Wszystko jednak ma jakieś granice dobrego smaku. Znam mnóstwo tzw pasożytów, którzy pasożytują zgodnie z prawem. Ale czy jest to w porządku wobec innych, pracujących na tych pasożytów?
Tu nie chodzi o nieznajomość prawa tylko o zwykłe cwaniactwo niektórych osób!!!I nie zazdroszczę jak to ująłeś bo nie mam potrzeby żerować na państwie!!! Za to mniemam że Ty znasz prawo i wykorzystujesz każdą okazję :)))
Bo tak ich wytresowało socjalistyczne państwo. Jak się ludziom od 5 pokoleń wmawia, że bez opieki państwa by sobie nie poradzili, to nie można się teraz dziwić, że mogli w to uwierzyć. A żeby łatwiej było im w to uwierzyć, to wystarczy ludziom zabrać ich pieniądze (poprzez wysokie podatki). Jak się ma mało pieniędzy, to faktycznie na niewiele stać człowieka. Wtedy państwo tego biednego człowieka wspiera - "darmowym" leczeniem, "darmową" edukacją, zasiłkami itd. Człowiek wtedy widzi, że ze wsparciem państwa faktycznie jest łatwiej. I w tym zachwycie i wdzięczności nawet się już nie zastanawia, skąd państwo ma na to wszystko pieniądze...
Bo taki model państwa jaki mamy obecnie rodzi patologię. Zbyt duży opór społeczny przed zmianą modelu państwa nie pozwala jednak uzdrowić sytuacji.
Ludzie bierzcie się do roboty i kupujcie sobie mieszkania albo wynajmujcie! Ciągle tylko wyciagać pieniądze, mam dosyć darmozjadów. Ja biorę kredyt na 20 lat i nikogo nie interesuje,czy go spłacę, czy nie - to postawa osoby dorosłej, to moja sprawa i wiem, że to załatwię. Koniec z dopłatami i socjalami!
Przestań uprawiać agitację. Tu nie jest budka z piwem, weź się do roboty, może pracuj na czarno to nie będziesz nikomu nic winny i nikomu niczego nie będziesz dawał. Jak zachorujesz albo zestarzejesz się to zdechniesz jak pies pod płotem, ale jako wolny człowiek
Odezwał się koalicjant z SLD. Co mam podziwiać? Obszczymuerk, czy te ruiny na Dąbrowskiego? Buaahahaha
Gratulacje! Faktycznie miałaś/eś cierpliwość czekać tyle lat. Razem dla Piotrkowa wybuduje jeszcze więcej mieszkań dla eksmitowanych bo za normalne mieszkania z braku pracy nie będą mieli czym płacić za czynsz, wodę, ścieki i wywóz śmieci. Zapytaj Chojniaka i tych krezusów z Razem dla Piotrkowa i z SLD jak im się mieszka na swoim. Mają nie tylko domy ale też działki, grunty rolne, mieszkania własnościowe i kupę szmalu w obcej walucie.
Ładnie ująłeś - nie mam potrzeby żerować na państwie - przepraszam, że uraziłem "uczciwego". Ale wiele ludzi ma. Ma najniższe wynagrodzenie, ewentualnie pracuje jedna osoba w rodzinie - uważasz że oni są w stanie spłacić 30 letni kredyt? Nie traktujmy wszystkich jednakowo i nie nazywajmy ich pasożytami. Każdego z nas może to spotkać więc generalizowanie jest nieuczciwe. Jako przykład proponuję "kilometrówki" - to było niestety nieuczciwe. Ale złożenie wniosku o mieszkanie, każdy może, kto spełnia pewne warunki określone przepisami. Ja tym ludziom nie zazdroszczę, choć zapewne czarna owca się znajdzie - jak wszędzie.
Skoro tyle biednych czeka na mieszkanie to dlaczego po przydziale takiego mieszkania ci sami biedni sprzedają te mieszkania.
Nie rozumiem cię. Żeby sprzedać, trzeba najpierw wykupić. Lokalu z przydziału nie sprzedaż.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!