Zmieniłem (niestety) zdanie. Skomentuję.
Śpij spokojnie, nie mam zamiaru niczego "dorywać".
Bo musiałbym się z tymi wszystkimi mędrkami użerać, bo musiałbym udawać, że oni są zdolni do czegoś normalnego, pozytywnego. Bo musiałbym ich oduczć cwaniakownia i kombinowania.
Po grzyba mi taka "przyjemność".
Tak więc bać się nie musisz.
Każdy burmistrz będzie lepszy od sprzedanego, kupionego i nieuczciwego burmistrza
Brawo !! To są dopiero mędrkowie, to są gminni jasnowidzowie. Nie znają jeszcze ewentualnych kandydatów, ale już wiedzą, że będzie gorzej. Jakież to cele czy interesy trzymają was przy p. Baryle skoro nie jest z waszej bajki. Według was jak za PZPR wszyscy muszą być zadowoleni i uśmiechnięci bo władza wie co robi i jest nieomylna? W ostatnich wyborach prawie 50 %( w mieście chyba nawet więcej ) nie chciało p. Baryły pomimo braku konkretnych kontrkandydatów, a ile niezadowolonych nie poszło głosować ? Według was jednak tych ludzi powinno się wygnać z gminy? Czy niezadowoleni mieszkańcy mają jeszcze społecznie brać się do roboty i wyręczać w działaniu i pracy tych, którzy zostali wybrani i są opłacani przez tych mieszkańców ? To jakieś kuriozum. Czyżby każda władza miała tylko ładnie wyglądać i pachnieć ? Oskarżanie niezadowolonych o nienawiść to już hipokryzja. To także odmawianie ludziom prawa do wyrażania swoich ocen i poglądów, prawa do patrzenia władzy na ręce. Mamy XXI wiek i ludzie to nie stado pachołków.
luzik to było do "Bill", Ciebie tylko wskazywałem do dokładnego czytania. Chciałem żeby "Bill" czytał dokładnie Twoje posty. Może napisałem zbyt skrótowo. Przepraszam. We wcześniejszych postach też zgadzałem się z Twoim zdaniem. Pozdrawiam!
Jezu !!!!!!!!
1) Co wynika z tego, że mamy dwudziesty pierwszy wiek? Myślisz, że w związku z tym odsetek głuptaków w społeczeństwie jest niższy niż np. w wieku dziewiętnastym? Pisałem tu o tym; wykształcenie formalne, w tym umiejętność czytania i pisania, nie świadczą o czymkolwiek. Co więcej, mogę się zakłożyć, że w wieku XXVII po naszych ulicach też będą chodzić tabuny półgłówków!!!
2) Wasz problem polega na tym, że jedyna forma waszej aktywności to zwykłe pyskówki i zadymy. Kto powiedział, że zadowolenie można osiągnąć tylko za pośrednictwem urzędu i burmistrza? Jak wam ufać, skoro niczego w życiu nie potraficie zrobić, tylko pyskujecie. A ja chętnie oddam na was głos - tylko pod jednym warunkiem: działajcie, pokażcie, że jesteście w stanie osiągnąć coś pozytywnego i to SAMODZIELNIE !!!
Pokażcie, co jesteście warci w realnym działaniu, bo szczekać to każdy może.
PS. Jak tam obrazki i wystawa? Mija trzeci dzień i nic.
Czyżby wartość wartość tego waszego inernetowego "dyskutanta" to tylko szczekanie, zero konkretów i łapa wyciągnięta po jałomużnę. Żenada.
Znowu nie rozumiesz. Mówić każdy może. Np., że chleb jest niesmaczny. Ale weź i upiecz ten chleb, żeby był smaczniejszy, niż ten, na który narzekasz! To jest sztuka.
Cyba płyta Ci się zacięła, bo ciągle powtarzasz to samo. Brak argumentów sprawia, że wciąż kręcisz się wokół pyskówek, nienawiści, szczekania, gardłowania i tym podobnych określeń. Umiejętność naciskania na klawiaturę nie świadczy o poziomie mądrości i kultury tak samo jak liczba powieszonych na ścianie obrazów nie świadczy, że jest się koneserem sztuki.
Żarty sobie robisz? Czy może masz coś z oczami?
A co to jest koneser? Widzisz, całkiem podświadomie napisałeś coś bardzo ważnego. Zamiast śmiać się z twego "koneserstwa" powiem tak: czyżbyś chciał powiedzieć, że prawdziwa sztuka, to Picasso, a cała reszta to zwykły chłam? Czyżbyś pogardzał tym, co malują, rysują czy rzeźbią inni ludzie? Twierdzisz, że my zwykli ludzie nie jesteśmy nic warci?
Wierz mi, za parę stówek znajdziesz w Piotrkowie co najmniej dziesiątkę ludzi, którzy odmalują i Picassa, i van Gogha, i Leonardo da Vinci.
I jestem pewien, że za każdym razem, kiedy będziesz wieszał na ścianie obrazek ręcznie odmalowany - nawet kopię - będziesz czuł to coś!
Bo nie da się rozumieć sztuki ograniczając się do oglądania reprodukcji albo telewizji. Bo to jest tak jak z miłością, o której coś się słyszało i coś się wie - po przeczytaniu parę romansideł lub obejrzeniu jakiegoś filmidła.
Masz męża czy żonę? Masz, a nie są to przecież Leonardo di Caprio ani jakaś miss World, prawda??? Raczej nie, bo nie słyszałem, żeby takie cuś mieszkało w Sulejowie czy okolicy?! Pewnie jesteś nieszczęśliwy z tego powodu ...
Tak na poważnie: odłóż parę stów, kup jakiś obrazek - zacznij żyć kulturą nie zaś teorią kultury. Słowem, przejdź do konkretów.
Oczywiście, kultura, to nie tylko "obrazki". Jak chcesz, to pogadajmy o muzyce albo filmie. Na początek proponuję pogwarki o V koncercie fortepianowym orz III symfonii L. van Beethovena (ten pierwszy koniecznie w wykonaniu K.Zimmermana), Credo H.Seroki (to taki polski Belg). Z filmu proponuję "siedmiu samurajów" Akiro Kurosawy oraz film-teatr TV pt. "Mistrz" ze wstrząsającą rolą Warneckiego.
Na koniec trochę lżejszej muzyki (np. Budka Suflera, Niemen). A w samym finale - niech nawet będzie Peja albo Zenek Martyniuk (zespół Akcent - disco polo).
No jak, startujesz, żeby żyć, czy dalej przerabiasz teorię życia i teorię kultury?
Szanowny luzik,
sport a konkretniej piłka nożna w Sulejowie umiera...
patrz Skalnik Sulejów
No pewno, wszyscy chcieliby, żeby taki Skalnik grał lepiej i w wyższej klasie... Ale z tym S. to jest pewien problem - ilu w tej drużynie jest chłopaków z Sulejowa? A ilu przyszło tu, bo zostali najzwyczajniej w świecie wynajęci? Tzn. wytransferowani???
Skalnik Skalnikiem, ale powinno się zwracać zdecydowanie więcej uwagi na sport masowy. Niech młodzież i jak najwięcej dorosłych systematycznie zasuwa w piłę na imprezach organizowanych przy udziale urzędu. Żeby naród był zdrowy, gibki i nie bojący się wysiłku!
Taki sport byłby też wspaniałą okazją do podtrzymywania więzi międzyludzkich i budowania szacunku dla innych.
Samo oglądanie meczów "półzawodowego" S. niewiele nam daje.
Przeprowadzilam sie tutaj z Piotrkowa i jestem zszokowana, ze tu jeszcze komuna zatraca,zadnego rozwoju jakby czas sie zatrzymal,tylko markety dzieki bogu sa.Tyle pieniedzy z uni plynie a tu urzednicy nie biora,wszystkie gminy sie rozwijaja ale nie ta, dlaczego?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!