestią jest fakt że tak bliskie rozlokowanie wiatraków w stosunku do budynków mieszkalnych napewno nie wpłynie pozytywnie na zdrowie mieszkańców obu wsi!!!
Bardzo smutne a zarazem niebezpieczne dla społeczności jest to że o przyszłości i zdrowiu tak dużej liczby mieszkańców decyduje garstka strażaków z OSP.
Widząc to co sie dzieje zaczynam niestety żałować że jestem mieszkańcem tej gminy.
Jak wójt chce być Eko to lepiej za kopciuchy w komunalnej się weźmie i tego Stara za , którym nie da się jechać .
Przecież Wójt nigdy się nie przejmował ani bezpieczeństwem mieszkańców A tym bardziej dzieci. W szkole dzieci mają się gnieść A mieszkańcy mają cierpieć zdrowotnie. Bo co jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o k...se nie o zdrowie i bezpieczeństwo. W Jarostach niech postawi wiatraki na swojej ziemi A nie blokuje ludziom budowy.
Nieprzekraczalna linia zabudowy 1km800m sięga ulicy Piotrkowskiej w Moszczenicy.
Polecam zmierzyć na Geoportal.pl
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!