metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
goœć_gosc ~goœć_gosc (Gość)17.05.2021 08:27

A dlaczego nic nie ma o obowiązkowych testach na IQ wśród polityków ??

11

nie PIS ~nie PIS (Gość)16.05.2021 21:34

Dla mnie to jest złodziejstwo w biały dzień. Takiego sku.....dawno nie widziałem.
Koniec popierania PIS i głosowania na grabieżców. Mówię od dziś nie.

84

PełO ~PełO (Gość)17.05.2021 09:38

Tak jak w PRL szczucie jednych na drugich biednych na bogatych...klasy robotniczej na klasę średnią.
Zamieńcie wreszcie nazwę PIS na PZPR przynajmniej będzie wiadomo kim jesteście. Jak PO kradło to było widać i się człowiek trzymał z daleka....a wy klekacie przed ołtarzem i zwodzicie ludzi. Jesteście gorsi nie PełO.

11

aasads ~aasads (Gość)17.05.2021 10:13

A czego wy sie spodziewaliscie? Zaczelo brakowac kasy na nierobow to dalej okradaja pracujacych kreatywnych ludzi co szumnie nazwali nowym ladem.
Robin Hood z Nowogrodzkiej wymyślił nowy plan. Stalin z Hitlerem zacierają ręce. Jak tu jeszcze podzielić społeczeństwo? No i mamy "nowy ład".
Pracownik zarabiający do 85,5 tys. zł rocznie płaci 17 proc. podatku PIT. Nowy Polski Ład PiS spowoduje, że to obciążenie podatkowo-składkowe wzrośnie do 24,75 % BRAWO

01

inflacja+ ~inflacja+ (Gość)17.05.2021 10:15

Czeka nas niezły rajd cen w górę. Przedsiębiorcy przeniosą dodatkowe obciążenia na cenniki. Kolejna zmiana rządząca bez strategii gospodarczej za to z polityką podatkową.
Czyli sztandarowe programy PIS to jest Inflacja+ oraz Podatki+ będą się dalej świetnie rozwijać. Jak zwykle najbardziej uderzą w klasę średnią. Jeszce parę lat i miedzy leniwymi pasożytami, a ludźmi pracowitymi nie wielkiej różnicy.

01

ceny pójdą w górę. ~ceny pójdą w górę. (Gość)17.05.2021 10:21

Zapowiada się inflacja: tak jak z podatkiem cukrowym...producenci wrzucili w ceny i po stronie konsumenta podwyżka jak i iine. Tak samo będzie tutaj: pójdą ceny usług w górę.

11

jdg ~jdg (Gość)17.05.2021 10:37

Zapłacę jakieś 14 koła więcej rocznie, a jestem JDG. Dziękuję. Budowanie klasy sredniej - osoby z pensja sprzataczki w Madrycie to klasa średnia? Was już oderwało w tym rządzie od rzeczywistości. Kupcie sobie za to mieszkanie w Warszaaie, barany. Rozdawnictwo 100 tysięcy na wklad własny to automatyczne 100k do ceny mieszkania, dziękujemy.

31

populizm ~populizm (Gość)17.05.2021 10:39

Z punktu widzenia PiS bardzo rozsadny ruch. Ludzie wyksztalceni, sila rzeczy lepiej zarabiajacy to nie jest ich elektorat, wiec niech placa na ich elektorat. Janosik w najgorszym wydaniu.

13

stolarz ~stolarz (Gość)17.05.2021 10:40

Stolarz, który prowadzi działalność gospodarczą i nie zatrudnia nikogo albo ogrodnik, ma przejść na umowę o pracę? Niby u kogo? Ja też chętnie przejdę na umowę o pracę tylko kto będzie chciał płacić ZUS za mnie.

21

gsgsd ~gsgsd (Gość)17.05.2021 10:41

Znacznie więcej przedsiębiorców zarejestruje swoje firmy zagranicą, a w Unii obowiązuje zasada unikania podwójnego opodatkowania. I tyle PiSS zobaczy zwiększone od nich dochody!

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat