metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)22.09.2010 10:39

"Lola" napisał(a):

Proszę sobie porównać infrastrukturę sportową między 60tysięcznym Bełchatowem a naszym ponad 70tys. miastem.
Naprawdę uważasz, że jest się czym chwalić?
Zresztą - by the way - ja poruszałam tutaj wyłącznie temat inwestycji w sport i młodzież. Zatem 'Mieszkańcu' po próżnicy piszesz tutaj o innych przedsięwzięciach.

Chyba nie zapomniałaś Lola, co się stało ze stadionem piłkarskim GKS Piotrcovia i nie muszę Ci przypominać gdzie jest Gutów! Teraz wyremontowany za prezydentury K.Chojniaka stadion piłkarski Concordii pozwoli rozgrywać mecze nie tylko ligowe. Orliki też nie wyrosły z ziemi jak grzyby.
A co nowego powstało w Łodzi? Popatrz jak wyglądają stadiony Widzewa i ŁKS-u!

00

Lola ~Lola (Gość)22.09.2010 11:07

"mieszkaniec" napisał(a):
Chyba nie zapomniałaś Lola, co się stało ze stadionem piłkarskim GKS Piotrcovia i nie muszę Ci przypominać gdzie jest Gutów! Teraz wyremontowany za prezydentury K.Chojniaka stadion piłkarski Concordii pozwoli rozgrywać mecze nie tylko ligowe. Orliki też nie wyrosły z ziemi jak grzyby.A co nowego powstało w Łodzi? Popatrz jak wyglądają stadiony Widzewa i ŁKS-u!

1. Ja o tym wszystkim pamiętam i zapewniam, że nie znajdziesz w moich postach piania pod adresem eks-włodarzy. Obecny wdzięcznie wpisuje się w ten marny poziom gospodarowania miastem - to moje prywatne zdanie. Ty możesz mieć zupełnie inne.
2. Co mnie obchodzi Łódź? Czy ja wspomniałam o niej w moich dywagacjach? Ale odpowiem Ci szczerze, co nowego powstało w łodzi. A takie wielkie nic, zupełnie zbyteczne i w ogóle niepotrzebne - taka niewielka, wręcz miniaturowa 'Atlas Arena'. Gdzie? A właśnie przy stadionie ŁKSu.
3. Pozwól, że sobie poczekam na ten stadion Concordii, bo póki co gdzieś tam się tli we mgle. I wybacz, on wciąż wygląda prowincjonalnie. No, ale w jednym rację masz: te nasze Orliki w przeciwieństwie do grzybów chyba nie wyrosły tak porządnie i licznie. Cóż, wysypu okazałych orlików nie widzę, a grzybów - tak i owszem.

Komentarz był edytowany przez autora: 22.09.2010 11:09

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)22.09.2010 11:09

"Lola" napisał(a):
Co mnie obchodzi Łódź? Czy ja wspomniałam o niej w moich dywagacjach? Ale odpowiem Ci szczerze, co nowego powstało w łodzi. A takie wielkie nic, zupełnie zbyteczne i w ogóle niepotrzebne - taka niewielka, wręcz miniaturowa 'Atlas Arena'. Gdzie? A właśnie przy stadionie ŁKSu.

Tylko, że śmiesznie jest porównywać Łódź z Piotrkowem - porównajmy podobną skalę tzn Łódź z Warszawą, czy Wrocławiem i wtedy Łódź wypada mówiąc delikatnie blado.

00

Lola ~Lola (Gość)22.09.2010 11:18

"Marcin-Majewski" napisał(a):

Tylko, że śmiesznie jest porównywać Łódź z Piotrkowem - porównajmy podobną skalę tzn Łódź z Warszawą, czy Wrocławiem i wtedy Łódź wypada mówiąc delikatnie blado.

Napiszę więc jeszcze raz:
Co mnie obchodzi Łódź? Czy ja wspomniałam o niej w moich dywagacjach?

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)22.09.2010 11:20

"Lola" napisał(a):
Napiszę więc jeszcze raz:
Co mnie obchodzi Łódź? Czy ja wspomniałam o niej w moich dywagacjach?

A jednak wspomniałaś o tym co powstało przy stadionie ŁKS.

00

Lola ~Lola (Gość)22.09.2010 11:31

"Marcin-Majewski" napisał(a):
A jednak wspomniałaś o tym co powstało przy stadionie ŁKS.

Czyli już jesteśmy na ty, ok. Marcinie przeczytaj proszę uważnie moją "rozmowę" z ~mieszkańcem i wtedy może zauważysz, kto użył tego niefortunnego porównania. Adnotacja na temat Atlas Areny to odpowiedź na pytanie ~mieszkańca. Ja natomiast celowo postawiłam w jednym rzędzie Bełchatów i Piotrków.
---
Nie no nie wierzę, jak w przedszkolu, muszę się tłumaczyć z własnych wpisów.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)22.09.2010 11:43

"Lola" napisał(a):
Czyli już jesteśmy na ty, ok. Marcinie przeczytaj proszę uważnie moją "rozmowę" z ~mieszkańcem i wtedy może zauważysz, kto użył tego niefortunnego porównania. Adnotacja na temat Atlas Areny to odpowiedź na pytanie ~mieszkańca. Ja natomiast celowo postawiłam w jednym rzędzie Bełchatów i Piotrków.

Przepraszam - tyle czasu już polemizujemy, że się zapomniałem. Wiem, że to nie Pani pierwsza zaczęła robić wycieczki do Łodzi, ale nadmieniając o powstaniu Atlas Arena dała się Pani wciągnąć w zwiedzanie Łodzi.
Co do rozwoju infrastruktury sportowej: każde Miasto musi określić swoje priorytety - niestety nie da się robić wszystkiego jednocześnie. Chciałbym zauważyć, że wbrew krążącym an szczeblach władzy opiniom sport wcale nie należy do spraw priorytetowych w naszym Mieście, ponieważ istnieją ważniejsze problemy, natomiast nie można mówić o ignorowaniu przez władze tego zagadnienia - jak powiedział Pani interlokutor Orliki nie wzięły się z powietrza, a tragiczny stadion Concordii jest modernizowany. Rozumiem, że oczekuje Pani budowy w Piotrkowie wielkiego stadionu na kilkadziesiąt tysięcy ludzi, tylko czy to przy stanie piotrkowskiego sportu jest póki co realne? Można wyczarować środki i zbudować taki stadion, ale chyba tylko po to, aby przenieśli się tam handlarze, którym grozi usunięcie z terenów po dawnym stadionie. Ja nie jestem zapalonym kibicem - szanuję Concordię ze względu na to, że jest to najstarszy klub w Mieście no i nasza lokalna drużyna i chcę, aby wygrywała, dlatego pozytywnie oceniam remont stadionu miejskiego.

Komentarz był edytowany przez autora: 22.09.2010 11:44

00

Lola ~Lola (Gość)22.09.2010 12:02

Marcinie, formułę grzecznościową Pan/Pani zaproponowałeś Ty i ja dostosowałam się po prostu do Twojej stylistyki, choć mylisz się (i to bardzo) w kwestii mojego wieku. Ale do rzeczy - jestem realistką i nie oczekuję gigantycznego stadionu. Zresztą o czym my mówimy - nawet brak w tym mieście pierwszorzędnego klubu piłkarskiego, niestety. Można się zastanawiać, dlaczego... Ale to już inna kwestia.
---
Priorytety priorytetami, a wykonawstwo i terminowość pewnych prac jadą drugim torem. Zadziwiająca w naszym mieście jest właśnie niefrasobliwość i niekompetencja pewnych urzędników oraz inicjatywy realizowane, mam wrażenie, na odwal.
Ja po prostu mam dosyć tych nieustannych klap inwestycyjnych, przesunięć terminów, chronicznych napraw świeżo oddanych do użytku obiektów.
Marcinie, miast aprobować tę bylejakość, zdejmij choć na chwilę klapki z oczu.
---
Ostatnia rzecz: kultura osobista nakazuje odpowiadać na zadane pytania, zatem moje bazgroły nt. Areny są tylko i wyłącznie reakcją na zapytanie rozmówcy. Na tym polega kompleksowość wypowiedzi. Nie są to żadne "wycieczki" po mieście Łodzi.

Komentarz był edytowany przez autora: 22.09.2010 12:08

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)22.09.2010 12:15

"Lola" napisał(a):
Ja po prostu mam dosyć tych nieustannych klap inwestycyjnych, przesunięć terminów, chronicznych napraw świeżo oddanych do użytku obiektów.

Pisałem na ten temat przy okazji jakiegoś innego artykułu - zawsze rozpoczynając inwestycję trzeba liczyć się z tym, że może się ona przedłużyć. Po prostu przygotowując projekt trudno jest przewidzieć pewne rzeczy - często okazuje się, że wykonać trzeba dodatkowo np jakaś instalację nie uwzględnioną w projekcie, bo bez dokonania jej wymiany cały projekt staje się bezsensowny. Nie mówię również o czynnikach niezależnych takich jak pogoda. Jeśli idzie o chroniczne naprawy nowo oddanych inwestycji to niestety - jeżeli coś jest to trzeba o to dbać, a jeżeli ludzie robią z fontanny kąpielisko no to trudno się dziwić, że cały czas trzeba coś naprawiać. Jeśli zaś idzie o Orliki to takie są efekty robienia czegoś jak najtaniej do czego zachęcają władze szeroko rozumiana opozycja, jak i sami mieszkańcy w postaci komentarzy. Nie chcę tu się czepiać konkretnych ugrupowań politycznych, bo każda opozycja postępuje tak samo( i pewnie prezydent Chojniak również robiłby to jako opozycjonista) - hasło "za drogo, można taniej" jest najlepszym hasłem za pomocą którego walczyć można z władzami Miasta, czy kraju i zdobywać polityczny kapitał.

00

Kacper Krzysztofik ~Kacper Krzysztofik (Gość)22.09.2010 12:36

Projekt przygotowuje zwykle firma zewnętrzna,Urząd Miasta - Inwestycje odbierając dokumentacji od wykonawcy sprawdza jej kompletność posiłkując się wstępnymi założeniami technicznymi inwestycji.Potem na podstawie projektu wykonuje się zamówienie podstawowe.Postęp prac nadzoruje najczęściej UM.Gdzie więc popełniono błąd. A miejmy świadomość, że inwestycja jest też realizowana ze środków zewnętrznych..

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat