Biedacy.. to ile wam dac abyście byli zadowolenii.. Kumpel miał jechać ale ma za słaby ciagnik
Wszyscy dla wszystkich
Murarz domy buduje,
Krawiec szyje ubrania,
Ale gdzieżby co uszył,
Gdyby nie miał mieszkania?
A i murarz by przecie
Na robotę nie ruszył,
Gdyby krawiec mu spodni
I fartucha nie uszył.
Piekarz musi mieć buty,
Więc do szewca iść trzeba,
No, a gdyby nie piekarz,
Toby szewc nie miał chleba.
Tak dla wspólnej korzyści
I dla dobra wspólnego
Wszyscy muszą pracować,
Mój maleńki kolego.
Zapraszam do wiersza Juliana Tuwima.
Przypomnijcie sonie nagranie premiera, trzeba obiecać ludziom dużo, później wygasić ich oczekiwania i będą zapie. za miskę ryżu
Tylko dopłaty i dopłaty... i chlewnie nowe budują...A niby kasy nie ma. Zobaczcie jakie "sprzęty" na tym proteście. Nie zobaczysz zwykłego Ursusa. Taki rolnik nie ma czasu na protesty, bo faktycznie pracuje na roli
Jak swinki się nie opłacają to trzeba zmienić branże albo chodowac polskie.Chodujecie zagraniczne swinki a w Polsce syf zostaje i pieniądze z Polski chcecie a swinki za granicę wracaja i tyle z tego biznesu. Przerobić na dobrą wędlinę i sprzedawać u nas a nie odchowac cudze i oddać tylko dla zysku od państwa z dotacji
Co o ni chcą od Chojniaka za to, że ma poparcie u wyborców od lat to ciągle mu podrzucają nowe tematy bez podrzucania nowych pieniędzy teraz ma za rząd rozwiązać problemy rolników, żenujący brak pomyślunku i nie ten kierunek.
Jak się nie opłaca tonie hodować. Famurowi nie opłacał się zakład nr5 w Piotrkowie to go likwiduje - proste!
Ja trzymam świniaki w cyklu zamkniętym i nie narzekam. Nie byłem na tym proteście bo nie mam zamiaru wspierać duńskiej hodowli. Protestujący zamiast budować kolejne tuczarnie mogli pobudować sobie porodówki i trzymać własne świnie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!