a na Kostromskiej to jak się odsnieża własne podwórko ,to śnieg wywozi się na ulicę.Czy tak można?
Super biorą kasę i działają według własnego uznania. A gdzie jest nadzór nad realizacją umowy?
ulice to chyba zapomnieli że sie odsnieża!!!!!!!! jak Chojniak bierze kreydyty na inwestycje to i na odsnieżanie niech weźmie jak brakuje pieniędzy w budzecie. zaskoczyło ich znowu że w zimę ulice powinny by czarne a nie białe, normalnie szok że nie widzą, albo udają że nie ma problemu!
MA SA KRA ! Dokładnie właśnie tak. Chodniki są w strasznym stanie. Ślisko aż można nogi i wszystko inne sobie połamać. Ulice nie lepsze. Piaskarek nikt nie widział, pługów też nie. Może służby wreszcie zadbają o bezpieczeństwo zarówno pieszych jak również kierujących?!
Na 8 zdjęć może 2 wskazują na lekkie zaniedbania.Artykuł chyba ma tylko na celu zapełnić lukę na portalu i zrelaksować mieszkańców Piotrkowa iż uwielbiają takie tematy w których można ponarzekać :D
każdy ma obowiązek przed swoją posesja odśnieżyc chodnik bo "do niego należy". Ale jak wyjde przed swoją posesję na chodnik wypić piwo to już jestem w miejscu publicznym i mandat itd. Eeeh szkoda gadać:/
Pan Andrzej Włóka, pracownik przedsiębiorstwa PEUK mógłby zostać ministrem propagandy. Nie czarujmy się - wydzielone do odśnieżania siły i środki starczyłyby w Rozprzy czy Moszczenicy, a nie w Piotrkowie. Brak jest jakiegokolwiek nadzoru nad wykonywaniem umowy (odśnieżanie). Ale czego się dziwić? To jest wiejskie miasteczko - tutaj umowy podpisuje się z kolesiami, tak żeby wilk był syty, a owca w ciąży.
Jechałem przez miasto dzisiaj ok. 5 rano i widziałem zarówno PEUK jak i ZIOM jak pracowali.Przecież od razu całego miasta nie da się oczyścić z ciągle padającego śniegu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!