Trudno, żeby Pani Jarszak krytykowała swojego szefa - to oczywiste, że wskazuje na jego dokonania. Ponieważ mamy okres kampanii wyborczej ja nie będę wypowiadał swojego zdania na temat działalności prezydenta Chojniaka. Myślę, że to czy był dobrym, czy złym prezydentem ocenią sami mieszkańcy Piotrkowa - moim zdaniem nie potrzebnie najechaliście na kobietę, która nie podała jakiś danych z kosmosu, tylko wyliczyła sukcesy kadencji prezydenta Chojniaka, podobnie jak niektórzy z państwa wymienili jego niepowodzenia. Zarówno z "wyliczanką" jednych jak i drugich można się nie zgadzać - wszystko rozstrzygnie się przy urnie.
Ustawa o zamówieniach publicznych: Art. 24.
1. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się:
1) wykonawców, którzy w ciągu ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania wyrządzili szkodę nie wykonując zamówienia lub wykonując je nienależycie, a szkoda ta nie została dobrowolnie naprawiona do dnia wszczęcia postępowania, chyba że niewykonanie lub nienależyte wykonanie jest następstwem okoliczności, za które wykonawca nie ponosi odpowiedzialności.
Tylko kto o to ma zadbać w urzędzie miasta?
1. Schronisko dla zwierząt
2. Remont kapitalny i adaptacja budynków na ul. Pereca i
Starowarszawskiej
3. Orliki
4. I wiele innych.
Zgadzam się z panem. Natomiast Pani Jarszak zakatowała też osoby polemizujące. Szanujmy się na forum!!Poza tym piastowane stanowisk też zobowiązuje
A znowóż wykonawca Orlika w Gorzkowicach nie dośc, że ma opóźnienia w harmonogramie to jeszcze rozwalił jezdnię i nowy chodnik znajdujący się na tym osiedlu. Jeżeli dodamy do tego, że długo przed budową stare boisko było zamknięte, przez co dzieci i młodzież nie miały gdzie grac to po prostu skandal!
Trzeba ponownie zagłosować na obecnego wójta i radnych.
Jak tak na to wszystko patrzę, to napastuje mnie pewna myśl: za jakiś czas nasza dziatwa będzie po prostu musiała korzystać z minibusowej przejażdżki do bliskiego Bełchatowa, żeby w miarę normalnych warunkach doszlifować kondycję, względnie skorzystać z tamtejszej infrastruktury. Tam wyrasta eldorado sportowe jak się patrzy. Ale tak to już jest - albo władze rzeczywiście stawiają na rozwój i edukację młodzików, albo mydlą oczy ubolewaniem nad fatalnym wykonawstwem i z uporem maniaka rozsypują grosz na coraz to inne, mniej lub bardziej zbyteczne cele.
Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził. Napisz Lola, czy tyle inwestycji, ile realizuje obecny prezydent (pomijając fakt, że jest to kontynuacja rozpoczętych przez poprzedniego prezydenta), było realizowane za Rżanka, Pola i Matusewicza?
Tytlko myśl może cię "napastować"Nic wiecej.
Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził. Napisz Lola, czy tyle inwestycji, ile realizuje obecny prezydent (pomijając fakt, że jest to kontynuacja rozpoczętych przez poprzedniego prezydenta), było realizowane za Rżanka, Pola i Matusewicza?
Proszę sobie porównać infrastrukturę sportową między 60tysięcznym Bełchatowem a naszym ponad 70tys. miastem.
Naprawdę uważasz, że jest się czym chwalić?
Zresztą - by the way - ja poruszałam tutaj wyłącznie temat inwestycji w sport i młodzież. Zatem 'Mieszkańcu' po próżnicy piszesz tutaj o innych przedsięwzięciach.
Klosie, masz rację nic innego mnie nie napastuje, czuję się dobrze, ludzie wokoło uśmiechnięci, mąż trwa na pieczy, naprawdę. Tylko myśli mnie napastują. Bo z pewnością wiesz, co to słowo oznacza, prawda? Przecież wiesz dokładnie, że napastować to prześladować, szykanować, osaczać i gnębić.
Zatem, dziękuję o troskę i oświadczam z radością:
nikt i nic mnie nie napastuje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!