metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
arti2811 ~arti2811 (Gość)18.03.2010 14:38

Jak możesz to odnieś sie do artykułów odnośnie robienia kasy i sponsorowanu owieczek za zapis!No i czemu zadna WIARA nie akceptuje obecnie sekty Świadków Jehowy!

22

rynko ~rynko (Gość)13.05.2010 23:28

te ich chodzenie po domach i namawianie

12

klet ~klet (Gość)22.05.2010 06:36

Panie Piotrze zgadzam się z Panem, a co najbardziej mnie drażni w tej sekcie to to, że decydują o ludzkim życiu przy transfuzji krwi, przeszczepach organów.
Nikt nie ma prawa decydować o czyimś istnieniu. To wszystko tj. ich "wiara" to kabaret.
Najgorsze jest to, że pewnie wielu z nich wpycha się w temat chrześcijańskiej dyskusji na temat in vitro. Co według mnie jest o wiele bardziej zgodnym z prawem życia rozwiązaniem (jest możliwość by urodziło się dziecko to trzeba z niego korzystać jako daru natury - kwestia finansowania itd. to inna sprawa) niż skazywanie swoich na śmierć.

13

cieciorka cieciorkaranga18.09.2010 20:43

Grząski temat sobie wyciągnęliście do dysput. A o przekonaniach się podobno nie dyskutuje nawet wtedy, gdy ma się profesurę z psychologii tłumu i worek argumentów :/ A tak na marginesie, to wiedza ŚJ na temat treści Biblii jest mizerna. Studiują fragmenty z gotowymi interpretacjami. A że katolicy nie potrafią się w dyskusji bronić, to druga sprawa, bo mało który do swej Księgi zagląda, a jak już zajrzy, to niewiele rozumie. Ot co.
Może tacy panowie jak pan Darski (taki tam autorytet, ale tylko on mi przyszedł do głowy w tym momencie) mają czasem rację, że jest wiele ciekawszych książek, z których można czerpać mądrość życiową i uczyć się pokory.

12

arti2811 ~arti2811 (Gość)23.02.2010 14:38

Ciekawy artykuł może wypowie się druga strona??

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)20.02.2010 19:30

Mamy XXI wiek .Niech każdy wierzy w to co chce!! Nic mi do tego.Daję żyć, pod warunkiem że Inni stosują takie samo stanowisko w stosunku do mojej skromnej osoby.Czyż nie o to chodzi, w tym wszystkim? Pozdrawiam

00

97-300 97-300ranga20.02.2010 20:09

Sektą byli i zostaną.

11

97-300 97-300ranga20.02.2010 20:14

<MARKPIO>napisał-a,cytat"Czyż nie o to chodzi w tym wszystkim?" Nie.

00

Major Ortodoks Aleksander Newski ~Major Ortodoks Aleksander Newski (Gość)20.02.2010 19:06

"Niektórzy określają świadków Jehowy mianem destrukcyjnej sekty i z niechęcią odnoszą się do tej religii. Michał Kałużny przyznaje, że ta nieprawdziwa opinia jest szerzona przez ludzi, którzy nie znają świadków Jehowy." - Bzdura, najczęściej przez ludzi, którym jehowici zniszczyli rodziny, lub którzy mieli bliskich znajomych, namówionych na uczestnictwo w sekcie.

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat