O przekształceniu w spółkę mówiło się od kilku lat bo chodziło o to, aby MZK mogła odbierać śmieci nie jako podwykonawca, a podmiot, który wygrywa przetarg na odbiór zgodnie z ustawą o śmieciach. Chodzi przecież o to żeby pieniądze zostały tu na miejscu, a nie szły do innych prywatnych podmiotów, aby tu na miejscu tworzyć miejsca pracy. Przecież to gmina kupiła linię sortowniczą z pieniędzy podatników i na sortowaniu powinno zarabiać MZK. Radni przecież dokładnie wiedzą o co chodzi.
Pracownicy protestują a ich własny dyrektor podpisał papiery, że chce likwidacji MZK i powołania spółki. Ładnie robią w konia pracowników, a szef o wszystkim wie i sę z nich śmieje, że głupki czy co?!!
Kto to jest ten Pan Stobiecki i czemu ciśnie na prywatne firmy??? Ma swoją czy kolegów z firmami???
Dziś kolejna sesja Rady Miejskiej. Ciekawe z czego się dziś pośmiejemy ?
No ładnie jeśli to prawda, że Burmistrz prosił prezydenta Tomaszowa, żeby zabrali nam S-12. Dla mnie jest już wszystko jasne, manipulacja sięgnęła zenitu, zastanawiam się, kiedy ta gorycz się wyleje - będzie bolało, oj będzie bolało jak straci się najwyższe stanowiska w skandalu, co?
Panie Przewodniczący, jedyna nadzieja w Panu. Broń Pan resztki honoru Sulejowa. To co zwolennicy WO pokazali dzisiaj na sesji,ja jestem zrozpaczona do czego to doszło.Ta nadpobutliwa Pani w różowym stroiku przeszła samą siebie.
Poniżej bardzo piękny tekst i pouczający Pani Anny. Nic dodać nic ująć. Obawiam się jednak, że do tych którzy tłuste lata mają już za sobą i tak nie dotrze.
https://www.facebook.com/sulejowtv#
Czy prawdą jest, że w Tomaszowie nasz Włodarz prosił o jak najszybsze wybudowanie 74 z Opoczna bo już nie daje rady z mieszkańcami w sprawie naszej 12 z Piotrkowa do Opoczna bo nie chce tej drogi?
Słyszałem,że jakiś tekst napisał w obronie burmistrz Radny Borkowski podpisany jeszcze przez 4 radnych. Czy był tak składny jak zawsze czy pisał sam.
Wy tu o pierdołach, a gmina unieważniła konkurs na stanowisko dyrektora MZK w Sulejowie. Wie ktoś z jakiego to "ważnego" powodu???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!