Przedsiębiorca (mikro), to ktoś co ma przychodu te 40-50 tysi. Zmuszona do samozatrudnienia bidota z dochodami 5-10 tysi na miesiąc to nie żadni przedsiębiorcy. Obciążenia powinny być porównywalne dla osób na etacie, jeżeli charakter pracy jest porównywalny. Czas powoli z taką trzecioerpową patologią kończyć.
Poza tym jest oczywiste, że pisowskie mieszanie w kotle to wyraźna podwyżka podatków dla dużej części. Bidota dostanie może i 20-30 zł więcej, lepiej zarabiający stracą te 500-600 zł na miesiąc, a wszystkim i tak dosra horrendalna inflacja.
MAmy do czynienia z kolejnym rokiem, gdy polscy przedsiębiorcy będą płacić więcej. Nie zagraniczne firmy, ale te polskie. 2019 - podatek "solidarnościowy (taaa, na pewno), 2020 - wprowadzenie CIT dla komandytowej (99% firm komandytowych to polskie podmioty), i teraz ten Nowy Srad. Nie piszę o innych podatkach, opłatach, daninach itp. Energia, obecnie chyba najdroższa w UE. Pogratulować!!! Panie Jarosławie, nie każdy ma dom po ojcu. Nie każdemu partia dopłaca do życia.
teraz będą kombinować ze współczynnikami dla wyższych podatków i skłądek zdrowotnych....zrobił się raban to PIS sie już wycofuje...bo według PIS samozatrudnienie jest złe....bo najlepiej etat....
Wszyscy z PIS powinni najpierw założyć własny biznes, popracować z 20 lat, zdobywać klientów, zobaczyć jak to cieżki chleb....a dopiero później na cieple posadki
Też jestem na nie PIS: jestem mechanikiem i co znowu mam się dołożyć do ich chorych ambicji
Jestem analitykiem i powiem krótko i zwięźle. Będzie dokładnie na odwrót. To znaczy zyskają ci wszyscy bogatsi, a pozostali stracą. Dlaczego? To proste, nie żyjemy w PRL, gdzie ceny były sztywne. Przedsiębiorcy (lub wolne zawody) zaczną podwyższać ceny o wielkość nałożonego na nich podatku. Podobnie zresztą specjaliści w niektórych zawodach będą domagać się wyższego wynagrodzenia. Ponieważ będzie to dużo większa kwota niż ta zyskana przez mniej zarabiających, to większość społeczeństwa (zwykli pracownicy) będzie musiała zapłacić ten podatek w cenie towaru / usług. Jak wiadomo oni nie będą w stanie zwiększyć pensji. Inflacja wzrośnie bardzo i zapłacą za to ci, którzy się cieszą z Nowego Ładu.
Przekaz czytelny dla gawiedzi : Nie oszczedzaj, konsumuj, licz na panstwo I na socjal, zadluz sie I badz zalezny. Dodatkowo zaczipuj sie I wyszczep
Kolejny ciekawy vlog:
No to teraz, przy tych kosztach prowadzenia j.d.g. bedzie sie juz niemal kazdemu oplacalo zalozyc dwuosobowa spolke z o.o. z zona i wowczas panstwo nie zobaczy ani ZUS-u ani skladki zdrowotnej. Brawo wy !
teraz spłąszczają....S12 tak samo powstanie jak dopłaty do prądu....dużo obiecywali a prąd coraz droższych...tak samo będzie z S12 czy ich dopłatami i spłaszczanie.....bałagan na sulejowskiej jest i będzie, prąd będzie droższy, a podatki coraz większe
Ja jestem w plecy, haruję jak wół po to żeby utrzymać "biednych" wyborców PIS! Bo wg. prezesa jestem "bogaty", choć zarabiam po prostu normalnie. Chore!!!
Chciałem ocieplić budynek. Styropian w ciągu 2 miesięcy zdrożał ponad 30% By was szlag trafił. Będzie inflacja jak w latach 80-tych
Korzystając z portalu e-piotrkow użytkownicy mogą się natknąć na wyskakujące nakładki które informują o tym że urządzenie użytkownika jest zawirusowane. Klikając w taką nakładkę/ komunikat użytkownik narobi sobie kłopotów. Proszę w nią nie klikać i nie postępować zgodnie z poleceniami tej nakładki. Należy wyjść z portalu i ponownie wejść na niego. Proszę aby tym razem moderator podszedł poważnie do tematu i opublikował ten post. Dowodem na to co napisałem jest fakt że często po otwarciu portalu przy linku pojawia się trójkąt z wykrzyknikiem co świadczy o tym że adres jest potencjalnie niebezpieczny. Specjalnie podpiąłem się pod główny art bo ma dużo komentarzy co oznacza że jest często odwiedzany przez użytkowników. Skontaktuje się również z ADM portalu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!