"Luzik" ma takie uczucie na "p". Ciekawe ile klas powtarzał, że ma o nauczycielach taki stosunek? :) Pewne jest to, że własne dzieci będzie edukował we własnych czterech ścianach, bo przecież do konowałów nie wyśle...
Cytat: lwia cześć tej sumy, to jednak subwencja, którą otrzymujemy od państwa.
Pani Ewo, a państwo to skąd wzięło? Nie powinna Pani tego rozumieć, że także z mojej kieszeni?
Przy okazji: pozdrawiam - stary znajomy od malunków.
No, tak o ginekologach tez można powiedzieć, że praca w ciepełku 80 zł za kwadrans i jeszcze jaka podniecająca. :-))
Dlaczego atakować tylko nauczycieli- czy wiecie, że tak sędzia to tylko 4 dni w miesiącu "sądzi", przez resztę "się przygotowuje" a zarabia miesięcznie tyle co 4 nauczycieli (urlop po 15 latach- też coś około 8 tygodni)
Nigdy nie nazwę pracy nauczyciela lekką. Ale uważam, że luzik ma sporo racji. Dobra państwowa posada na bardzo dobrych warunkach. To jest Polska, i realia też polskie. Jak tak dalej będzie to wszystko będzie należało się kilku grupom zawodowym (nauczyciele,pielęgniarki i inne gałęzie budżetówki)a reszta 1100 brutto albo do Londynu!
Do ludzi pokroju "luzika" - sądząc po pełnych frustracji wpisach są to dość prosty człowiek, któremu się w życiu nie wiedzie z powodu braku wykształcenia. Mój "Drogi Luziku" - martw się o edukację dzieci (jeśli masz) to będzie im lepiej niż Tobie. Proste. Kiedy nauczyciele bedą odpowiednio zarabiać i jeszcze dodatkowo "kraść w białych rekawiczkach" trzeba będzie to ukrócić. Na razie oceniam, że do minimum 6-7 tysięcy netto, jak powinno być, jeszcze nauczycielom sporo brakuje.
budżetówka, socjal, premia, dodatki, stabilność zatrudnienia, trzynastki itp.Proporcjonalnie do wykształcenia chyba nie jest źle. A do kasjerki to chyba kosmos.
bardzo mi się podoba "za pieniądze dzieci organizują sobie wyjazdy na wycieczki" :-))) chłopie zorganizuj sam taką wycieczkę- jedź i pilnuj dzieciarni dzień i noc (bo przecież nikt nie jedzie na wycieczkę żeby spać)oczywiście w ramach etatu- żadnej dodatkowej złotówki.
Przypomnij sobie, co Ty robiłeś na wycieczkach a potem pomyśl, czy chciałbyś się sam pilnować na tej imprezie ;-)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!