Wychowałem się w mieście. Obecnie mieszkam na wsi. Rolnictwem zajmowałem się około 5 lat. I wiem że jest bardzo ciężko. Miałem małe gospodarstwo (3,5ha). Miałem konia i nim robiłem, a mimo to dopłacałem do zboża i ziemniaków. Rozumiem rolników i wiem że jest ciężko. Znam takie osoby które czasem na przysłowiowy chleb nie mają. Ale znam rolników którzy samych dopłat z arimr biorą po 100 tysięcy. Mają dom za pół miliona i maszyny za kilka następnych - tych bogatych nie rozumiem.
Pozdrawiam Polaków
Wynocha na wieś!!!Ja się napracuję i nie mam jak po dziecko dojechać do przedszkola bo wieśniakom się nudzi!!!A gdzie jest Policja?Pożyjemy - zobaczymy - przyjdzie czas żniw to pozastawiamy wjazdy na pole - Może dam przykład:kupię sobie maszynkę do robienia plastikowych łyżek naprodukuję ich jak od groma i później będę żądał dotacji,blokował ulicę dopóki mi rząd nie kupi tych łyżek!!!Trzeba myśleć co się uprawia a nie na pałę a siać aby tylko dotację wziąść - później problem i blokowanie uczciwym ludziom dojazdu do domu.Więc powtarzam jeszcze raz - wynocha z miasta!!!.A pracodawców proszę takich ze wsi zwalniać!!!Niech się weźmie do roboty w polu!!!
To ja zapraszam Ciebie do miasta do magazynow na 12 godz... Mieszkalam na wsi i moi rodzice maja gospidarke i jest im lepuej niz mi i sami tez tak twierdza... A i sory masz racje nie wiem jak to jest wstac o 6 bo wstaje o 4;30.... Smieszna jestes....
dzięki rolnikom masz co jeść. Raz przyjechali aby powalczyc o swoje prawa, a wszyscy zaraz na nich. Oczywiście, najlepiej kupowac i pracować dla zagranicznych firm, a naszych wykończyć tak?
Dałem się wciągnąć w tą dyskusję.Można dyskutować, krytykować,ale jak czytam hahaha czy adę to ja dziękuje.CHAMSTWO.Brak ogłady i kultury.Ale to już trzeba wyssać z mlekiem Matki pewno karmili Was mlekiem od wściekłej krowy .Zegnam .
[cytat]Wynocha na wieś!!!Ja się napracuję i nie mam jak po dziecko dojechać do przedszkola bo wieśniakom się nudzi!!!
ADA zostaw samochód w domu i przesiądź się w KOMUNIKACJĘ MIEJSKĄ, szybciej dojedziesz, ekologicznie, taniej i nie będziesz blokować ulicy. I DAJ rolnikom walczyć o SWOJE RACJE. O ro by POLSKA była POLSKĄ i żebyś miała co żreć.
Najwiecej mają ci do powiedzenia co ze wsi pochodzą zbankrutowali do miasta uciekli i w miescie rady sobie dać nie mogą .ja mieszkam obecnie na wsi i współczuje rolnikom. WALCZCIE O SWOJE
Dlaczego nie protestowali jesienią przy urnie wyborczej wszak od prawie 8 lat rządzi także ich partia ? przecież wybrali ich ponownie to o co im chodzi to znaczy, że im dobrze robi.
Każdy mówi ze drogie maszyny wieś się rozwija i dobrze całe życie ma orac c330 chamstwo powini się wziąść jeszcze za księdze co podatków nie plac i vatu nie odprowadzają w ciągu roku w kraju ile pieniędzy obok przelatuje o tak pozdrawiam walczcie o swoje jazdy myśli ze z unii pieniądze dostają a za to chuja się kupij dziękuję i pozdrawiam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!