Rozwaliły mnie karteczki przyczepione do szyb traktorów "Własność banku". Żeby bank dał kredyt na ciągnik za kilkaset tysiecy to burak musi mieć zdolność kredytową. A żeby bank tego ciągnika nie zabrał, to burak musi wpłacać co miesiąc 3 tys. ratę. Kogo w miescie stac na takie raty? Kto jest teraz vip-em w banku? osoba której wpływy przekraczają 5 tys./ miesiąc. 90% vipów to chłopy którym wpływa po 8 tys./miesiąc dopłat unijnych. Tyle w temacie.
Podstawowa sprawa!
Jeżeli ktoś jest rolnikiem ma chlewnie, trzyma około 200 świń, to dlaczego pracuje jeszcze na etacie w państwowym urzędzie, pobiera pełne wynagrodzenie, oraz zakład pracy opłaca mu zusy krusy i inne podatki !! ?? Uważam że powinno być albo pilnowanie świń, albo praca na etacie, i to jeszcze w sektorze budżetowym !!
BRAWO ROLNICY !!!!
Musicie walczyć o swoje, bo wam sie to należy za waszą bardzo ciężką prace.
A miastowi najlepiej ponarzekać w komentarzach i po mądrować sie. Nikt wam nie broni walczyć o swoje, też możecie wyjść na ulice i strajkować, bo w tym sprzedanym kraju wszystkim się należy więcej. Ale najlepiej żeby rolnicy strajkowali a mieszczuchom żeby dać więcej (leniom śmierdzącym), a oni i tak będą wiecznie nie zadowoleni od tego nieróbstwa.
Powiem tak.
Ciągle nam rolnikom zarzucają jakie to my mamy maszyny i za jakie wielkie pieniądze, 200 tys. 300 tys.
Po pierwsze, ja mam ciągnik John Deere z 2009 roku a jeżdżę Corollą z 1997 roku. Zrozum to jeden i drugi, że ciągnik dla rolnika to NARZĘDZIE PRACY, nie wymagajcie od nas byśmy się cofali w rozwoju i szpadlem ziemię przewracali, bo nigdy nie dorównamy zachodowi.
Po drugie. Wszystkie maszyny które posiadam są na kredyt który mam zaciągnięty na naście lat, tak więc nic nie jest do końca moje, ale żebym mógł spłacić ten kredyt, to muszę zarabiać, a na dzień dzisiejszy
do żywca się dokłada, do mleka się dokłada i nic nie jest opłacalne, w Piotrkowie tylko Bieniek się bogaci i kolejne nieruchomości wykupuje, po prostu brak słów.
My jadąc dziś z Sulejowa do Piotrkowa spotkaliśmy się z wieloma ludźmi na drodze którzy nas w 100 procentach popierają. To my dajemy wam chleb.
Po trzecie i ostatnie.
Najbardziej niepokoi mnie fakt, że w 2016 roku zostaną zniesione zakazy zakupu polskiej ziemi przez obcokrajowców. Jak myślicie, co się stanie???
Polskiego rolnika nie stać na zakup ziemi, nie stać na zakup wielkich połaci, więc co się stanie?
Przyjdzie niemiec, holender lub francuz i wykupią nas, POLSKA zostanie wyprzedana, a nasz rząd nic z tym nie robi. Można powiedzieć, że to inna wojna, nie wzięli nas siłą to wezmą nas sposobem. Ja się tego bardzo obawiam, bo już niebawem nic nie będzie POLSKIE.
Jeśli więc się temu nie sprzeciwimy, to nie wezmą nas siłą poprzez wojnę, ale już biorą nas sposobem, za naszymi plecami, wykupią Polskę i przestanie ona istnieć. Tego się obawiam najbardziej :(
nie widziałam rolnika który na tak małym areale ma 3 ciągniki. to tylko kretyn z miasta, który zazdrości nawet ciągnika może powiedzieć. walnij się w ten pusty łeb skoro za kilo żywca płacą po 3,5 to dlaczego schab jest po 18 zeta? może trzeba poprzeć rolników żeby i innym, korzystającym ciągle z ich pracy lepiej się żyło
znów będą koleiny i kto to będzie naprawiał po tych ciągnikach krus won z miasta
czy w naszym kochanym piotrkowie można by było wstawić kilka znaków zakazu numerów EPI bo dość że do pracy przyjeżdżają odpoczywać i zajmować nam miejsca pracy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!