metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
oFca ~oFca (Gość)06.06.2024 11:39

Super! Dziękujemy bardzo za zaoranie tematu przebudowy hali Relax i zagospodarowania sąsiedniej rudery.
Inwestycja nie cieszy się powszechnym uznaniem (czyim dokładnie?), czy po prostu kolegom nie pasuje bo mają wizję nowej hali poza centrum miasta?! Jest szansa, aby ożywić i odmienić ten teren. Przebudować halę, aby w cywilizowanych warunkach można był oglądać mecze i w budynku obok zjeść coś w fajnej restauracji, posiedzieć w pubie, czy zrobić jakieś sensowne zakupy bo wokół starego miasta znajdują się tylko zapyziałe biedronki. W najbliższej okolicy dostępne są już parking, piękny widok na odnowioną część starego miasta. Jest to centrum miasta, które trzeba ożywić! Już lepiej byłoby zaorać zupełnie bezsensowny temat basenów na Żwirki, a zająć się na poważnie tematem Słoneczka i jeziora Bugaj.

118

Luigi ~Luigi (Gość)05.06.2024 16:20

Niedawno zamieściłam grzeczny komentarz nt.artykułu napisanego przez pana Tomasza Stachaczyka tydzień po ulewie . Nie został zamieszczony. Próbuję ponownie. To, co robi prezydent to jest odcinanie kuponów od inwestycji zaplanowanych przez prezydenta Krzysztofa Chojniaka. Ulica Kwiatowa przewidziana była do modernizacji, podobnie jak Roosevelta, czy Żeromskiego. Mam ważne pytanie: czemu pan Wiernicki milczy o pieciu szkołach, które pozostaną bez dyrektorów od września 2024r. Dyrektorzy przegrali sami ze sobą. Widzimy czystki robione szybciutko pomimo obietnic, że nie będzie wymiatania. Zamieszczacie państwo komentarze obraźliwe, żerujące na najniższych instynktach; liczę więc, że mój grzeczny komentarz zostanie zamieszczony.....

2513

i co? ~i co? (Gość)07.06.2024 12:38

Co to będzie co to będzie...hali nie będzie...
a miał się niedasizm skończyć.

72

Olga, 32 lata, panna ~Olga, 32 lata, panna (Gość)05.06.2024 16:12

Kiedy wreszcie pozbędziecie się emerytów z Urzędu Miasta, jednostkach podległych Miastu i miejskich spółek (prezesów, dyrektorów, kierowników i pracowników)? Młodzi chcą wrócić do Piotrkowa Trybunalskiego, godnie żyć i pracować. Głosowaliśmy na Pana, Panie Juliuszu, bo mieliśmy nadzieję (i wciąż mamy), że zrobi Pan z tym porządek, bo dotychczasowy prezydent właśnie wokół siebie skupiał emerytów, a młodych miał w głębokim poważaniu. Audyty powinny zostać zrobione również w MZK (zakup taboru elektrycznego), Elektrociepłowni Piotrków (modernizacja obiektów C1 i C2) i PWiK (Miejska Oczyszczalnia).

187

SłonecznyPatrol ~SłonecznyPatrol (Gość)06.06.2024 17:14

Z basenów powinno się zrezygnować a pieniądze wpakować w słoneczko i zrobić coś na miarę 21wieku dla mieszczkańców Piotrkowa mieć zalew w mieście i go nie wykorzystać to jest grzech .

106

Ja ~Ja (Gość)06.06.2024 12:27

Zmorą Piotrkowa są bardzo niskie zarobki oraz brak dogodnej i taniej komunikacji publicznej w mieście i z okolicznymi miejscowościami. Ludzie uciekają z Piotrkowa, to wymierające miasto.

193

Zaleśicka ~Zaleśicka (Gość)06.06.2024 09:39

zobaczymy ja zablokujemy Anny
a co z zakładaniem niepotrzebnych progów już zdjętych na Zalesickiej
ponoć proszą o nie na Przedborskiej

81

i jak? ~i jak? (Gość)07.06.2024 14:56

A jednak nie jest tak łatwo rządzić jak się myślało?

158

go?ć_piotrkowianin ~go?ć_piotrkowianin (Gość)06.06.2024 09:14

Sami wybraliście takiego Prezydenta...człowieka beż znajomości miasta, bez ambicji z łatka działacza PO...taka jest prawda..człowieka który pod publikę odwoływał rektora z Panią Pingot, a teraz z rektorem się lansującego...tyle razy powtarzano że Wiernicki to marionetka bez pomysłu i kwalifikacji...teraz się męczcie

2721

szok!$! ~szok!$! (Gość)06.06.2024 11:38

Hala widowiskowo - sportowa powinna powstać nowa i na obrzeżach miasta tak aby nie obciążać ruchu w centrum.
To powinna być hala kompleksowa taka która zabezpieczy imprezy sportowe wysokiej rangi, będzie dobrym miejscem na imprezy widowiskowe, koncerty itp. To jest inwestycja w rozwój sportowo - kulturalny słuszny i potrzebny!
Postawmy na sport! Obudźmy to miasto i dajmy młodzieży możliwości rozwoju sportowego. Za infrastruktura i rozwojem idą wyniki!!! Jak to możliwe ze w blisko 70 000 mieście nie ma zaplecza piłkarskiego i min. 2 ligi? Tak jest jak miastem rządzą ludzie którzy jedyne co maja wspólnego ze sportem to przejażdżka rowerowa na święto pieczonego kartofla! Pozdrawiam.

156

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat