Hipokryzja ateistyczna prowadzi do herezji religijnej.
Wszyszcy ,również ja o "religii" a nikt o szacunku dla świadków Jehowy za trud jaki włożyli w budowę tego domu. Przynajmiej ten skrawek ul. 1Maja zyska na wyglądzie.
trochę kultury PT09 skoro masz coś do kogoś to wyjaśniaj sobie prywatnie, teraz to ośmieszasz swoją religie czy poglądy,takie teksty to były modne ale kiedyś .teraz każdy ma prawo do swojego zdania
Co do tej teorii ewolucji, to szympansy do jakby "kuzyni" człowieka. Pochodzimy od jednej małpy i szympansy dalej już niewyewoluują.
Religia (wiara) zaczyna się tam, gdzie ludzki rozum nie jest w stanie wytłumaczyć tego, z czym się spotyka. Kiedyś to była błyskawica na niebie, dziś trochę bardziej skomplikowane zagadnienia. Ewolucja to proces, zachodziła kiedyś i zachodzi dziś. Tylko pojedynczy ludzie, pokolenia nie są w stanie uchwycić tych zmian, jest to bardzo powolny proces. Szympansy, rozwielitki i ludzie ewoluują, w różnym tempie, ale ciągle. To nie jest tak, że kładłem się spać na wysokiej gałęzi baobabu, a rano budziłem się bez ogona i zarostu.
Ach, cóż za piękny przykład pozamerytorycznej argumentacji. Ateista to nie hipokryta jeśli mówi o tym otwarcie. Publiczne przyznanie się do ateizmu jest traktowane przez kościół rzymskokatolicki jako zatracenie łączności ze wspólnotą i niejako "dobrowolna ekskomunika". Nie jestem jednak specjalistą od prawa kanonicznego. Niestotne. Zgodnie z zasadami kościoła ochrzczone dziecko zostanie zbawione (jeśli się mylę popraw), więc chrzci się je po narodzinach (kwestia powodów takiego ukształtowania religii katolickiej nie jest przedmiotem dyskusji). Gdybym ja miał wybór - zostać ochrzczonym czy nie, udzieliłbym odpowiedzi jednoznacznie negatywnej. Nie nazywaj więc hipokrytami ateistów. To samo ja mogę powiedzieć o ludziach religijnych i zabrniemy w bezsensowny spór. Pozdrawiam i życzę najlepszego.
Ja spotkałem - zdarzają się takie :)
Celna uwaga - nie róbmy offtopicu. Szacunek za wytrwałość w dążeniu do celu.
po przeczytaniu tego komentarza nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci szerokiej drogi i złożyć z tej okazji wyrazy współczucia;zapytasz dlaczego; i tu odpowiedź jest zbyt oczywista
Proszę oświeć mnie, bo dla mnie niestety nie jest.
Strona o świadkach j. podana przez (~fakty(Gość) oddaje prawdę. Warto poczytać jacy to oni są uczciwi i wszystko robią za darmo. Ciekawe ile każdy z nich odstaje za dzień dobry a ile za zwerbowanie kolejnego.
Wiele uwagi poświęcacie Państwo nagabywaniu i indoktrynacji zw strony Ś.J. Fakt zadrza się, że zapukają do mieszkania i chcą porozmawiać. Nigdy jednak nie słyszałem aby po odmowie rozmowy grozili komuś odmową pochówku, ślubu, wydania zaświadczenia itp. Dla krzewiwnia swoich idei nie korzystają z publicznego radia czy tv. Nie mają swoich kapelanów w szpitalach, więżieniach czy na etatach mundurowych choćby w straży pożarnej / wojsko i policja ze zrozumiałych przycyyn odpada\. Nie korzystają z dobrodziejstw tzw."funduszu kościelnego" dopłat unijnych, zwolnień podatkowych itp. Jeżeli chcemy uchodzić za społeczeństwo demokratyczne, to musimy uznać ich " chodzenie po domach " za równoznaczne z obecnością katechetów w szkołach i przedszkolach. Wogóle zastanaiwa nie jako ateistę skąd tyle zacietrzewienia w katolickim społeczeństwie. Przecież tak naprawdę potępiacie takich samych katolików jak Wy. Różnią się od Was tolko tym, że chyba słusznie nie uznają niektórych dogmatów wykreowanch przez zwierzchników Krk.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!