metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
krzysiek71 ~krzysiek71 (Gość)13.05.2012 19:50

"Wroclawianin" napisał(a):
Na tym forum to sami kretyni z Piotrkowa czy raczej ogólna tendencja umysłowa tej społeczności?

a jak tam wały? dalej budujecie bloki na terenach zalewowych ? a później płacz i wszyscy podatnicy składają się na odbudowe zalanych domów.
U was to jakaś tendencja umysłowa Dutkiewicza a wcześniej Zdrojewskiego.

00

Porter ~Porter (Gość)13.05.2012 20:00

Żenada!! Bo sztuka jest dla koneserów czyli arystokracji. Miejsce motłochu jest w szynku.I tam może sobie poszczekać. Teraz miejsce szynku zajął internet gdzie wszystko anonimowo można zmieszać z ... No właśnie.

00

Mieszkaniec Piotrkowa ~Mieszkaniec Piotrkowa (Gość)13.05.2012 20:19

"krzysiek71" napisał(a):
a jak tam wały? dalej budujecie bloki na terenach zalewowych ? a później płacz i wszyscy podatnicy składają się na odbudowe zalanych domów.

Może we Wrocławiu są też sadomasochiści, nie dziw się Krzysiek71. Bo ten "Wrocławianin" to pewnie sadomasochista-idiota.

00

Wrocławianin ~Wrocławianin (Gość)13.05.2012 21:14

Pojemnie tam macie.No, no.Rozum na pewno też.

00

ares1 ~ares1 (Gość)13.05.2012 21:32

Pojemnie tam macie.No, no.Rozum na pewno też.

Błyśnij czymś mądrzejszym :)))

00

Tartu Tarturanga13.05.2012 22:05

Ja w ogóle nie rozumie o co w tej "sztuce" chodzi.
Może niech ktoś "mądry" wyda publikację o co w tym chodziło ???
Np. ta gruba laska leżąca na linach, której leciało to coś zółtego do buzi.
Bo mi się to kojarzy z pisingiem sado, ale że babsko tak ohydne, że facet nawet by na nią nie nalał, to się sama oblewa.

00

omar ~omar (Gość)13.05.2012 22:33

Na tym forum to sami kretyni z Piotrkowa czy raczej ogólna tendencja umysłowa tej społeczności? Bo jeśli tak to zgroza.U nas mamy WRO (jeśli ktoś nie wie to niech szuka) i to powód do dumy.

Tak, macie WRO. Ale czemu się nie chwalisz, kolego Wrocławianin, że macie w tym WRO także Annę Monikę Molik, wrocławską prokurator rejonową, którą CBA podejrzewa o przyjęcie 100 tys. zł łapówki za wydanie korzystnego rozporządzenia dla jednego z przedsiębiorców. Jest nim słynny ongiś burmistrz Świebodzic, a wcześniej senator Unii Demokratycznej Jan Wysoczański, skazany za handel kradzionymi samochodami.
Stenogramy z podsłuchów, które CBA zainstalowało w telefonach adwokatów i prokuratorki, mają jednoznaczny wydźwięk.
"Chciałam ci tylko powiedzieć, że Monia chyba jest w bardzo pilnej potrzebie. Tak zwany wiatr w kieszeniach jest" - tak jej kumpela mecenas Godlewska relacjonuje swoją rozmowę z Molik Bedryjowi, który pośredniczy w kontaktach z Wysoczańskim. Innym razem mówi mu: "Ona (Molik) nic nie zrobi, dopóki nie będzie hajsu! Powiedz mu (Wysoczańskiemu), że jest frajerem, bo mógłby mieć to w tym tygodniu załatwione". Godlewska potrafi jasno postawić sprawę: "Najpierw siano, później załatwimy".
CBA zarejestrowało również rozmowy między nią a Anną Moniką Molik. 19 grudnia 2009 r. prokurator Molik pyta Godlewską: "A powiedz mi, czy - że tak powiem - rzeczona przesyłka dotarła, czy nie dotarła?". 31 grudnia po spotkaniu Godlewskiej z synem Wysoczańskiego Molik dopytuje: "Dotarł, że tak powiem, nieszczęśnik? Skutecznie?".

00

oh, shit! ~oh, shit! (Gość)14.05.2012 00:35

"Tartu" napisał(a):
Ja w ogóle nie rozumie o co w tej "sztuce" chodzi.

Zacznij edukację od początku! Udzielę ci Tartu, krótkiej lekcji!
"Gówno Artysty" (wł. Merda d artista) to znane dzieło włoskiego artysty Piera Manzoniego.
W maju 1961 roku Piero Manzoni zapakował wydalone przez siebie odchody do 90 ponumerowanych puszek z blachy, jak na konserwy. Każda puszka zawierała 30 gramów jego ekskrementów i miała naklejoną etykietkę z nazwą "Gówno Artysty" (w językach włoskim, angielskim, francuskim i niemieckim). Manzoni sprzedał takie konserwy za cenę będącą równowartością ich wagi w 24-karatowym złocie. Aktualna ich wartość wyceniana jest na ok. 30.500 euro (25.000-35. 000 dolarów lub ok. 120.000 złotych).
Po dłuższym czasie, na skutek wewnętrznego ciśnienia i postępu korozji metalu, część puszek eksplodowała lub zaczęła przeciekać.
A tutaj to dzieło! Zapamiętaj sobie Tartu! Do następnych "Interakcji", suto wspartych przez jeleni z magistratu, ministerstwa kultury i Unii Europejskiej!
http://tnij.org/qn8d
www.poopreport.com

00

naftamar ~naftamar (Gość)14.05.2012 08:58

Tez mi sztuka. Jakbym sobie napierdzial do reklamówki i wsadzil ja sobie na łeb , przypial dwie deski klozetowe do raczek , na d... zrobil tatuaz z napisaem Interakcje 2012 . Mysle ze i tak ktos inteligentny inaczej stwierdzil by moj fenomenalny talent " Co artysta mial na mysli ..." Dorobili by napewno jakas ladna teorie .. Pewnie by wszystkie gazety sie nad tym rozpisywaly ... Co za badziewie ...

00

jajaja ~jajaja (Gość)14.05.2012 09:02

Ciekawe - chyba. Kontrowersyjne - na pewno, ale żeby nazywać to sztuką?! da Vinci, Michał Anioł, Chopin w grobach się przewracają słysząc, że oszołomów nazywa się artystami!
STOP Pseudo-sztuce!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat