A z kad to wiesz rozmawialas z psem.
zamiast karac powinni wlascicielowi kanapke z klocem zrobic i kazac zjesc to by dzialalo lepiej niz kara w zl.
dajcie te pieniądze biednym na święta,tyle bezrobotnych ludzi i głodnych dzieci jest w Piotrkowie.Kotki,pieski są ważniejsze od ludzi.
Jest to udowodnione przez specjalistów ...
Po raz kolejny sprawy związane z ochroną zwierząt schodzą na sprawy psich odchodów. Kwestia ta była przeze mnie wielokrotnie komentowana i nie będę robić tego ponownie. Proszę jednak o nieuogólnianie ludzi. Kiedy brakuje argumentów, pojawia się argument zaśmiecania miasta psimi odchodami. Dodam tylko, że psy bezdomne również się załatwiają.
Ale mnie specjalisci nie obchodza. Nie zrozumiales pytania ??
?????
Kolego, pytanie było do ciebie, czy sprzątasz kupska po swoim psie? I czy sprzątają twoje koleżanki z towarzystwa zwierząt. I jak zwykle, odwracasz kota ogonem. Odpisz Patryk, czy zbierasz po swoim. Napisz: zbieram.
Otóż, nie zbieracie. Bo jak tu mieszkam 35 lat, to jeszcze nie widziałam nikogo. Wielka dama albo wielki pan odchodzą z czworonogiem, a goovno leży.
A czego dotyczyć niby ma ta dyskusja, jak nie srania przez wasze psy? I sprzątania przez was? Przecież gdyby nie srały albo gdybyście te ich (właściwie - wasze) goovna zabierali ze sobą, to nie byłoby tematu i dyskusji.
Kolego, ale jakich argumentów? Po prostu, zachowujcie się jak ludzie i sprzątajcie po waszych psach.
A to jakieś odkrycie?? I właśnie dlatego bezdomne psy powinny być wyłapywane przez stosowne służby i poddawane dalej procedurze przewidzianej przepisami. Gdybyście tak te psy faktycznie kochali, to sami powinniście je wychwytywać.
Obrzydzenie bierze na wasze zachowanie z epoki kamienia łupanego. Ludzi z psami zanieczyszczającymi przestrzeń publiczną powinno się wykwaterowywać z miasta i zostawiać na rogatkach - niech sobie dalej robią co chcą. W lesie sobie mogą zamieszkać z czworonogimi ulubieńcami. Pełna symbioza z przyrodą. A miasto dla ludzi. Dla zwierząt ZOO.
Dyskusja ta ma dotyczyć programu zapobiegania zwierzętom bezdomnym - zgodnie z powyższym artykułem. Odpowiadając na twoje pytanie śmiem poinformować, że Ja po swoim psie sprzątam.
Do wyłapywania bezdomnych zwierząt z terenu Piotrkowa Trybunalskiego zobowiązane jest schronisko dla zwierząt w Piotrkowie Trybunalskim.
ja wiem jaki bedzie najlepszy program TRANSPORT DO CHIN jeszcze na tym miasto zarobi
Ja się wetknę - ja sprzątam i widzę wiele osób, które to robi. Są też posiadające wielkie psy i niestety - kupsko wszędzie gdzie popadnie. Tak, że straż ma pole do popisu - i kasa na zwierzęta się znajdzie.
Bo jakoś straży nie widzę - która interweniuje i wlepia mandaty.
Zwróć uwagę, że to człowiek udomowił psa i to człowiek zagarnia tereny naturalne !!!
A w lesie pies powinien chodzić na smyczy.
Jeszcze raz mówię chipować wszystkie psy - porządek się zrobi i kasa będzie !!!
Jak to mówią wiesz, że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele !!!
W chinach owszem psy się spożywa - ale są to specjalne gatunki, które hoduję się coś na zasadzie jak u nas króliki !!!
Tak,że nasze kundelki zapewne nieprzypadły by im do gustu.
Pietrek i Tarcy - przygarnijcie psa to poczujecie to co czują miliomy i zrozumiecie dlaczego tyle ludzi chce i pomaga tym zwierzakom jak pisał Mark Twain
Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem"
Czy George G. Vest,,,
"Jedynym całkowicie bezinteresownym przyjacielem, którego można mieć na tym interesownym świecie, takim, który nigdy go nie opuści, nigdy nie okaże się niewdzięcznym lub zdradzieckim, jest pies... Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata... Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie"
Życzę Wam tego i Wam podobnym w poglądach ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!