Nie napisałeś czy mieszkasz na osiedlu w blokach ze wszystkimi wygodami, czy w starym budownictwie gdzie psi brudzą a właściciel pobiera czynsz kilka razy wyższy niż czynsz za lokatorskie w spółdzielniach mieszkaniowych.
Chętnie się z tobą zamienię jeśli mieszkasz w blokach na osiedlu J. Słowackiego najchętniej w okolicy Kostromska-Słowackiego.
Wtedy zobaczysz co znaczy brak wygód i cuchnące od moczu klatki schodowe. Bramy i klatki służą za odlewnie bo nasza kochana młodzież zawsze ma wakacje i musi się zabawić kosztem mieszkańców starówki, którzy po takiej głośnej imprezie do rana nie mogą zasnąć. O ile doczekasz spokojnej starości i nie będziesz musiał zamieszkać w Domu Seniora, przeprowadź się na ten rynek który twoim zdaniem powinien żyć i przynosić korzyści. Twoim zdaniem protesty mieszkańców mijają się z celem. Ci starsi ludzie mieszkają tam od wielu pokoleń. Tam się urodzili, tam wychowali swoje dzieci a te dzieci po przeprowadzeniu się na osiedle do bloków urodzili wnuki takie jak ty którym wydaje się, że cały świat należy do nich i z nikim i z niczym sie nie liczą.
Dlaczego nikt nie wspomniał o co tygodniowych weselach, które hałasują do 5:00 rano. W rynku jest dobra akustyka, (jak ktoś już napisał)to dopiero jest hałas . Po prostu nie można spać .
Ale kogo to w sumie obchodzi.Aby właściciel miał kasę .
Już odpowiadam - bo wesela nnie są organizowane w tak ciasnych uliczkach i nie z takim nagłośnieniem tylko w lokalach .
Czytam i przy niektórych wypowiedziach ręce opadają.
Widzę , ze dla niektórych to ludzie z kamienic to chyba jakiś podgatunek człowieka. Kiedys strach było przejśc ulicami starego miasta bo ktoś zobaczył jakiegos pijaczka a teraz strach przejść bo z pubów , z koncertów wracają pijani rozwrzeszczani ludzie a to , ze przy okazji skorzystają z cudzej klatki schodowej , zeby skorzystać z toalety to cóż - natura jest silniejsza. Także pomysł i mam nadzieję w niedalekiej przyszłośći cel słuszny dla urządu miasta _ ZBUDUJCIE TOALETY - a wtedy mieszkańcy kamienic nie będą protestować.
ja też chętnie zamieniłabym się z Tobą na mieszkanie ( o ile mieszkasz w blokach). A jesli chodzi o mozliwość wyboru dzielnicy w której mieszka większość ludzi na starówce to są oni poprostu do tego zmuszeni. Nie są biedakami , stojącymi pod kościołem , nie są biedakami żebrzącymi po damach tylko zwykłymi ludźmi , których nie stać na mieszkanie ( 50 mkw) za 150 000 tys. zł. ( nikogo tu tez nie obwiniają Ci ludzie , ze mieszkaja w starych kamienicach tylko składając protest porzeciwko głośniej muzyce żądali trochę spokoju. Czy to za dużo ! Dla Ciebie pewnie tak - bo to element jak panuje obecne przekonanie , nie mający celu, bez pieniędzy ,bez ambicji NIC nie warci a starsi ludzie to pewnie od razu najlepiej krematorium - bo porzecież nie mieszkają w blokach. Skad panuje takie przekonanie ? ktos z dzielnicy kostromska - słowackiego zobaczy jakiegoś pijaczka na rynku i juz starch przejść ulicami starego miasta a przecież to najprawdopodobniej ludzie , którzy przyszli na koncert 4. lipca z okolic osiedla zanieczyszczali klatki schodowe bo przeciez na rynku nie ma toalety a gdzieś trzeba i tak się złozyło , ze na starym miescie sa klatki schodowe. Nie myślałam , że są jeszcze ludzie , którzy tak myslą !!!!
Propozycja: Następne miejsce na koncert z tak ogromnym nagłośnieniem- np. ul. Belzacka ( miedzy jednym blokiem a drugim też 12 H. ciekawa jestem ,czy niebyłoby protestów mieszkańców.
Nie mam pojęcia skąd pan rzecznik ma nieprawdziwe informacje o mieszkańcach z wyzwolenia. Gwarantuję , ze na proteście sa podpisy tylko ludzi z pobliskich uliczek na starym mieście. Na Wyzwolenia nie jeżdziłam !
Panie rzeczniku kłamstwo ma krótkie nóżki i straci Pan wiarygodność w oczach ludzi a wtedy cóż będziemy musieli się z Panem pożegnać.
Dla mieszkańców starówki też i stąd te protesty. W dalszym ciągu podtrzymuję propozycję zamiany . Ciekawa jestem czy osoba , która tak głosno krzyczy , ze chciałaby mieszkać na starym mieście jeszcze się odezwie.
zabijmy zabijmy koncerty w piotrkowie a potem narzekajmy, ze sie w miescie nic nie dzieje i wstyd pokazac przyjezdnym Stare Miasto bo żebracy i pijani bedą spać na ławkach. Przeciez juz tak było. W kazdym normalnym miescie rynek starego miasta tetni zyciem cala dobe! chcesz miec spokoj to kup sobie domek na wsi!
No, zaparłem się i dziś od godz. 16 do tej pory uczestniczyłem w rynku i obok Vojaka Svejka w imprezie z czekoladą w roli głównej. Zapowiedzi zapowiedziami, a w rzeczywistości chaos nie do opisania, nic nie pokrywało się godzinowo, a w części także - programowo. Ot, kolejna okazja do popitki taniego piweńka z Sulimaru przez strasznych (tak gdzieś w 80 proc.) ludków, którzy wyszli ze swych nor z kamienic Starego Miasta. Boże, co za typy! Jakie facjaty! Jakie ubrania! I te dzieciary, po rysach twarzy których widać, jak na dłoni, że nic dobrego z tego to raczej nie wyrośnie. Reasumując: ani ta, ani podobne starówkowe imprezy nie są organizowane dla śmietanki intelektualnej Piotrkowa. Nabijają - owszem - kabzę właścicielom lokali i czynią piekło stałym mieszkańcom: nieopisany dudniący hałas zwany muzyką i uryna w bramach i klatkach schodowych bez domofonów.
Ja wiem, jak żyją starówki w Pradze czy w Kopenhadze. Nie wiem natomiast, jak oni to robią, godząc ogień z wodą. Ale w tych miastach uczestnicy tych imprez w niczym nie przypominają tych okazów z piotrkowskich uliczek! Toż dziś gdyby porobić zdjęcia tym gigantom, to złożyłyby się one na swoisty "Album osobliwości ludzkich". Czy my naprawdę tacy straszni jesteśmy? I dlaczego? Czy oni w tych zrujnowanych norach robią genetyczne krzyżówki, uprawiając kazirodztwo?
Dziś była kolejna impreza w rynku jak wracałem ok godziny 20.00 to już pełno pijanych ludzi chodziło zataczających się po ścianach oraz bardzo krzyczących współczuje mieszkańcom rynku i okolic. A Pan z Urzędu Miasta wypowiedział się w spopsób taki że mieszkańcom nigdy się nie dopasuje, jak On jest taki mądry to niech tam pomieszka posłucha krzyków pijanych ludzi.
No, jest godzina 23.11, plastykowe okna w bloku w głębi osiedla Wyzwolenie zamknięte (komary!), a dudnienie spod Svejka słychać jak ta-la-la!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!