Pies na siebie nie zarobi! Każdy chciałby siedzieć i nic nie robić, a pieniądze dostawać ! Dla mnie paranoja... Bezdomny? Może iść i się wyspać, zaraz zaraz... Bezdomni też się gdzieś załatwiają jestem ciekaw czy po sobie sprzątają...
Bezdomnym? Zorganizować jakieś prace na rzecz miasta w zamian za jakieś drobne... ilu się zgłosi? Oczywiście niewielu.
Nieraz idąc poproszą o jakiś pieniądz na jedzenie, chcąc iść i kupić mu coś odchodzi... raz jeden mi się zdarzył gdzie poprosił o zupę w proszku, raz! A nie liczę ilu na zaproponowanie bułki zamiast złotówki uciekło !
Wiesz wole to niż czasem przebywać w czyjejś obecności - gdy się na umyją chodzą brudni czy śmierdzi od nich alkoholem czy papierosami - to jest dopiero FUJ !!! Oddech trzeba wstrzymywać !!!
Przypomnij sobie historię chłopca spod Piotrkowa chyba Dawida gdzie psina całą noc ogrzewała dziecko i dzięki temu przeżyło.
Psy które pomagają w rehabilitacji dzieci chorych.
Psy które pomagają odnajdywać ludzi po katastrofach, czy zaginionych.
Psy, które pomagają niewidomym.
I wiele innych przykładów ...
A Pietrek powiedz mi dlaczego jako społeczeństwo musimy płacić za misje naszego wojska ??? Mimo, że ja nie chce albo musimy płacić za leczenie osób uzależnionych i nie chcących podjąć leczenia - od narkotyków czy tytoniu czy alkoholików, gdzie podkreślam - nie chcą się leczyć ?!?!?! - musimy potem płacić za nich aby pomóc ich rodzinom.
Jako społeczeństwo - musimy utrzymywać bezdomne psy ponieważ :
- bezdomne psy to zagrożenie dla ludzi, zwierząt domowych i dziko żyjących,
- ryzyko wystąpień chorób w tym wścieklizny
- pies został udomowiony przez człowieka i to człowiek zgotował mu taki los, min przez nie przemyślane rozmnażanie
- ludzie udomowili zwierzęta pozbawiając je umiejętności samodzielnego życia
- zwierzęta pomagają nam w codziennym życiu
Dziś jesteś zdrowy - zapewne w twojej rodzinie jest podobnie - ale może być tak - czego nie życzę, że pies będzie Ci pomagał albo pomoże.
Co do kotów
Koty od wieków są doceniane przez ludzi jako naturalny wróg gryzoni. Dzięki obecności kotów nie musimy rozstawiać trutek na szczury, które zagrażają zatruciem dzieci i zwierząt domowych.
Sam ich zapach odstrasza gryzonie !!!
Dopóki ludzie nie zapanują nad rozmnażaniem psów i kotów to żadne czipowanie , żadne dokumenty , żadne pieniądze nic nie wskórają żeby nad tym panować!
Ha!
Uderz w stół...!
Agresja?
Jak agresywni są "miłośnicy psów" w stosunku do ludzi wkurzonych leżącym wszędzie , niesprzątanym psim łajnem to dobrze? Jako równouprawniony obywatel domagam się równouprawnienia także w dziedzinie "agresji"... ;-)
dlatego ze jestesmy slugusami usa. Mamy w urzedach debili dlatego
wlasnie takie osobniki powino sie usuwac a nie ratowac
Tartu widzę, że jesteś dobrze zorientowany w temacie. Powiedz, czy na tak zwanym Zachodzie istnieje taki problem, ze zwierzakami bez właścicieli idt.?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!