Panu Janowi to już wszystko jedno z kim i gdzie, 5 000zł milicyjnej emeryturki co miesiąc wpływa. Ciekawe jak się zdziwi jak PiS troszeczkę zmniejszy te wpływy.
Do wiadomości "przyjaznych" hejterów i nie tylko - Jan Dziemdziora
Urodziłem się w 1948 roku w miejscowości Praca k/Gomulina, w gminie Wola Krzysztoporska, stąd też moje twierdzenie, że żadnej pracy się nie boję.
Od 1963 roku przez siedem kolejnych lat pracowałem w Fabryce Maszyn Górniczych ”PIOMA” w Piotrkowie Trybunalskim, na tzw. „starej hali”, początkowo jako pracownik młodociany, a po ukończeniu szkoły przyzakładowej już jako pełnoprawny pracownik.
1 lipca 1970 roku podjąłem pracę w resorcie spraw wewnętrznych i administracji
wstępując do służby w ówczesnej Milicji Obywatelskiej. W okresie służby pracowałem m.in. w ogniwach patrolowych, jako posterunkowy na posterunku między-gromadzkim w Mzurkach i na posterunku gminnym w Piotrkowie przy ulicy Pereca 18. Byłem również dzielnicowym, kierownikiem rewiru dzielnicowych, a w latach 1988 -89 komendantem komisariatu w Sulejowie.
W 1984 roku ukończyłem pięcioletnie studia na Wydziale Prawa Uniwersytetu Łódzkiego uzyskując tytuł magistra prawa. Po zmianie ustroju społeczno-politycznego od 1990 roku pełniłem funkcję zastępcy komendanta Policji dla miasta i powiatu piotrkowskiego.
Jesienią 1998 roku zaczęła się moja przygoda z polityką lokalną. W tym roku bowiem zostałem wybrany radnym miasta Piotrkowa Trybunalskiego z listy Lewicy. Mandat radnego utrzymuję już V kadencję i tym czasie pełniłem funkcję Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej i Przewodniczącego Rady Miasta Ponadto od 2003 roku do 2010 roku byłem Przewodniczącym Rady Osiedla „Słowackiego – Północ”, którą to radę współtworzyłem. Od lat działam również czynnie w strukturach SLD.
W 2007 roku spotkał mnie ogromny zaszczyt- otrzymałem Tytuł Osobowości Roku – PIOTR 2007, przyznany mi przez Kapitułę Plebiscytu za skuteczność i konsekwencję w działaniu, wyjątkowe poczucie humoru i życzliwość dla ludzi. Za propagowanie dobrych tradycji lokalnej samorządności, w szczególności zaś idei samorządu mieszkańców.
W miesiącu maju 2013 roku w plebiscycie”Dziennika Łódzkiego”zostałem jego laureatem otrzymując tytuł Samorządowca Roku 2013 powiatu piotrkowskiego.
Również w 2014,2015 i 2016 roku dzięki poparciu czytelników otrzymałem ten tytuł.
Od ponad 40 lat jestem szczęśliwie żonaty, mam dwójkę dzieci -Elżbietę i Witolda oraz czworo wnuków i prawnuka.
Jad stronami się sączy, mimo to proponuje obejrzeć i wysłuchać konferencji z odpowiednio natężoną uwagą kiedy opowiadam o quazi referendum - http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto-t70/aktualnosci-a75/prezydent-z-absolutorium-za-2015-rok-r9766
Na szczęście "janka" koledzy z czasów PRL już umierają i mam nadzieję , że młodzi i kreatywni ludzie z jego okręgu z nim wygrają w nadchodzących wyborach.
mol- a co to ma wspólnego z Radą Miasta? Jest wiele osób w Polsce które mają przywileje i emerytury ok 20 tyś- CO w związku z tym- maja matka przed śmiercią miała 720zł emerytury i co z tego- KTO to zmieni Mądralino! Jak Państwo daje to jakoś 500 zł plus wielu nie wzięło co- OBŁUDA! nie na temat!
Głupich nie sieją - sami się rodzą. Taka myśl nasunęła mi się w trakcie czytania waszych - w większości głupkowatych - komentarzy. JD nie miał zamiaru wstępować do PiSu. JD nie chciał tylko firmować swoim nazwiskiem patologicznych zachowań niektórych radnych z prawdziwego chojniakowego obozu. JD chciał zwrócić uwagę na patologie w działaniach wielu urzędników magistrackich. I tyle. Nie rozumiecie tego? Jesteście aż tak ograniczeni? Czy nie starcza wam przyzwoitości, żeby wyznawać zasadę, że do polityki idzie się nie po to, aby dobrze robić jakiemuś partyjnemu bubkowi, który akurat zapisał się do PiS, SLD, PO albo PSL, tylko po to, aby służyć normalnym ludziom? Puknijcie się w czoło!!!
Obecna młodzież i komentarze na forum to żałosna emocjonalna farsa. Ludzie bez doświadczenia życiowego, chęci do zrobienia czegokolwiek , 90% życia przed monitorem tylko socjal w głowach , nie ważne co będzie jutro byle dziś się zabawić, chcą decydować jak mają żyć ci co mają dzisiaj 40-50-60 i więcej lat. Czyli ludzie którzy tyrali za komuny, obciążeni bagażem trudu życia, coś w życiu przeżyli wd nie byli i nic nie widzieli,teraz zmagają się z niskimi emeryturami , trudnościami na rynku pracy, zdrowiem MAJĄ ŻYĆ TAK JAK CHCĄ PRAWDZIWI POLACY M.INNYMI KUKIZOWCY- czyli ci jw. cała ta pseudo narodówka! Za komuny jeden z drugim śmojtek tyrał by za parę groszy a jakby mordę otworzył to pała i od razu wyprostowany. Teraz za unii może sobie taki jeden z drugim mówić i robić co mu się podoba bez ograniczeń i jest mu bardzo źle, jeżdzą gdzie chcą i jak chcą, twierdzą, że POLSKA jest tylko dla polaków i trzeba żyć wyłącznie we własnym g. - JEST JEDNO PYTANIE CO DALEJ czy taki jeden czy drugi śmojtek o tym myśli !!!
Panie radny, to ja trochę tego jadu przedstawie społeczeństwu. Większość emerytów posiada emeryturę w wysokości 1300zł, Pan ma ledwie 5200zł wg. oświadczenia http://www.bip.piotrkow.pl/upload/20160510134825cze7k580t05b.pdf dodając do tego 1500zł diety radnego, zarabia Pan miesięcznie 6500 zł. Mając 66 lat gratuluję Panu zdrowia i chęci do działania.
Jeszcze kilka dni temu p. Dawid Ciżewski (bezrobotny dziennikarz) i p. Mariusz Baryła (osoba pragnąca być dziennikarzem) pisali m.in. "powstała większość antyprezydencka w radzie", "koniec rządów prezydenta", "zmiana przewodniczącego" - a tu widzimy, że polityka to twarda gra i trzeba wstrzemięźliwości żeby móc ferować wyroki. Nie zawsze mi się podoba co na epiotrkow.pl piszą dziennikarze, ale w tym przypadku zachowali się profesjonalnie - relacja i krótka ocena tego co się faktycznie wydarzyło. Podsumowując: żeby wypowiadać się o polityce trzeba mieć "jaja" i doświadczenie, a nie przerośnięte EGO.
Panie Janie, dziękuję! Porządny z Pana człowiek. Proszę nie zwracać uwagi na komentarze zawistników.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!