metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)19.12.2013 22:02

"piotrkowianka" napisał(a):
Przeprowadzilam sie tutaj z Piotrkowa i jestem zszokowana, ze tu jeszcze komuna zatraca,zadnego rozwoju jakby czas sie zatrzymal,tylko markety dzieki bogu sa.Tyle pieniedzy z uni plynie a tu urzednicy nie biora,wszystkie gminy sie rozwijaja ale nie ta, dlaczego?

Jako nowej mieszkance naszej gminy proponuje jednak bardziej uważnie poczytać np. archiwum BIP na stronie UM, tam jest kilka słów o dofinansowaniach z UE dla tej Gminy. W ostatnich 5 latach było tego trochę. A do tego proszę popytać ludzi jak wyglądała ta gmina jakieś 15 lat temu.(to jeśli chodzi o "zatrzymanie" czasu) Nie jest to niestety Kleszczów z jego budżetem i zawsze mogłoby być lepiej ale "tak krawiec kraje...."

00

dociekliwy ~dociekliwy (Gość)20.12.2013 09:53

ze tu jeszcze komuna zatraca

A jak ma nie trącać, wszak przywódca z tamtej epoki. W podsumowaniu pierwszej kadencji burmistrza przed 7 laty mówiono, że nie pozyskano funduszy unijnych głównie z przyczyn politycznych (przypominam że do 2005 rządziło w Polsce SLD partia burmistrza, z tej listy został burmistrzem) Teraz powinno być już tylko lepiej. Pan Burmistrz był z ludem na pielgrzymce w Częstochowie, to teraz środki unijne popłyną zapewne szerokim strumieniem.
http://www.sulejow.pl/asp/pliki/download/podsumowanie_kadencji_samorzadu.pdf

"mieszkaniec-gminy" napisał(a):
tam jest kilka słów o dofinansowaniach z UE dla tej Gminy

No tak i znowu będziecie czarować kwotą 18 milionów na oczyszczalnie i kanalizację. Wszystkie gminy to dostają bo muszą skanalizować się bo potem będą kary. Przeliczcie lepiej za ostatnie 12 lat dofinansowanie z UE na głowę mieszkańca i porównajcie nawet z sąsiednimi gminami i co bladziutko ? kleszczowa nie można brać pod uwagę bo to wyspa na mapie, ale też wyspa myśląca, bo mając nawet takie pieniądze można je roztrwonić na nietrafione inwestycje.

Przeprowadzilam sie tutaj

Witam w klubie niezadowolonych. Jak będzie Pani taka niezadowolona to zaraz tu na forum-mieszkaniec gminy każe Pani zmienić miejsce zamieszkania. "mieszkaniec-gminy" napisał(a):
Najlepiej niech zmienią miejsce zamieszkania. ( wcześniejszy wpis )

00

Inna Piotrkowianka ~Inna Piotrkowianka (Gość)21.12.2013 15:38

Jak na kogoś z Piotrkowa, który też świeżością nie tchnie, jest Pani strasznie krytyczna. Również przeprowadziłam się do Sulejowa z Piotrkowa i bardzo sobie tę zmianę chwalę, abstrahując całkiem od politycznych sympatii lub antypatii. Jeśli ktoś życzy sobie nowoczesności i ma wielkomiejskie aspiracje w Sulejowie raczej ich nie zaspokoi, ale jeśli szuka się czegoś innego, to jest się zadowolonym. A przynajmniej ja jestem, i w moim przypadku nie ma to związku z tym co politycznie "się robi" lub też czego "się nie robi", bo zrobić da się wszystko, trzeba tylko chcieć, a to nie leży tylko i wyłącznie w gestii władz.

00

luzik ~luzik (Gość)21.12.2013 18:49

"Inna-Piotrkowianka" napisał(a):
bo zrobić da się wszystko, trzeba tylko chcieć, a to nie leży tylko i wyłącznie w gestii władz.

Miło czytać tak mądrą wypowiedź. Naprawdę !!!

00

luzik ~luzik (Gość)21.12.2013 19:01

wszystkie gminy sie rozwijaja

Podaj przykłady.
PS. To po jakiego grzyba tu przyjechałaś? Może jesteś koleżanką Endriu, co to go w Piotrkowie bez mydła posunęli?
Może też chcesz w Sulejowie organizować przetargi, które i tak wygra wiadomo kto? I nie myśl, że nie wiem o czym piszę. Jak chcesz spróbować usunąć mój wpis jeszcze raz, to może pogadamy np. o pewnej szkole i oknach. Chcesz? Ludziska z pewnością chętnie poznają szczegóły. A może wolisz inną inwestycję, co?
PS. prawdziwe - złośliwość trzymałbym na wodzy, ale komentarz tak infantylny i oczywisty, że aż trudno wytrzymać.
Nie cenzurować - po raz trzeci !!!

00

Pytanie ~Pytanie (Gość)31.12.2013 09:40

Kto sponsoruje filmik burmistrza ,, Inwestycje w Sulejowie" który od dłuższego już czasu znajduje się na pierwszej stroni ePiotrków ? Czy może ktoś wie za czyją kaskę ?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat