metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Rodzic ~Rodzic (Gość)14.12.2013 18:29

Za jakie to zasługi te panie dyrektorki ze zdjęcia tam stoją, bo nie napisano. Czyżby Pan Burmistrz kupował sobie w ten sposób już przychylność dyrektorów szkół przed wyborami w roku 2014 ? A co takiego wielkiego zrobiła ta Pani Dyrektor Szkoły Podstawowej w Przygłowie, która na zdjęciu jest w brązie ? Za dyrektorowanie te panie dostają wypłatę. Czy coś zrobiły społecznie poza swoimi obowiązkami dyrektorskimi ?

00

to kpina... ~to kpina... (Gość)14.12.2013 20:48

Żenujące przedstawienie. Jaki sport, jaka kultura w Sulejowie. Zabawa " kolesiów ". Znowu Mazur. Po co to udawanie. Wstyd !!!!!!!!!!

00

wiki232 ~wiki232 (Gość)15.12.2013 03:21

Jak zwykle znajdą się niezadowoleni. Jeśli się nie docenia ludzi kultury i sportu źle, ktoś o nich pomyśli na koniec roku też źle. Więcej radości w tym zaganianyn życiu...

00

luzik ~luzik (Gość)15.12.2013 10:54

"to-kpina..." napisał(a):
Jaki sport, jaka kultura w Sulejowie.

Tak, to kpina. Tyle tylko,że taką charakterystykę trzeba odnieść do twojej wypowiedzi ...
Skoro jesteś taki kulturalny i usportowiony, to powiedz, w jakiej imprezie ostatnio uczestniczyłeś:
- byłeś w domu kultury na koncercie z piosenkami A.German?
- byłeś na jakimś meczu Skalnika?
- w której lidze grają dziewczyny z FUKS-a?
- kiedy korzystałeś z orlika (poszedłeś pograć w nogę, w kosza albo w tenisa)?
- kiedy ostatni raz wsiadłeś na rower albo chociażby byłeś na spacerze?
Sulejów to nie Nowy York i trzeba pamiętać o tej skali. A jeśli marzysz o lidze mistrzów, to przeprowadż się do Barcelony albo do Madrytu. Na dodatek - tam też mają opery.
PS. Mam propozycję. Skoro jesteś taki kulturalny, to zdejmij ze ściany parę obrazków (które kupiłeś np. odwiedzając wystawy w piotrkowskim BWA). Sam dołożę parę swoich i zrobimy wystawę. Niech ludziska łapią ogłady!

00

mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)15.12.2013 12:26

"luzik" napisał(a):
Tak, to kpina. Tyle tylko,że taką charakterystykę trzeba odnieść do twojej wypowiedzi ...
Skoro jesteś taki kulturalny i usportowiony, to powiedz, w jakiej imprezie ostatnio uczestniczyłeś:
- byłeś w domu kultury na koncercie z piosenkami A.German?
- byłeś na jakimś meczu Skalnika?
- w której lidze grają dziewczyny z FUKS-a?
- kiedy korzystałeś z orlika (poszedłeś pograć w nogę, w kosza albo w tenisa)?
- kiedy ostatni raz wsiadłeś na rower albo chociażby byłeś na spacerze?
Sulejów to nie Nowy York i trzeba pamiętać o tej skali. A jeśli marzysz o lidze mistrzów, to przeprowadż się do Barcelony albo do Madrytu. Na dodatek - tam też mają opery.
PS. Mam propozycję. Skoro jesteś taki kulturalny, to zdejmij ze ściany parę obrazków (które kupiłeś np. odwiedzając wystawy w piotrkowskim BWA). Sam dołożę parę swoich i zrobimy wystawę. Niech ludziska łapią ogłady!

Popieram!!! Bardzo trafny komentarz. Najwięcej mają do "powiedzenia" ci, którzy nic nie robią, nie uczestniczą w życiu społecznym i sami nie wiedzą czego chcą. Najlepiej niech zmienią miejsce zamieszkania. Oni zawsze będą niezadowoleni.

00

SZCZERBIEC SZCZERBIECranga15.12.2013 15:40

"Rodzic" napisał(a):
A co takiego wielkiego zrobiła ta Pani Dyrektor Szkoły Podstawowej w Przygłowie, która na zdjęciu jest w brązie ?

Drogi rodzicu każdy z tych dyrektorów propaguje kulturę pośród dzieci. Zapraszają obiazdowe trupy artystów, organizują wyjazdy do kina czy teatru. A to wszystko po to aby dzieci nie wyrosły na ignorantów którzy tylko narzekają. Dawno kochany "rodzicu" nie odwiedzałeś murów szkoły.
PS. Też jestem rodzicem i porównuje to co dostają dziś dzieci w szkole a to co sam dostawalem będąc w ich wieku.

00

Bil ~Bil (Gość)15.12.2013 21:10

"mieszkaniec-gminy" napisał(a):
Najlepiej niech zmienią miejsce zamieszkania.

Łatwiej zmienić nieudolną władzę niż wymieniać i wyganiać mieszkańców. Zastanów się co piszesz. Arogancja władzy sięga zenitu wtedy, gdy mieszkańcy stoją biernie. KAŻDA WŁADZA WYBRANA W WOLNYCH WYBORACH FUNKCJONUJE ZA PIENIĄDZE TYCH, KTÓRZY ICH WYBRALI!!! JEST DLA LUDZI, A NIE LUDZIE DLA WŁADZY !!

00

luzik ~luzik (Gość)15.12.2013 22:05

"Bil" napisał(a):
Arogancja władzy sięga zenitu wtedy, gdy mieszkańcy stoją biernie.

Bądź mądry i pisz wiersze!!!
W tym Sulejowie to potrzebny jest przynajmniej jakiś psychoanalityk ! Ludzie, wy tylko stękacie i oczekujecie, że władza będzie wam służyć w każdej sytuacji. Czy nie macie żadnej - takiej najzwyklejszej - ambicji, żeby samemu wziąć odpowiedzialność za realizację własnych potrzeb, planów, marzeń?
Jak chcę sobie obejrzeć wystawę, to jadę do Piotrkowa, Łodzi, a nawet Warszawy. To samo z muzyką - kiedyś nawet byłem w Kaliszu. Nikt mi nie zabronił poznawać malarzy czy rzeźbiarzy - w telefonie mam numery do ludzi np. z Krakowa czy Sandomierza. I nie potrzebny był tu żaden burmistrz, czy też radny. Po jakiego gwinta?
Jesteście durniami, czy też rzeczywiście myślicie, że jak odejdzie ta ekipa, to Sulejów automatycznie stanie się stolicą krainy (gminy) miodem i mlekiem (najlepiej ptasim) płynącej?
Żal słuchać tak żałosnych wypowiedzi. Wstyd myśleć, że tak żałosne postawy reprezentować mogą moi znajomi. Brrr, aż ciarki przechodzą.

00

luzik ~luzik (Gość)15.12.2013 22:09

"Bil" napisał(a):
JEST DLA LUDZI, A NIE LUDZIE DLA WŁADZY !!

Ja jestem ludź. Chcem, żeby władza skoczyła mnie po piwo. Jest cimno i pada. Co się będę szlajał po zimnie. No już !!!
Rozumiesz???

00

mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)15.12.2013 23:09

"luzik" napisał(a):
Jesteście durniami, czy też rzeczywiście myślicie, że jak odejdzie ta ekipa, to Sulejów automatycznie stanie się stolicą krainy (gminy) miodem i mlekiem (najlepiej ptasim) płynącej?

Sulejów nie tylko nie stanie się lepszym miastem ale nastąpi zapaść pod każdym względem spowodowana tym, ze nowa ekipa będzie urządzała "rozliczanie przeszłości" co zajmie jej ok. 3 lat kadencji zamiast zająć się tym co do władzy należy a później zgoni brak sukcesów na poprzedników. Jak to w Polsce zwykle bywa...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat