metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)11.09.2020 13:13

Chcieliscie pisu to macie lgbt. Jakie władze takie miasto

18

gość ~gość (Gość)11.09.2020 13:15

Milicja wróciła.

52

gość ~gość (Gość)11.09.2020 10:12

Nie flaga tylko "kolorowa tkanina" hehe Dobre. Mozna to wykorzystać w przyszłości. Milicja mówi znieważyłeś flagę a ty mówisz....sorry ale to tylko kolorowa tkanina.

155

gość ~gość (Gość)11.09.2020 12:07

Czyli można wieszać wszystko i wszędzie? Super

235

gość ~gość (Gość)11.09.2020 11:14

Lubie jom.

320

zanzibar ~zanzibar (Gość)11.09.2020 10:13

A może to nie tylko złodziej, taki na haju to może i koks, mercedes też może ma podejrzane pochodzenie. Niech się zgłosi na policję i broni swojego kibolstwa, homofobii i prawactwa.

1119

!!! ~!!! (Gość)11.09.2020 15:54

Jedynie słuszna, zdroworozsądkowa decyzja. Teraz trzeba odnaleźć i ukarać bezczelnego złodzieja.

45

rugby ~rugby (Gość)11.09.2020 15:23

czyli mogę powiesić na pomniku flagę z napisem "NASA kłamie", dzięki

62

Tak sobie myślę ~Tak sobie myślę (Gość)11.09.2020 13:31

Jedyną drogą właściwą do zbudowania porozumienia w każdej sprawie jest zachowanie spokoju. Gdybyż wszyscy zainteresowani zechcieli cofnąć się o krok i zacząć jeszcze raz. Gdyby środowiska LGBT+ zechciały zrezygnować z zapalczywości i agresji na rzecz spokojnego przedstawienia swojego punktu widzenia i odczuć. Łatwiej pewnie byłoby wówczas przekonać z pozoru "nieprzejednanych" do swoich racji. Gdyby zechciały dać się poznać, jako spokojni, zwyczajni ludzie, jakimi przecież są. Wg mnie - dopominanie się o równe prawa - TAK, metoda i forma dopominania się - NIE. Zmiany wprowadzone po spokojnych rozmowach, rzeczowej dyskusji i - nade wszystko - po wzajemnym przedstawieniu swoich racji są trwalsze niż te, wprowadzone w wyniku rewolucji. Te drugie zazwyczaj odbijają się czkawką samym rewolucjonistom, czego jaskrawym przykładem jest Rewolucja Październikowa. No, chyba że tak naprawdę chodzi o władzę, co można podejrzewać po zaangażowaniu się niektórych polityków. Zwłaszcza tych ambitnych amatorów bez kompetencji. (M.P. i inni -pozdrawiam :-). Ale wówczas zainteresowane środowiska muszą zdać sobie sprawę, że są jedynie narzędziem trzymanym brudną ręką. Długo się po tym trzeba będzie myć szukając czystej wody.
Powinienem wspomnieć jeszcze o drugiej stronie sporu. Czy musi tak jednoznacznie negatywnie reagować na oczekiwania środowisk LGBT+? Naprawdę trudno odnaleźć w sobie odrobinę empatii? Codziennie na ulicy mijamy nieświadomie ludzi o innych poglądach, upodobaniach czy przyzwyczajeniach, nie mających bezpośrednio wpływu na nasze życie. A może chcecie wszystkim dokopać - tak profilaktycznie? Zacznijcie od uderzenia się we własne piersi.
"A ja siedzę z boku i patrzę, ruszyć palcem nie mam odwagi.
Niemy widz, jak w podrzędnym teatrze, w którym sufler jest w centrum uwagi".

53

gość ~gość (Gość)11.09.2020 15:46

Brawo Gosia

49

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat