Chodniki posypane są tak że jest wąska ścieżka piasku na zasadzie idzie Grześ przez wieś...ciurkiem ,ciurkiem...
Może ktoś mi odpowie na pytanie? Kto z urzędu miasta jest odpowiedzialny za to czy firma sprzątająca i utrzymująca porządek wywiązuje się ze swoich obowiązków ,czy ktoś kontroluje te wykonane prace, wszak to są pieniądze podatników. Czy jest jakaś normalna kompetentna osoba w urzędzie która ruszy tyłek zza biurka skontroluje to towarzystwo które wykonuje prace wg. własnego uznania? . Dlaczego jak jest odwilż i można by zgarnąć śnieg z chodników bo jest ciapa , a ludzie brną w błocie pośniegowym nie robi się nic i czeka aż zamarznie .? Nie rozumiem dlaczego w innych miastach można a w Piotrkowie jak zwykle NIE.
Zapraszam na ul Przemysłową tragedia nie ma różnicy czy to chodnik czy ulica wszystko równo przykryte śniegiem a znaku drogowego do nr 35 wcale nie widać
Przechodziłem chodnikiem między blokami wczoraj i upadłem. Noga (naruszona już wcześniejszymi kontuzjami sprzed lat) - zdechła, mówiąc brzydko. Zgiąć nie idzie, przejść - jakoś na styk. I co teraz? He, powie każdy, że moja wina i mam teraz leczyć się sam. Heh.
Najlepiej kupić nakładki antypoślizgowe na buty. Na oblodzone chodniki rewelacyjne. Jeszcze są w dyskoncie na B.
Jak na chodniku wypić piwo to wlepią mandat bo to miejsce publiczne! jak trzeba odśnieżyć to chodnik wtedy mój i mam o niego dbać!
Dla dzieciaków, dla młodych i sprawnych jest ok. Ale starszym lub chorym osobom nie radzę wychodzić z domu, bo upadek murowany. Chyba że raki sobie założą na buty ;)
Nie pamiętam białej zimy, podczas której władze miasta odpowiednio zadbałyby o bezpieczeństwo na drogach i chodnikach, zawsze było jakieś "ale" :)
Chodniki PSM im. Słowackiego są odśnieżane w ten sposób, że śnieg z chodników zgarniany jest na jednie a nie na trawniki !!! To dziwna przypadłość dozorców - bo jeżeli już odśnieżają, to robią to wyjątkowo źle, może na złość kierowcom ? A przecież tak robić nie wolno !!! Panie prezesie ds. technicznych: wydaj pan wreszcie dla dozorców jakąś instrukcję odśnieżania, najlepiej w formie obrazkowej. Może to poskutkuje ? Przecież praca jest dokładnie ta sama, a skutek o wiele lepszy. Straży Miejska: reagujcie na takie debilne zachowanie dozorców !!!
W Łodzi jest jeszcze gorzej. Codziennie idąc do pracy dopiero po trzech dniach odśnieżyli chodnik, ale w piątek znów napadało...
śląska i Sulejowska to tragedia! Najlepiej byłoby nauczyć się latac, bo z przejsciem to jest kłopot...
Chyba kary za odśnieżanie sa zbyt małe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!