metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
inflacja ~inflacja (Gość)17.05.2021 10:43

Przedsiębiorca (mikro), to ktoś co ma przychodu te 40-50 tysi. Zmuszona do samozatrudnienia bidota z dochodami 5-10 tysi na miesiąc to nie żadni przedsiębiorcy. Obciążenia powinny być porównywalne dla osób na etacie, jeżeli charakter pracy jest porównywalny. Czas powoli z taką trzecioerpową patologią kończyć.
Poza tym jest oczywiste, że pisowskie mieszanie w kotle to wyraźna podwyżka podatków dla dużej części. Bidota dostanie może i 20-30 zł więcej, lepiej zarabiający stracą te 500-600 zł na miesiąc, a wszystkim i tak dosra horrendalna inflacja.

41

koniec lasów ~koniec lasów (Gość)17.05.2021 10:45

MAmy do czynienia z kolejnym rokiem, gdy polscy przedsiębiorcy będą płacić więcej. Nie zagraniczne firmy, ale te polskie. 2019 - podatek "solidarnościowy (taaa, na pewno), 2020 - wprowadzenie CIT dla komandytowej (99% firm komandytowych to polskie podmioty), i teraz ten Nowy Srad. Nie piszę o innych podatkach, opłatach, daninach itp. Energia, obecnie chyba najdroższa w UE. Pogratulować!!! Panie Jarosławie, nie każdy ma dom po ojcu. Nie każdemu partia dopłaca do życia.

42

mechanik z R. ~mechanik z R. (Gość)17.05.2021 11:34

teraz będą kombinować ze współczynnikami dla wyższych podatków i skłądek zdrowotnych....zrobił się raban to PIS sie już wycofuje...bo według PIS samozatrudnienie jest złe....bo najlepiej etat....
Wszyscy z PIS powinni najpierw założyć własny biznes, popracować z 20 lat, zdobywać klientów, zobaczyć jak to cieżki chleb....a dopiero później na cieple posadki
Też jestem na nie PIS: jestem mechanikiem i co znowu mam się dołożyć do ich chorych ambicji

72

analityk ~analityk (Gość)17.05.2021 12:09

Jestem analitykiem i powiem krótko i zwięźle. Będzie dokładnie na odwrót. To znaczy zyskają ci wszyscy bogatsi, a pozostali stracą. Dlaczego? To proste, nie żyjemy w PRL, gdzie ceny były sztywne. Przedsiębiorcy (lub wolne zawody) zaczną podwyższać ceny o wielkość nałożonego na nich podatku. Podobnie zresztą specjaliści w niektórych zawodach będą domagać się wyższego wynagrodzenia. Ponieważ będzie to dużo większa kwota niż ta zyskana przez mniej zarabiających, to większość społeczeństwa (zwykli pracownicy) będzie musiała zapłacić ten podatek w cenie towaru / usług. Jak wiadomo oni nie będą w stanie zwiększyć pensji. Inflacja wzrośnie bardzo i zapłacą za to ci, którzy się cieszą z Nowego Ładu.

61

masa ~masa (Gość)17.05.2021 12:09

Przekaz czytelny dla gawiedzi : Nie oszczedzaj, konsumuj, licz na panstwo I na socjal, zadluz sie I badz zalezny. Dodatkowo zaczipuj sie I wyszczep
Kolejny ciekawy vlog:

32

Sp z o o ~Sp z o o (Gość)17.05.2021 10:41

No to teraz, przy tych kosztach prowadzenia j.d.g. bedzie sie juz niemal kazdemu oplacalo zalozyc dwuosobowa spolke z o.o. z zona i wowczas panstwo nie zobaczy ani ZUS-u ani skladki zdrowotnej. Brawo wy !

23

s12 ~s12 (Gość)17.05.2021 13:49

teraz spłąszczają....S12 tak samo powstanie jak dopłaty do prądu....dużo obiecywali a prąd coraz droższych...tak samo będzie z S12 czy ich dopłatami i spłaszczanie.....bałagan na sulejowskiej jest i będzie, prąd będzie droższy, a podatki coraz większe

42

narazie ~narazie (Gość)17.05.2021 14:26

drogi nie ma więc nie ma też komu dziękować

21

inflacja w górę ~inflacja w górę (Gość)16.05.2021 17:19

Ja jestem w plecy, haruję jak wół po to żeby utrzymać "biednych" wyborców PIS! Bo wg. prezesa jestem "bogaty", choć zarabiam po prostu normalnie. Chore!!!
Chciałem ocieplić budynek. Styropian w ciągu 2 miesięcy zdrożał ponad 30% By was szlag trafił. Będzie inflacja jak w latach 80-tych

293

Lolo1 ~Lolo1 (Gość)16.05.2021 07:14

Korzystając z portalu e-piotrkow użytkownicy mogą się natknąć na wyskakujące nakładki które informują o tym że urządzenie użytkownika jest zawirusowane. Klikając w taką nakładkę/ komunikat użytkownik narobi sobie kłopotów. Proszę w nią nie klikać i nie postępować zgodnie z poleceniami tej nakładki. Należy wyjść z portalu i ponownie wejść na niego. Proszę aby tym razem moderator podszedł poważnie do tematu i opublikował ten post. Dowodem na to co napisałem jest fakt że często po otwarciu portalu przy linku pojawia się trójkąt z wykrzyknikiem co świadczy o tym że adres jest potencjalnie niebezpieczny. Specjalnie podpiąłem się pod główny art bo ma dużo komentarzy co oznacza że jest często odwiedzany przez użytkowników. Skontaktuje się również z ADM portalu.

Moderator: Sprawdzamy te zgłoszenie

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat